1 CONCURS DE SCRIERE CREATIVA CARE ITI VA ADUCE BANI IN 2022

Postat de :

| in :

| pe :

un concurs de scriere

Cauți să îți testezi talentul literar? Adevărul este că un concurs de scriere creativă are durată de viață limitată. De aceea, nu pot face un top absolut al lor. Totuși, printre editurile de încredere, am ales 1 concurs de scriere creativă care îți vor aduce bani în 2022. Articolul conține link-uri utile către condițiile de participare.

CUPRINS SI INTRO

Cauți să îți testezi talentul literar? Adevărul este că un concurs de scriere creativă are durată de viață limitată. De aceea, nu pot face un top absolut al lor. Totuși, printre editurile de încredere, am ales 1 concurs de scriere creativă care îți vor aduce bani în 2022. Articolul conține link-uri utile către condițiile de participare.

Însă nu toate concursurile sunt adaptate pentru proză. De aceea, tu va trebui să alegi dintre concursurile existente pe ramura ta. Eu am participat la Ex libri(nu cred că se mai ține, pagina lor nu a fost actualizată), dar proza mea nu se plia pe criteriile lor. Evident, a câștigat cineva care se prezentase cu o proză apropiată liricii. 

Deci, dacă pierdeți un concurs, nu înseamnă că proza voastră este groaznică în general. De fapt, scopul final al operei este să fie citită. Dacă nu este apreciată, poate veți încerca să munciți mai mult la impactul asupra publicului. Să începem deci articolul!

  1. Burselor și rezidențelor de creație literară Cărturești
  2. Concluzie

BURSELOR ȘI REZIDENȚELOR DE CREAȚIE LITERARĂ CĂRTUREȘTI

Fundația Cărturești organizează un fel de concurs pentru a sprijinii autorii maturi (30-50 de ani) care vor să publice. Cerințele sunt destul de specifice, atât de specifice încât îmi amintesc de admiterea la masterat sau prima slujbă. Însă Cărturești se angajează să îți publice opera și să te plătească timp de un an.

Totul sună bine, dar categoriile pentru care poți participa sunt restricționate la 1. Adică, ar fi bine să ai cel puțin începutul operei pe care vrei să o scrii și un plan bun pentru viitor. În faptul că poți trimite bucăți dintr-o singură operă, eu văd un real dezavantaj. Este greu să alegi un text potrivit știind că site-ul Cărturești vinde cărți din toate genurile (nu doar proză, nu doar lirică, nu doar eseuri).

Eu îți las un extras din regulament ca să te informezi, link-ul este inclus :

Art. 6.Deschiderea perioadei de înscriere, precumși calendarul de desfășurare sunt anunțateprin comunicat de presă și pe canalele de comunicare Cărturești.Art. 7.Bursele sunt oferite printr-un concurs deproiecte, iar autorii interesați se pot înscrietrimițând următoarele:-O scrisoare de intenție (maximum 750 de cuvinte) care să conțină: o descriere aproiectului literar propus și stadiul de lucru vizat pentru rezidență (dacă volumul se aflăîntr-o etapă de început, de mijloc, de planificare, de finalizare etc.)-Un fragment extras din proiectul literar cu care se înscriu (5 poeme și maximum 10pagini pentru proză/eseu) menționând una dintre categoriile: proză scurtă, roman, poeziesau eseu*.*Pentru categoria eseu, nu sunt acceptate lucrările academice sau studiile specializate, care prinnatura lor fac obiectul unor burse de cercetare.Art. 8.Autorii interesați se pot înscrie la o singurăcategorie dintre cele patru (roman, prozăscurtă, poezie sau eseu), enunțată clar în subiectul e-mailului trimis.Art. 9.Nu sunt acceptate texte scrise în alte limbidecât limba română.Art. 10.Documentele necesare înscrierii se trimitpe e-mail, la adresaburse@carturesti.net

( extras din regulamentul oficial – linkul de aici )

CONCLUZIE

Concursuri de scriere creativă ideale nu există, deci ne mulțumim cu ce avem. Citiții mereu specificațiile și informați-vă cu privire la scopul general al concursurilor. Doar astfel șansele voastre de câștig vor crește. Însă eșecul poate fi uneori cel mai bun profesor. De aceea, nu vă descurajați când succesul întârzie să apară.

Articolele noastre vor conține alte concursuri în ordinea apariției lor. Pentru limba română există doar concursuri cu premii în produse. Însă este bine și așa.

Dacă aveți alte dificultăți, lăsați mesaje în comentarii și promit că în 48 de ore voi veni cu un articol care să vă ajute. Aveți un alt articol util (aici) până data viitoare.


Lasă un răspuns

Promovează-ți cartea, biblioteca sau afacerea cu noi folosind acest spațiu.

Blog

Cele mai noi articole :

  • Ghid complet pentru scrierea unei lucrări de disertație de succes
    Scrierea unei lucrări de disertație poate părea o sarcină copleșitoare, dar cu o planificare adecvată și o abordare sistematică, poți să-ți completezi proiectul de cercetare cu succes. Acest ghid îți va oferi pașii esențiali pentru … Citește mai mult
  • Cum să scrii un scenariu de film?
    Scrierea unui scenariu pentru un film poate fi o experiență creativă și captivantă, dar și o provocare complexă. Un scenariu bine scris poate fi fundamentul unei producții de succes, captivând audiența și transmițând povestea ta … Citește mai mult
  • Yozo x Dazai: Autor sau mască a disperării
    În lumea literară, există personaje ce ne captivează prin complexitatea și profunzimea lor. Un exemplu în acest sens este Yozo, protagonistul romanului „Umanitatea Pierdută” scris de autor japonez, Dazai Osamu. Astăzi, voi explora conexiunea unică … Citește mai mult
  • Top 8 cărți rare și interzise despre magie și demoni
    Bun venit în fascinantul univers al cărților interzise despre magie și demoni. În acest articol, vom explora cărți care sunt considerate pietre prețioase în lumea ocultă. Aceste opere literare misterioase. Ele au fost adesea subiectul … Citește mai mult
  • Haremul: Memorii și istorii personale
    Dacă ai văzut serialele turcești recent apărute, poți să îți dai seama că sunt inspirate din povești reale, memorii sau cum apar în librărie categoria memoir. Astăzi, îți prezint una hazlie din Egiptul ocupat de … Citește mai mult