2 manga superbe care s-au inspirat din același joc

2 manga superbe care s-au inspirat din același joc

Vă plac jocurile de cărți? Există manga dedicate acestui joc. De fapt, există destul de multe. Însă, eu vă prezint 2 manga care s-au inspirat din același joc. Ați ghicit, ne referim la un joc de cărți cu monștrii. Jocurile de cărți fascinează multe persoane, dar ideea de a genera lumi pornind de la cărți este inedită.

Desigur, când vorbim despre manga cu jocuri de cărți ne referim la Yu Gi Oh și Bakugan. Altele nu sunt așa cunoscute și nici nu pornesc de la aceeași idee a competiției. Miza este mare și aventura complicată. Mai ales că manga s-a serializat în multe volume.

Cu atât mai interesant este că Yu Gi Oh a pornit undeva în anii 90 și a avut un succes răsunător în 2000. Deci, este o manga foarte apreciată de fani. Însă, a dispărut așa cum a apărut și acum nu se mai difuzează pe canalele românești. La noi, oricum manga nu se difuzează decât noaptea pe AXN White. Ce păcat! 🙁

Să începem recenzarea!

yu gi oh

# Yu Gi Oh ( manga gen Pokemon)

Yugi Mutou a fost un băiat de care toată lumea își bătea joc constant- până când într-o zi a reușit să rezolve un puzzle antic, misterios, pe care nimeni nu a reușit să-l rezolve de două sute de ani.

Acum, ori de câte ori prietenii lui Yugi sunt amenințați, are loc o transformare ciudată, iar Yugi pare să devină o persoană complet diferită. Acest Yugi transformat este un maestru al jocurilor și folosește jocurile inventate spontan pentru a-i prinde și a-i pedepsi pe băieții răi.

La sfârșitul fiecărui joc, adversarul său pare să sufere o moarte dureroasă; dar în curând se dezvăluie că totul era în mintea lor – sau era?

Cam așa se rezumă acțiunea. Însă povestea se bazează pe mai multe perspective, iar Yugi nu este singurul personaj cu o motivație puternică din serial. De fapt, urmăream cu sufletul la gură poveștile de fundal.

Poate că autorul nu a descris povestea lui Yugi așa cum s-ar fii așteptat cei care nu urmăreau serii ca Pokemon. Poate personajul principal este prea simplu, dar perfect în simplitatea lui. De fapt, nici nu am vrea un Yugi nemernic sau un Yugi genial.

Deși, ultimele aprecieri ar putea să nu se potrivească celor care urmăresc Naruto și să fie foarte potrivite pentru cei care urmăresc Dragon Ball Z sau One Punch.

Fiecare are o viziune diferită despre un manga perfect, deci eu voi recomanda acest manga cuiva care vrea să se relaxeze. Poate și cuiva care ar vrea să-și amintească de copilărie, când Yu Gi Oh era pe TVR 1, la bunica, unde nu erau decât două canale la TV.

Animekage are o recenzie la fel de bună…

Yugi Moto este un baiat de 12 ani care joaca la fel ca si ceilalti copii si adolescenti, cel mai popular joc de carti din lume, Monstrii Duelului. Doar ca acesta nu este un joc obisnuit. Cartile au desenate pe ele cele mai ciudate si inspaimantatoare creaturi. Cand sunt activate pe arena de lupta, creaturile din carti prind viata si se lupta intre ele pana cand numai una ramane in picioare. Viata lui Yugi era linistita, pana cand Maximillian Pegasus, creatorul jocului, il rapeste pe bunicul acestuia, spunandu-i ca singura sansa de a-l mai vedea este sa vina pe insula sa, unde se desfasoara cea mai mare competitie Monstrii Duelului, ca sa se dueleze cu el si sa-l invinga. In aceasta calatorie ,Yugi nu este singur – ci este insotit de catre prietenii sai: Tea, Tristan si Joey. Pe parcursul drumului, Yugi va intalni multi duelisti de elita ca Seto Kaiba, Rex Raptor sau Bakura, pe care va tebui sa-i invinga pentru a ajunge sa se dueleze cu infamul Pegasus.

( sursă Animekage)
bakugan

# Bakugan: Battle Planet (manga gen Yu Gi Oh)

Primul volum al lui Bakugan a fost grozav. Cele șase personaje sunt angrenate într-o luptă pentru salvarea lumii. Demonii/animale/cărți sau ce fel de creaturi pretind a fi (părerea mea nu sunt) par să facă o conexiune între genul Sf și Fantezie.

În serial, există mai multe personaje alambicate care suferă răsturnări de situație inedite. Este distractiv, este drăguț, dar lipsește un pic de coerență în poveste. Practic, de ce se întâmplă totul și ce se întâmplă de fapt cu Albino sau Bakuganii implicați?

Apoi, de ce renunță la unele dintre cele mai interesante personaje pe parcurs. Alice- de ce povestea este conturată așa? Runo și Julie – erau una dintre cele mai puternice personaje(părerea mea).

Această poveste este simplă în esența ei, dar mintea mea o vede cam încețoșată. Autorul ne face să avem așteptări, apoi le șterge cu buretele. Suspansul nu-i lipsește acestei manga, dar elementul surpriză poate să ne dezamăgească.

Nu ai vrea să vezi lumea distrusă? Aproape primești ce căutai, dar bang- se întâmplă ceva și lumea este salvată. De ce? Pentru că așa funcționează logica din Bakugan și mie nu-mi place acest lucru. Prefer să aștept până la final, nu să-mi fie oferite finaluri constante. Poate voi sunteți diferiți.

Vă recomand această poveste când vreți să vă treziți. Cum am spus, suspansul este bine cultivat. Însă, veți fii prinși într-o buclă temporală a finalurilor eterne.

Există seria anime dublată…

Viata lui Daniel „Dan” Kuso s-a schimbat in ziua in care diferite carti au cazut din cer.El si prietenii lui au inventat un joc numit Bakugan cu ajutorul acelor carti.Impreuna cu prietenii lui, Runo, Maruncho, Julie, Shun si Alice, grupul Luptatorilor Bakugan e tras, accidental, intr-o dimensiune pentru a lupta pentru soarta desenele lui dublate Vestroia

( sursă DeseneleDublate)

Concluzie

Există multe manga care pornesc de la aceeași idee. Noi am recenzat două, dar voi puteți găsi alte o sută.

Vă las articolul anterior și vă întreb:

Aveți vreun manga cu jocuri preferat?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *