2 manga SF care ar fi putut fi rescrise cu succes altfel

Citiți manga SF? Aș fi curioasă să aud părerea cititorilor despre Dramatical Murder și Night Head Genesis. Ele constituie, în viziunea mea, 2 manga SF care ar fi putut fi rescrise cu succes altfel.

Poveștile din aceste două manga au multe lacune neumplute. Manga în sine pornesc de la o idee bună, dar maniera scrierii lasă de dorit. Poate un ritm mai alert? Sigur ar ajuta acțiunea să curgă mai lin spre final. Uneori, mai mult nu înseamnă mai bine sau cel puțin pentru SF, Thriller sau Drama.

Să începem recenzarea!

Dramatical Murdered

Dramatical Murder( # prea lung)

Dramatical Murder– Nitro+chiral.

Anul apariției: 2012

Nu există traducere oficială

Număr de pagini: cam 200 de pagini

Dramatical Murder se petrece pe o insulă unde personajul principal lucrează la un magazin. Cumva, o competiție de arte marțiale începe și, pe neașteptate, personajul nostru ajunge prin în joc. Vă supraviețui?

Temele și motivele stereotipe sunt drăguțe, dar povestea este mult prea lungă. Uneori, acțiunea te ține în suspans până ajunge să te plictisească.

Să crezi că există schimbare într-un joc mortal este bine, dar competiția se mai și termină.

Îmi place desenul acestei manga și cred că un ritm mai intens și mai multe detalii de fundal ar face povestea mai profundă.

O recomand scriitorilor de manga care ar putea să o șlefuiască pentru vreun concurs.

Ce spun utilizatorii?

Povestea se desfășoară cu mulți ani înainte, în viitorul îndepărtat, unde jocul „Rhyme” (joc virtual) devine din ce în ce mai popular, iar oamenii au în posesie așa-zisele „AllMates”, niște calculatoare de ultimă generație. Aoba duce o viață normală, lucrând la un magazin de vechituri și trăind alături de bunica sa pe insula din Midorijima. Spre deosebire de prietenii săi, nu participă la meciurile de Rhyme, nici nu aparține vreunei găști. Totuși, se împrăștiesc zvonuri despre dispariția oamenilor, ceea ce-l forțează pe Aoba să deslușească misterul din spatele insulei pentru a-și putea menține viața sa pașnica de zi cu zi. Cu fiecare episod acțiunea se diversifică devenind mai incitantă, iar povestea se ramifică.

( sursă Animekage)
Night Head

Night Head Genesis (# poveste insuficientă)

Night Head GenesisYou Higuri , George Iida

Anul apariției:

Nu există traducere oficială

Număr de pagini: cam 190 de pagini

Povestea a doi frați cu puteri ciudate începe cu evadarea lor din centrul de cercetare unde erau ținuți la dorința părinților. Ei trebuie să lupte cu ființe din altă lume. Vom fii invadați de extratereștri?

Temele că alienare sunt teribil explicate aici. Sentimentele amestecate și ura sunt primare și nu se concretizează decât rar. De asta, aș prefera să rescriu manga când am timp.

În schimb, îmi place povestea. Toată acțiunea este superb dozată, dar oribil scrisă. Cum așa?

Firul narativ nu este niciodată legat de maniera scrierii. Poți avea o idee superbă de acțiune, dar detaliile cu care umplu această acțiune să lase de dorit. Cam asta se petrece în Night Head Genesis.

Nu îmi plac detaliile, dar vă recomand să vă inspirați din firul narativ pentru a crea cărți noi.

Ce spun utilizatorii?

Se spune că 70% din capacitatea creierului uman este neutilizată. Dacă omul are o putere incredibilă, se crede cu tărie că stă latentă în această regiune. Această capacitate neutilizată de 70% a creierului este cunoscută sub numele de „Creierul Nopții”. Frații Kirihara au fost abandonați de părinți din cauza puterilor lor psihice. De atunci au locuit într-un laborator într-o pădure protejată de bariere. Într-o zi bariera se rupe și reușesc să scape din laborator.

( sursă mangarock)

Concluzie

Orice text poate fi modificat și astfel să obții un text mult mai bun. Cele două manga ar putea străluci sub condeiul vostru.

Până atunci, aveți articolul precedent și vă întreb:

Voi ce manga ați rescrie?

3 thoughts on “2 manga SF care ar fi putut fi rescrise cu succes altfel”

  1. As alege :
    Genocidal Organ – Conceptul este minunat si extrem de provocator si face adesea aluzii la alte lucrari si idei pe care le-am iubit. Lumea in care se afla aceasta poveste este foarte bine construita si stabilita. Dar Personajele, de la desenele lor la personalitatile si luptele lor, au defecte, fac descoperiri de-a lungul povestii si au ganduri si reactii autentice. Personalitatile lor sant probabil cea mai slaba parte, deoarece povestea se concentreaza pe modul in care personajele sant relevante in complot, desi exista cateva scene care prezinta personajele intr-o situatie normala de zi cu zi.

    Alma – Actiunea are loc in Romania in anul 2100 unde Ray si Trice au crescut impreuna in aceasta lume post apocaliptica. Era singurul sau prieten. Dar apoi intr-o zi… Soseste un musafir nedorit si proclama „Gloria oamenilor”…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *