3 metode ca să eviți lipsa de inspirație ca scriitor nou

Scriitorii noi sunt entuziaști și dornici să încerce forme noi. Însă, uneori este dificil să menții firul narativ când nu mai ai idei noi. De aceea, un plan ar părea soluția. Înainte să-ți dispară entuziasmul o poate citești și aceste sfaturi despre care conțin 3 metode ca să eviți lipsa de inspirație ca scriitor nou.

Ele sunt sfaturi practice încercate de mine. Majoritatea ideilor noi încercate au avut ceva rezultate. Însă, fiecare este diferit. Ce funcționează pentru mine, pentru voi poate să nu fie util. De aceea, eu mizeze pentru personalizarea oricărui truc.

Sper că la finalul articolului voi primi feedback pentru ce nu am acoperit. Oricând aveți disponibil grupul nostru de Facebook pentru a discuta cu noi, dar și adresa de e-mail. Comunicarea este cel mai util lucru pentru a crește ca scriitor și ca persoană.

Să începem deci să vă expun ideile mele!

rutina

Dezvoltați scrisul ca o rutină

Autorul și artistul Twyla Tharp a scris odată:

„Creativitatea este un obicei, iar cel mai bun stil este rezultatul unor rutine”. Acest lucru ar putea părea contrar pentru unii. Nu este creativitatea ceva care scade și curge în mod natural, nu ceva ce poți programa?

( sursă Reedsy)

Dar adevărul este că, dacă scrii doar atunci când „te simți creativ”, vei dezvolta un blocaj de creație caracteristic scriitorilor noi. Singura modalitate de a trece mai departe este disciplina, rutina de scriere creativă regulată. S-ar putea să fie în fiecare zi, în fiecare cealaltă zi sau doar în weekend – dar oricând ar fi, să fie!

Poate un tabel în Excdl cu zilele de scris ar ajuta. La final de săptămână îți poți admira ooera. Însă, nu îți crea un scop irealizabil.

Eșecul ne face să fim dezamăgiți. De aceea,el este de limitat orintr-un plan eficient.

scrisul

Faceți activități care nu țin de scris

Editorul de cărți pentru copii, Maria Tunney, constată că una dintre cele mai bune modalități de a ieși dintr-un blocaj este să schimbi mediul. Ea spune:

„Mergeți la o expoziție, la cinematograf, la o piesă de teatru, la un concert, mâncați o masă delicioasă … scufundați-vă în Lucruri grozave. Fragmentele de conversații, sunete, culori, senzații se vor strecura în spațiul care odată se era gol. Poate că vă puteți întoarce la birou cu o nouă scânteie de inspirație. ”

(sursă Mari Tunney, youtube)

Astfel, petrecând timp în afara casei, te vei relaxa. Relaxarea ajută la generarea de idei. Deci, un alt hobby ar fi oportun.

Poate o plimbare în parc sau ceva spontan ar putea să te ajute. De ce să nu ieșiți mai des cu prietenii? Poate o cafea solitară?

Orice ați alege este o investiție în voi.

rutina

Scrieți fără plan

Scrierea liberă implică scrierea pentru o perioadă prestabilită de timp, fără pauză – și fără a ține cont de gramatică, ortografie sau subiect. Tu doar scrii și apoi vezi ce iese.

Desigur, ceea ce notezi poate fi complet irelevant pentru proiectul tău actual, dar asta nu contează! Scopul scrierea liberă este ca să scrii pentru tine însuți – lipsit de îndoială, apatie sau conștiință de sine, toate acestea contribuind la blocajul scriitorului. Iată cum să începeți:

  • Găsiți împrejurimile potrivite
  • Alegeți-vă ustensilele de scris. Vei scrie la computer sau vei scrie cu pix și hârtie?
  • Stabiliți-vă un termen. Prima dată, setați temporizatorul pentru doar 10 minute pentru a vă simți.

Concluzie

Metodele nu sunt infailibile, dar vă vor scuti de anumite blocaje în scris. Cum am spus, personalizarea este cea mai bună când încerci să adaugi ceva nou. Oamenii sunt diferiți, deci și metodele sunt diferite.

Vă las articolul precedent și îi invit pe scriitorii noi să răspundă la următoarea întrebare:

Voi ce faceți să evitați blocajele în scris?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *