2 Cărți Larousse pe care trebuie să le ții în casă

2 Cărți Larousse pe care trebuie să le ții în casă

Larousse este una dintre cele mai puternice edituri care tipăresc enciclopedii. La târgul de carte Gaudeamus, ador standul lor. Plimbându-mă printre ediții, am găsit 2 cărți Larousse pe care trebuie să le ții în casă.

Cele două sunt utile oricui. Micile tratate enciclopedice pot fi citite ușor de oricine. De fapt, asta îmi place la această editură: simplitatea cu care introduce subiectele. Niculescu sau Steaua Nordului fac și ele enciclopedii.

De ce ale lor nu sunt așa reușite? Pentru că sunt urâte ca design și echipa de marketing face o treabă mai proastă. Am cărți de la toate editurile acestea, dar cele de Larousse sunt cel mai bine editate.

Să lăsăm introducerea și să trecem la recenzare!

larousse

Dicționar de medicină chineză

Cartea de față este un tratat despre medicina chinezească pentru europeni. Nu este pentru uz medical, ci pentru amatori. De aceea, această carte de medicină a Chinei vorbește mai mult teoretic și istoric.

China este un teritoriu vast, plin de populații diferite. Larousse își propune să vadă obiectiv medicina din China în această carte modernă. Deci, nu intră în detalii și nu prezintă regiuni.

Ca structură și design este o carte muncită. Titlurile se subordonează unei idei unitare despre medicina chinezească. Nimic nu este aruncat, totul curge logic. Chiar și imaginea și designul cărții se subordonează perfect ideii de China antică.

Din păcate, idea este bună, dar aș vrea ceva mai mult. Mi-aș dori poze și detalii suplimentare. Pentru asta nu mi-a plăcut această carte. Însă, înțeleg că nimeni nu și-ar dori un ipohondru cititor de astfel de cărți. Medicina chinezească este demult modernizată, deci e doar o părere de rău personală.

Vă las și o recenzie alternativă:

Medicina traditionala chineza (MTC) reprezinta, deopotriva, un tezaur stiintific si de tehnici terapeutice, dar si unul din punctele de cristalizare a unei culturi milenare, rezultat a treizeci de secole consacrate prevenirii si vindecarii bolilor. Prezentul dictionar va prezinta si explica, in circa 160 de articole, principalele principii si concepte ale MTC, oferindu-va, totodata, si un ghid practic privind diferitele sindroame si modalitati de a le distinge, un cod standard international al meridianelor si punctelor de acupunctura, un model de chestionare a pacientului, o lista de gesturi si tehnici utilizate in masajul terapeutic si in practica automasajului. O carte ce se adreseaza deopotriva specialistilor si amatorilor. Sa retinem faptul, esential pentru mentalitatea orientala, ca medicina nu este doar un corpus de tehnici ale vindecarii, ci si un complex de reguli ce vizeaza o intreaga filozofie a vietii.

( sursă Libris)
china

Colecția Spune-mi

Din această colecție face parte și Spune-mi câte!. Toate subiectele sunt alese pentru a ajuta copii să înțeleagă lumea din jur. Când citești cartea, nu poți să nu te simți curios datorită ilustrațiilor de pe coperți și scrisului superb.

Colecția este lungă, dar eu am doar ediția despre corpul uman. Pot spune că Larousse nu s-a zgârcit la cheltuielile de producție. Materialul din care este făcută cartea modernă pe care o am eu rezistă bine. Au trecut câțiva ani și tot se menține colorată și atrăgătoare chiar și cu agresiunea vărului mai mic.

Conținutul nu are cum să nu te vrăjească. Fontul, maniera în care e adresat mesajul sunt potrivite pentru copii. Informațiile științifice sunt selectate atent și adaptate că nivel. Deci, e bună de dat cadou.

Ghinionul este legat de preț. Colecția este lungă, iar prețul variabil. Unele costă 20 de lei, altele peste 30 de lei. Deci, poate fi o cheltuială cam mare.

Vă las recenzia la un volum:

Peste 200 de intrebari pentru a afla o multime de informatii incredibile despre vremurile in care traim si lumea care ne inconjoara! • 4 teme despartite prin separatoare: • Lumea a nebuna! • Stiinta si tehnologie • Incredibila natura • Sport si divertisment• Ilustratii amuzante• Intrebari despre lumea inconjuratoare• Raspunsuri simple

( sursă Libris)

Concluzie

Există multe cărți frumoase pe lumea asta. Însă, nimeni nu investește în imagine că Larousse. Cărțile pe care vi le prezint au fost alcătuite cu grijă și materiale bune pentru adulți și copii curioși. Sper să vă dau o idee despre colecțiile Larousse prin acest articol.

Alte edituri vă voi mai prezenta. Există unele mai vechi care țin la aspect, dar au un preț enorm. Unele mai noi care sunt centrate pe cititor. Însă, fiecare editură are avantajele și dezavantajele ei. Larousse este și bună și rea, iar eu v-am dat doar două exemple.

În continuare aveți articolul precedent și sper că ne vom întâlni virtual pe grupul nostru de Facebook.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *