3 motive să citești Shonen Maid- manga school life, Shonen, pentru oameni obosiți

3 motive să citești Shonen Maid- manga school life, Shonen, pentru oameni obosiți

Vă plac manga drăguțe? Shonen Maid- manga school life, Shonen, pentru oameni obosiți este doar o variantă. Astfel de manga nu au povești surprinzătoare, ci unele convenționale care ne relaxează. Shonen Maid este o comedie care amintește de obsesia japonezilor pentru cafenelele tematice și de desenul Chibi.

Practic, această manga este perfectă pentru desenatori și scriitori amatori. Povestea are tipare clare și desen destul de simplu. Chiar și un amator poate să redea designul personajelor principale. Însă, manga este pentru comedie, lecții, stereotipii și fantezie. Deci, idealul manga este atins și de serii ușurele.

Până la urmă, spre deosebire de comics, manga caută omul universal. De aceea, Black Clover seamănă cu Naruto. Sau poate ați observat că Tokyo Babylon seamănă cu Death Note. Pentru că scopul final e promovarea unor lecții universale.

Să trecem la 3 motive pentru care merită citită această serie!

shonen

Poți imita ușor forma

Unul dintre principiile pe care se bazează literatura este mimesis(imitația). De aceea, povestea aceasta este perfectă pentru scriitori noi. Există tipare pe care se bazează fiecare episod. La început, reia ce s-a întâmplat în episodul precedent. Apoi, intervine problema. Există o contradicție ca mai apoi să vină cu o soluție ce eșuează. În final, Madoka răspunde pozitiv sau negativ la dilema băiatului.

Totul culminează cu o fază de retrospectivă și revelare a lecției. Gata! Tiparul ăsta nu apare în toate manga. De fapt, l-am văzut doar aici. În Naruto, revelarea vine verbal, făcută de un personaj reflector. Deci, Naruto este mult mai complicat. De aceea, vă recomand să încercați mai întâi structura Shonen Maid.

Desigur, puteți modifica etapele finale cum vreți voi, dar ideea rămâne aceiași? Nu, modificând o etapă obții ceva nou de fiecare dată. În română, scriitorii noi și vechi aleg să nu se folosească de revelare. Ei consideră că totul este deja înțeles. Eu văd asta ca imposibil. Nu toate categoriile de scriitori și cititori deduc corect mesajul. Revelarea este bună.

Construcția personajelor este bine făcută

Construcția personajelor nu este ceva care se axează pe miliarde de modele. De fapt, urmărind bloguri despre scriere creativă am găsit cam 5 metode universale. Cele 5 sunt explicate diferit, dar ca idee sunt la fel. Deci, scriitori noi nu trebuie să se sperie de asta.

Shonen Maid prezintă o metodă drăguță cea a revelării prin personaj. Practic, autorul inserează dialoguri speciale, flashback și considerații proprii pentru a ne descrie fiecare personaj. Există și o altă tehnică în care autorul descrie personajul strict pe baza faptelor, fără reflecție proprie. Fiecare alege ce crede că îi reprezintă. Uite însă câteva surse: aici, aici și aici.

maid

E ușor de citit și semnificativ

Acest manga este bine construit pentru a fi o comedie. El este ușor de citit în Engleză și nu prea greu de imitat. Cuvintele pe care le alegi definesc tipul de text pe care vrei să îl scrii. Dacă scrii ficțiune de fantezie sau comedie, nu vei folosi cuvinte specializate. Nu au rost pentru că fantezia creează lumi noi, iar comedia copiază tipare ironizându-le.

Deci, fii foarte atent la tipul de text pe care îl scrii! Shonen Maid are cuvinte din vocabularul cotidian al unui copil sub 14 ani. Apoi, mai sunt cuvinte din sfera familiei, școlii, etc. Toate fac parte din vocabularul de bază. Deci, nu este un text pretențios. Dacă vă uitați la încadrare, el este special scris pentru adolescenți.

Uitați și o recenzie:

After the sudden death of his mother, elementary school student Chihiro Komiya is left with no home and no family. But this changes when he encounters a rich and frivolous stranger who turns out to be his long-lost uncle, Madoka Takatori. Madoka offers to take Chihiro in, but upon arriving at his uncle’s high-class mansion, the young boy is greeted by a plethora of dust and garbage. As Chihiro’s neatfreak instincts kick in, he sets about cleaning the entire residence.
Shounen Maid is a lighthearted comedy that follows Chihiro as he finds himself dressed in a frilly uniform (handmade by his uncle), receiving a salary, and working as maid of the house.

(sursă MyAnimeList)

Concluzie

Manga sunt material valoros pentru un scriitor nou. Fiecare metodă de construcție diferită te îmbogățește. Aici avem personaje care reflectează asupra stereotipurilor implicate. Avem tehnici ca flashbackul folosite pentru a descrie trecutul și conflictul personajului. Cel mai bine este să învățăm din ele și să creăm personaje mult mai bune și povești de calitate.

Vă las încă un articol aici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *