2 cele mai bune cărți pentru copii ale verii

Cărțile de de vară din genul fantezie sunt toate optimiste. Poveștile cu vrăjitoare și mituri vechi sunt perfecte pentru șezlongul de la mare. Însă, seria Harry Potter a fost deja citită și răscitită. Deci, ca să ai ceva nou de citit din categoria cartea modernă, îți propun două povești clasice cu magie: Vrăjitoarea din Akata și Alice în Țara Minunilor. Poate te vor ajuta și cu pasiunea ta pentru scris. În majoritatea cazurilor, 2 cele mai bune cărți pentru copii ale verii au povești care întrețin diferit suspansul.

Însă, îți trebuie un creion și o foaie. Nu sunt ușor de analizat cărțile pentru copii. Mai ales că ele conțin un anumit limbaj și tehnici diferite de construcție. În final, Harry Potter nu poate fi asemănat romanului Crimă și Pedeapsă. Uneori, adulții nu realizează că pierd ceva- pasiunea. Asta este periculos pentru un scriitor nou. Deci, de aceea, vă recenzez și cărți pentru copii. Așa nu vă veți pierde pasiunea.

Să lăsăm introducere deoparte și să trecem la recenzare!

Alice

Alice în Țara Minunilor

Alice este o fetiță normală. Într-o zi, ea se joacă în grădină până când apare un iepure misterios. Curioasă, Alice sare în gaura de iepure și este proiectată într-o lume ciudată. Însă, nici o lume nu este cu totul ferită de rău. De aceea, Alice trebuie să găsească iepurele, să învingă răul și să își facă o potecă spre lumea ei.

Cartea are și ilustrații în ediția mea. Cred că este una dintre cele mai bine alcătuite cărți pentru copii care au rezistat timpului. Nu este ușor să scrii literatură pentru copii pe placul adulților. Alice ascunde multe probleme ale oamenilor în forme haioase. Regina, iepurele, pălărierul sunt doar simboluri.

Suspansul vine din amânare. Mereu Alice trece de la curaj, la frică când este cu regina. Apoi, de la speranța de a se întoarce acasă, la deznădejdea de a nu găsi o cale. Deși personajul alternează stările, copii percep greu acest lucru. Maniera drăguță în care este scrisă și ilustrată cartea te face să plonjezi într-un univers care merge înainte.

Dezavantajul acestui tip de text este trecerea ireparabilă a timpului. Multe lucruri care apar în ilustrații nu se mai regăsesc în aceeași formă acum. Practic, nu doar decorul este anacronic, ci și gândirea lui Alice. O rescriere a cărții care să modernizeze viziunea ar fi ciudată, dar e o idee pentru un scriitor nou.

Recomand cartea tuturor celor care au copii. Este o poveste bună pentru culcare. Apoi, dacă luați ediția cu desenele autorului, sigur vă vor mulțumi copii. Iepurele este favoritul meu, dar nici pălărierul nu este de neglijat.

Uitați o recenzie alternativă:

Celebra carte „Alice in tara minunilor“, publicata sub pseudonimul Lewis Carroll (un profesor de matematici superioare de la Universitatea din Oxford, pe numele sau adevarat Charles Lutwidge Dodgson), ne face sa ne minunam de verva si maiestria povestitorului si, fermecati, sa ne lasam purtati in tara visului si a minunilor. intr-o tara a minunilor unde nu e de mirare ca iepurasul scoate un ceasornic din buzunarul vestei, ca pruncul din scutece se preface intr-un purcelus care o ia razna in padure sau ca Alice ba se face cat o neghinita de mica, ba creste mare cat un stejar. Este o carte pe care umorul subtil si rainat o recomanda in aceeasi masura pentru copii, cat si pentru cititorii de toate varstele.

(sursă ed Steaua Nordului)
witch

Akata witch

Vrăjitoarea din Akata nu este încă tradusă în română. Povestea merge pe o linie asemănătoare Harry Potter. Există magie care guvernează un univers mic al vrăjitorilor. Un antagonist apare pentru a schimba situația, iar o vrăjitoare tânără trebuie să salveze lumea. Deci, Sunny, este o americană care are origini africane. Fata nu își găsește locul nicăieri. Încercarea ei de a se adapta este dublată efortul ei de a deveni vrăjitoare.

Handicapul lui Sunny creează suspans. Inabilitatea de a sta la soare o face să găsească soluții nemaipomenite pentru probleme simple. Magia este un subiect greu de înțeles, dar când pornești cu restricții, poți crea o poveste magică reușită. Ce ar fi vampirii care pot sta la soare?

Cartea este una YA, mai mult pentru copii de peste 15 ani. Însă, nici ca adult nu este o lectură de ratat. Stilul este drăguț, dar cartea un pic cam lungă. Apoi, limba folosită este accesibilă. Deci, poți citi în siguranță, nu vei găsi un glosar la spate.

Nu pot recomanda cartea copiilor mai mici, dar cei mari o vor adora. Dacă ai citit Harry Potter, nu ar strica să cauți concurența romanul aceluia. Idei noi sunt prezente și aici, dar nu văd să aibă succesul serieri lui J. K. Rowling.

Uite și o idee de recenzie alternativă:

Twelve-year-old Sunny lives in Nigeria, but she was born American. Her features are African, but she’s albino. She’s a terrific athlete, but can’t go out into the sun to play soccer. There seems to be no place where she fits in. And then she discovers something amazing—she is a “free agent” with latent magical power. Soon she’s part of a quartet of magic students, studying the visible and invisible, learning to change reality. But will it be enough to help them when they are asked to catch a career criminal who knows magic too?

(sursă Penguinteen)

Concluzie

Există multe povești pentru copii care ar impresiona și adulții. Multe ar trebui citite în copilărie și recitite în facultate. Mereu descoperi lucruri noi când recitești o carte modernă. Poate este o idee de pus în practică. Poate nu vă place să recitiți.

În fine, acesta este primul articol dedicat copiilor. Cred că nu va fi ultimul, dar sigur există multe cărți cu magie pe care le-am omis. Sper că vă va ajuta și articolul anterior. Dacă vă place proiectul nostru, puteți să ne susțineți pe Patreon.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *