2 cărți pentru școală de la editura Niculescu care conțin povești de neuitat

2 cărți pentru școală de la editura Niculescu care conțin povești de neuitat

Cărțile pentru școală nu sunt cărți moderne pe care ai vrea să le citești. De obicei, se recomandă copiilor mici literatură clasică, deloc atractivă pentru ei. Ăsta e păcatul școlii noastre și nu îl putem schimba. Însă, azi vă propun 2 cărți pentru școală care conțin povești de neuitat. Surpriză, cum cel mai bun preț îl au la editura Niculescu, o să vă trimit spre ei.

Cărțile cu povești exersează cititul și fantezia. De aceea, nu ar strica să fie cât mai atractive. Citeam azi o listă cu aparițiile editurii Arthur despre care vă voi vorbi într-un articol ulterior. Editura Niculescu are păcatul de a nu investi în design ca alte edituri. De aceea, dacă vreți să plătiți mai mult, editura Arthur are cele mai frumoase cărți pentru copii.

Cum literatura pentru copii fascinează și publicul adult, nu ar fi rău să recitim poveștile clasice frumoase ca Alice în Țara Minunilor sau Charlie și Fabrica de Ciocolată. De aceea, articolul de astăzi se adresează tuturor.

Să începem articolul!

peter pan

Povești nemuritoare: Peter Pan

În colecția Niculescu apare și Peter Pan într-o variantă drăguț ilustrată. Ea prezintă aventura magică a lui Wendy în Tărâmul de Nicăieri. Peter Pan este călăuza copiilor spre acel loc al magiei și aventurii. Din păcate, substratul poveștii este ușor mai trist. Până în final când Peter se hotărăște să abandoneze tărâmul magic pentru a duce copiii înapoi.

Varianta aceasta este ilustrată pentru copiii care abia învață să citească. Ediția vine într-o superbă copertă sclipitoare și atractivă. Conținutul este ușor îmbunătățit de traducători. Spre deosebire de originalul pe care l-am citit eu, traducerea este ușor adaptată. Unele scene și decoruri sunt ameliorate. Deci, este o adaptare, nu o traducere originală.

Prețul de la Niculescu este mai bun ca la alte edituri. Însă, deși coperta este atractivă, manuscrisul este făcut din carton normal. La editura Arthur primeai unele cărți (mai scumpe) îmbrăcate în carton bun și tare. Pe lângă asta, Niculescu a ales o variantă de desen schematică. Trăsăturile și detaliile sunt omise.

Uitați și link către ediție și o recenzie a lor:

Atunci când Wendy îl ajută pe Peter și îi coase umbra de picioare, ea este departe de a-și imagina că va zbura, împreună cu frații săi, spre țara în care copiii nu cresc niciodată. Acolo, ea le spune povești Băieților Pierduți și le cântă cântece de leagăn, sub privirile pline de gelozie ale Zânei Clopoțica. Dar atenție la căpitanul Cârlig, care este tot timpul prin apropiere!După un roman de James Matthew Barrie

(sursă editura Niculescu)
zei

Eu, Zeus, și gașca din Olimp. Zeii și eroii povestesc

Poveștile zeilor din Olimp nu au fost niciodată mai haioase. Ahile fugind îmbrăcat în femeie și Zeu povestind întâmplările de la crearea zeilor sunt doar câteva ipostaze prezentate. Toate întâmplările descrise sunt ușor inspirate din mitologie. Restul e pură ficțiune. De ce a ales autorul să caricatureze zeii Olimpului pentru copii? Pur scop didactic.

Cartea are o copertă care te amuză imediat. Conținutul este foarte bine adaptat copiilor de vârstă școlară. Practic, este perfectă pentru a fi dată cadou unui copil căruia nu îi place să citească. Din punct de vedere al lungimii este o carte de cursă lungă pentru micii școlari, dar noi o putem citi rapid.

Nu îmi place idea completă. Să recreezi mitologia într-un mod haios? Hmm, poate, dacă lăsa unele elemente originale povestea ar fi avut consistență. Așa practic personajele sunt scoase din context și își pierd sensul original. Este însă o carte care să îi facă pe copii să citească. Deci, poate sunt doar eu prea pretențioasă.

Vă las recenzia de la Niculescu:

e ce aleargă de colo-colo marele erou grec Ahile îmbrăcat în haine de femeie? Ce legătură este între frumoasa Afrodita, mărul de aur si Războiul Troian? Şi de ce este supranumită Ariadna „Plângăcioasa din Naxos”? Despre toate acestea, şi multe altele, afli în această carte chiar de la şeful lor, Marele Zeus!De la Ahile la Zeus, adică de la A la Z: cele mai cunoscute legende din mitologia greacă – povestite chiar de zei şi eroi!

(sursă editura Niculescu)

Concluzie

Cărțile cu povești pentru copii de vârstă școlară pot fi bune și pentru adulți. Trebuie să ne deconectăm uneori și să revenim la fantezie. Uneori o lectură ușoară poate să te binedispună. De aceea, poate ar fi bine să îi citești mai des unui copil. Dacă nu ai, împrumută un văr, o soră sau un nepot.

Editura Niculescu, după cum vedeți, are cele mai mici prețuri raportate la calitate. Există alte edituri care au prețuri mici, dar și printuri proaste calitativ. Însă, există și edituri scumpe care au povești și printuri superbe. Poți merge în ambele extreme.

Vă las și articolul anterior și vă întreb:

Începe școala pentru voi?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *