3 manga medievale care merită citite vara asta

Vă plac poveștile medievale? Recent am găsit pe televizor un canal bulgăresc cu anime. Privind că pisoiul în calendar începe un OVA după seria Akatsuki no Yona.

Pisoi cuminte și răbdător am văzut toată seria în aceea noapte. Dacă și ție îți plac seriile cu cavaleri, atunci citește mai departe acest articol despre manga cu povești medievale. Unele sunt mai vechi, altele mai noi. Însă toate merită văzute.

Nu vă faceți griji Yona se citește repede. Toate manga recenzate sunt gratuite pe internet. Vă las și surse. Așa că să nu căutați acul în carul cu fân. Hmm, nici acum n-am găsit acea carte modernă recenzată pe un blog. Ok, să începem recenzarea!

akatsuki no yona

#1 Akatsuki no Yona

Deci, seria urmărește călătoriile unei prințese dintr-un regat magic căzut în teroare. Ea este ajutată de câțiva cavaleri legendari. Însă, Yona se atașează de aceștia, iar unii dintre ei de ea. Nu este tocmai o serie Shounen, dar este o serie haioasă, un pic Shounen. Cum se termină?

Poate nu ar strica să citiți și voi. Poveștile de fundal sunt superbe. Lordul dragon are o relație ciudată cu puterea lui. Așa vorbind despre blesteme de familie: puterea nu este întotdeauna o binecuvântare. Însă, tot povestea lui este cea care face legătura cu ceilalți.

Prințesa Yona nu are o funcție specială. Ea doar face trecerea de la o poveste la alta. Nu sunt prea atașată de tehnica de creare a personajelor secundare. Sunt drăguți și Chibi, dar ar trebui să aibă ceva mai multe detalii. Astfel de detalii inserate când trebuie și unde trebuie ar crea mister. Cam asta e problema acestei manga.

Per total, vă place Shojo? Da. Atunci citiți în siguranță. Uite link aici.

death march

#2 Death March

Ok, deci când un programator este super obosit, plonjează în jocul pe care l-am creat. O ciudată unde dezvăluie, dar totul are un scop: învingerea lordului demon. E oare un vis?

Visele sunt adesea motive folosite în manga. Povestea este drăguță, Sato – personajul principal – este prea specializat în jocuri. Hmm, asta poate fi o problemă, dar nu este. Știind să folosească uneltele date, el creează posibilități noi de luptă.

Nu îmi place faptul că totul se termină prea repede. Acestei manga îi lipsește suspansul. Însă, poveștile de dragoste sunt drăguț construite.

Deci, dacă vă plac manga romantice-da e manga potrivită. Uite aici e link-ul.

patalliro

#3 Călătorie spre Vest/Patalliro

Ok, numele acestei este inspirat de o poveste budistă. Un călugăr pleacă spre vest căutând iluminarea. În schimb, strânge o echipă ciudată de demoni și oameni. Toate aventurile sunt simbolice. De ce pleacă spre Vest?

Nu știu, dar am observat că manga adaugă elemente moderne care completează povestea chinezească. Sper să vă dau un link către ea, dar acum o am pe hârtie. Adăugirile mai taie din lecțiile lui Buddha. Totuși, modernizează stilul.

Poveștile de fundal sunt perfecte. Maimuța demon unește toate ființele în jurul călugărului. Cel mai fain personaj este zeul care îi ajută, dar vă las pe voi să citiți mai mult.Nu îmi place lungimea manga. E un pic cam scurtă. Uneori trece cam repede prin anumite episoade. În fine, poate nu erau necesare?

Vă recomand această manga, chiar dacă sunteți fani Shojo. Puteți citi aici.

Concluzie

Cele mai faine manga de citit vara asta apar din senin. Cum am găsit eu acel canal bulgăresc. Deci, nu cred că există un top infailibil care să se potrivească tuturor. Mai ales că manga se aleg și în funcție de sentimentul pe care îl ai în acel moment.

Până atunci, aveți alte articole cu manga aici. Spre că veți împărtăși cu noi topurile personale. Ne puteți susține proiectul pe Patreon și vă întreb:

Care este genul de manga care să se potrivească verii?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *