2 manga bune, clasice, cu reînvieri și reveniri din viitor

2 manga bune, clasice, cu reînvieri și reveniri din viitor

Manga despre reîncarnări este o categorie apreciată de mulți oameni. Însă, astăzi ne vom opri asupra unei categorii mai puțin întâlnite: manga cu reînvieri. Cum reîncarnarea este un proces acceptat ca posibil, reînvierile sunt ceva real. Însă, 2 manga bune, clasice, cu reînvieri și reveniri din viitor vorbesc despre reînvierile reale. Deci, făcând abstracție de moartea clinică, aceste reînvieri aduc speranța unei noi vieți.

A doua șansă este un fenomen des discutat. Cu toții ne-am dori să putem evita greșelile pe care deja le-am făcut. Însă, o greșeală este o lecție. Asta este de fapt ideea ambelor serii manga. Ideea reînvierii este să începi o viață nouă reparând greșelile din cea precedentă. Însă, toată lumea are o astfel de șansă? Nu, trebuie să fii ales.

Cum alegerea nu stă la noi, dar articolul de astăzi da, să începem!

colorful

Colorful

Când un elev timid de liceu moare cu toții resimt tragedia. Însă, când lui i se oferă o a doua șansă de către un spirit al morții, Prapura, povestea se complică. Makato nu își poate aminti ce a făcut în cealaltă viață, iar timpul lui este limitat. Adolescentul de 14 ani devine un detectiv, un personaj al propriei vieți anterioare căutând finalul poveștii lui.

Cartea nu este chiar o manga, ci un roman de acest tip. Însă, totul are o succesiune ce a putut fi cu succes ecranizată în anime-ul cu același nume. Autorul nu ne dă prea multe indicii. Totul este ascuns, iar Makato se comportă ca un bolnav de amnezie. El testează încet totul. Povestea se ghidează după întrebarea: Ce va urma apoi? Ceea ce o face interesantă. Momentul discuțiilor cu spiritul morții sunt surprinse rapid, flashbackul este bine inserat ca să nu aflăm ce s-a întâmplat.

Poate are doar un singur păcat: personajul este un adolescent. Deci, Makato este ușor impulsiv și hipersensibil. Un personaj adult are fi adăugat profunzime poveștii. Însă, Makato este potrivit cu genul de manga cu reînvieri promovat: school life.

Vă las o recenzie alternativă:

„Congratulations, you’ve won the lottery!” shouts the angel Prapura to a formless soul. The soul hasn’t been kicked out of the cycle of rebirth just yet—he’s been given a second chance. He must recall the biggest mistake of his past life while on ‘homestay’ in the body of fourteen-year-old Makoto Kobayashi, who has just committed suicide. It looks like Makoto doesn’t have a single friend, and his family don’t seem to care about him at all. But as the soul begins to live Makoto’s life on his own terms, he grows closer to the family and the people around him, and sees their true colors more clearly, shedding light on Makoto’s misunderstandings.

(sursă animeplanet)
orange

Orange

Acest anime este tot school life, dar prezintă o poveste mai ciudată. Când o fată de liceu primește o scrisoare de la ea din viitor, toată viața îi stă înainte. Însă, scrisoarea are un conținut tragic- moartea unui coleg. Astfel, toată povestea se derulează în jurul îndreptării greșelilor care au dus la moartea lui.

Manga este superb desenată. Practic nuanțele de alb și negru se integrează așa bine desenului minion încât nu îți dorești să citești povestea color. În sinea ei, povestea este drăguț redată. Fata trece prin conflictul din mintea ei ca orice om care e pus în fața destinului- îl schimbă. Deciziile ei nu influențează chiar tot ceea ce scrisoarea transmite.

Aș spune că momentul de la final și cele din început care prezintă reveniri din viitor sunt cam prost create. Dealul și imaginile cristaline nu prin povestea. Mai ales că noi aflăm târziu că totul este real. La început nu prea avem o certitudine că ea din viitor a scris scrisoarea. De ce să nu fie un Shinigami sau alt tip de zeu?

Vă las o recenzie alternativă:

Într-o zi, Naho Takamiya primește o scrisoare semnată de ea însăși, din 10 ani în viitor. Pe măsură ce Naho parcurge ceea ce este scris, scrisoarea relatează evenimentele acelei zile cu exactitate, incluzând transferul unui nou elev în clasa ei, pe nume Kakeru Naruse. Naho din 10 ani în viitor afirmă în repetate rânduri că are multe regrete, și vrea să îndrepte acest lucru asigurându-se că Naho din trecut poate face alegerile corecte – mai ales în privința lui Kakeru. Și mai surprinzator este faptul că află că Kakeru nu va mai fi cu ei peste 10 ani. Naho, cea din viitor, îi cere celei din prezent sa îl urmărească cu atenție pe Kakeru.

( sursă animekage)

Concluzie

Moartea și reînvierea sunt două constante în viața unui om. Cum nici una nu ne oferă o certitudine a vieții de apoi. Deci, nimeni nu știe ce se întâmplă după moarte. Eu nu cred nici în raiul infinit, nici în iadul etern. Poate exista doar o altă stare care să ne dea o viață nouă. Poate una mai bună sau cel puțin o a doua șansă ca a alui Makato.

Perspective despre reînvieri poți găsi ușor. Însă, până nu mori, bucură-te de ceea ce ai. Cam asta e lecția sintetizată a celor două manga. Bine, doar un manga și un light novel.

Mai aveți manga recenzate și aici. Iar eu vă urez o zi bună:

1 thought on “2 manga bune, clasice, cu reînvieri și reveniri din viitor”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *