3 cele mai bune manga Shounen de pe Mangaowls

Manga cu lupte sunt favoritele oricărui fan Shounen. Practic, aventura și suspansul captivează orice scriitor nou. Însă, ca fan vom aprecia și personajele cu care ne identificăm. De aceea, vă voi face un top 3 cele mai bune manga Shounen de pe Mangaowls. Astfel, scriitori noi pot dura tehnica manga, iar fanii se pot delecta cu poveștile de fie are dată diferite.

Printre fanii Shounen se numără atât fanii Harry Potter, cât și fani Maze Runner. De aceea, manga din acest gen este atât de diversă. Scriitori noi au surse de inspirație diverse. Însă, spre deosebire de literatura comics, manga prezintă răsturnări de situație inedite. Cam asta e prezentarea. Să trecem la recenzat!

jujutsu kaisen

Jujutsu Kaisen

Yuuji un adolescent obișnuit își petrece zilele ori la cluburile școlii, ori la spital unde își vizitează bunicul. Viața lui ia o altă turnură când accidental atinge un obiect blestemat. Aventura începe, iar el trebuie să lupte cu monștrii izvorâți din ură, conduși de Sakuna. De aceea, singurul destin care îi este încredințat este acela de vrăjitor Jujutsu.

Desenul este drăguț, iar acțiunea se precipită de multe ori. Pot spune că seamănă cu seria Noroigami. Nu știu de ce îmi amintește de acea serie. Personajul principal trece prin povești de luptă similare samurailor. Jujutsu este un stil de arte marțiale răspândit în China și Japonia. El este apreciat de mulți, dar ideea acestei manga prezintă lupte diferite.

Negativ este stilul de prezentare al poveștii. Deși are un desen drăguț, el pare ușor nepotrivit unei povești cu eroi. Poate niște firme mai ascuțite ar fi mai potrivite. Hmm, e doar părerea mea?

Vă las o recenzie alternativă:

Într-o lume în care demonii se hrănesc cu oameni care nu sunt conștienți de ei, fragmente din legendarul și temutul demon Ryoumen Sukuna au fost pierdute și împrăștiate peste tot. Dacă vreun demon consumă părți din corpul lui Sukuna, puterea pe care o câștigă poate distruge lumea pe care o știm. Din fericire, există o școală misterioasă de vrăjitori Jujutsu, care activează pentru a proteja de strigoi existența precară a celor vii! Yuuji Itadori e un elev de liceu care-și petrece zilele vizitându-și bunicul țintuit la pat. Deși arată ca un adolescent mediocru, imensa lui putere fizică e ceva de luat în considerare! Toate cluburile sportive îl vor în echipa lor, dar Itadori ar petrece timpul mai degrabă cu exclușii școlii, în clubul de oculte. Într-o zi, clubul reușește să pună mâna pe un obiect blestemat sigilat, dar habar n-au de teroarea pe care o vor elibera când desfac sigiliul…

(sursă Animekage)
tokyo revengers

Tokyo Revengers

Takemichi este un lider de gang. Cu 12 ani în urmă se întâlnea cu Hinata. Prezentul îi revelează o posibilitate de a se întoarce în timp că să prevină moartea fostei iubite. Însă, schimbarea prezentului nu este așa ușoară. Takemichi trebuie să ia multe decizii dificile. Scopul final, schimbarea viitorului său moartea lui.

De data asta, manga este superb desenată. Povestea curge lin. Deși există suspans în firul narativ, manga curge lin. Practic, este ușor să treci prin poveste. Mangaowls oferă toată manga, în jpg. Traducerea este bună. Nu grozavă, dar mai bună decât pe alte manga. Ținând cont că Legend of LuoXiaoHei este foarte prost tradus, la Tokyo Revengers nu se aplică acest canon.

Vă las o recenzie alternativă:

Viața lui Takemichi Hanagaki este cât se poate de nașpa. Exact când credea că nimic nu poate fi mai rău, află că Hinata Tachibana, fosta lui iubită, a fost ucisă de Banda Tokyo Manji: un grup de criminali vicioși care perturbă pacea societății de ceva vreme. După ce s-a tot întrebat unde a greșit, Takemichi călătorește dintr-odată în timp, ajungând cu 12 ani în trecut… când încă era într-o relație cu Hinata. După ce și-a dat seama că are șansa de a o salva, Takemichi se hotărăște să se infiltreze în Banda Tokyo Manji și urcă în ierarhia lor pentru a rescrie viitorul și a preveni soarta tragică a Hinatei.

(sursă Animekage)

Chainsaw Man

Într-o lume alternativă în care demonii rănesc oamenii pentru a-i extermina, Denji, un tânăr deprimat lucrează ca tăietor de oameni. El ajută demonii în planul lor de exterminare a rasei umane pentru aș plăti datoriile strânse de tatăl lui mort. În acest job neobișnuit, umanitatea își cam pierde sensul.

Ok, desenul e grotesc. Manga conține atâtea scene sângeroase încât mă feresc să o recomand celor sub 18 ani. Denji este deprimat? Nu chiar. Pare complet nebun. Însă, manga creează multe personaje malefice. Ne amintim cu toții de Hisoka din Hunter x Hunter. Ei bine, acest manga depășește ciudățenia cu care ne-am obișnuit în cazul lui Hisoka.

Nu recomand acestă manga. Da- desenul este superb. Da- povestea nu este plină de stereotipuri goale. Însă, până și coperta este prea sângeroasă pentru mine. Prefer manga mai optimiste sau SF.

Vă las și de data asta o recenzie alternativă:

Când Denji se trezește falit și decide că slujba de vânător de demoni mercenar e una potrivită, nici nu își imagina în ce haos se bagă. Alături de câinele său drujbă extrem de loial, Denji încearcă să-și facă loc prin industria aceasta curioasă, dar planurile lui de supraviețuire sunt ușor zădărnicite de efectul neprevăzutului. Și în urma unei întâmplări neprevăzute, se dezlănțuie un haos cu un erou îndoielnic în mijloc. Facem cunoștință cu o lume a demonilor, a vânătorilor, dar mai ales… a drujbelor!

(sursă Animekage)
Concluzie

Încă odată creatorii manga ne surprind cu povești noi. Topul acesta este prea scurt pentru a acoperii toate manga Shounen pe care le-am citit pe Mangaowls. Sfatul meu este să vă faceți cont și să țineți o listă cu manga. Poate citind și tot citind veți dezvolta o poveste care să le surclaseze pe cele citite. În orice caz, nu aveți nimic de pierdut.

Dacă vă plac manga cu vrăjitori, primele două recomandări sunt potrivite pentru voi. Universul creat în ele este mai prietenos, iar aventurile ajung la nivelul manga ca Bungou to Alchemist. Dacă vă place seria, știți la ce mă refer. Dacă nu, vă voi oferi o recenzie curând.

Până data viitoare, aveți articolul precedent aici. Dacă vă place proiectul nostru, puteți dona pentru a sprijini Cartea Nouă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *