3 trilogii celebre pe care merită să le citești într-o viață

3 trilogi de citit

Lungimea ideală a unui roman nu există. Cititorul de fantezie vrea mai mult mister și suspans, nu o carte plină de descrieri de umplutură. De aceea, trilogiile au rareori un succes uriaș. Poate doar dacă sunt aceste 3 trilogii celebre pe care merită să le citești într-o viață. Fiecare cititor are plăcerile lui, de aceea, topul meu este subiectiv. Nu toți suntem la fel.

Ei bine, astfel de romane se leagă subtil printr-un personaj memorabil. Poate un asasin care își caută descendența sau o stafie ce străbate Europa și Africa în căutarea unui corp nou. Mie îmi plac romanele trilogie care nu prea au legătură. Mi se pare că este mai complicat să legi sensul unei povești în episoade noi.

Astfel, poate vă vor plăcea aceste recomandări. Am ales câte ceva din toate genurile: fantezie, ficțiune generală și demoni. Sper că nu sunt prea subiectivă. Însă, recenziile nu sunt întotdeauna pozitive, iar eseurile sunt încercări personale. 

Să începem recenzarea!

Tetralogia/Trilogia Marea Fertilității

Tetralogia Marea Fertilității– Yukio Mishima

An apariției traducerilor Humanitas: 2014

Traducător: Mihaela Merlan

O serie de cărți de Yukio Mishima, formată din: Îngerul Decăzut (surprinzător roman) , Zăpadă de primăvară, Templul Zorilor și Caii dezlănțuiți. Aduce în discuție frumusețea.Ținând cont viața controversată a lui Yukio Mishima, frumusețea trecătoare este o obsesie. În fiecare roman, autorul spune o poveste diferită care duce inevitabil la un sfârșit. Practic, cărțile sunt legate de viță și moarte. Chiar dacă moarte este doar un simbol, frumusețea este și mai trecătoare. 

Un parvenit care decade, doi naratori îndrăgostit de frumos, personajele lui Yukio Mishima au două atribute care m-au șocat: frumusețea și alienare. Majoritatea personajelor din această tetralogie au un handicap fizic sau moral. Deci, vă dați seama că nefericirea este o constantă a vieții lor. 

Ceva interesant despre autor este că el însuși are o viață tristă. Mishima a life in 4 chapters prezintă încercările lui de a fi util societății. Mi s-a părut la fel de tristă viața autorului ca și opera lui. Aproape îmi pare rău de el.

Nu există însă nici o imagine a primei ediții salvate de editura românească care a tradus cartea. În edițiile străine apar diverse modele de coperți. Poate ar trebui să citiți tetralogia în engleză. Poate vă place în română?

Depinde de voi. La final poate ne lăsați un mesaj pe grupul nostru de Facebook sau, chiar pe Patreon. Aș fi interesată de opiniile voastre după citirea acestor cărți.

Să vedem ce spun site-urile de vânzare

Trimis în Thailanda pentru a rezolva un caz important, renumitul avocat Honda află din întâmplare că în familia regală există o prinţesă, Ying Chan, ce susţine că este reincarnarea unui tânăr din Japonia. Fetiţa este chiar fiica prinţului Pattanadid, colegul de şcoală al adolescenţilor Honda şi Kiyoaki, iar întâlnirea cu ea tulbură echilibrul respectabilului om al legii.. Întors în Japonia zguduită de al Doilea Război Mondial, Honda se dedica studiului reincarnării, încercând să elucideze misterul ciclului existenţei. Zece ani mai târziu, Honda o va reîntâlni pe exotica prinţesă, venită la studii în Japonia. De data aceasta, neliniştea metafizică pe care o simte Honda în preajma lui Ying Chan se împleteşte cu o iubire chinuitoare, ce îl va împinge dincolo de limitele morale, în încercarea de a dezlega marea enigmă a reincarnării şi totodată misterul eternului feminin.

(sursă Humanitas, extras din recenzia la Templul zorilor)

Trilogia Arcanelor

Trilogia ArcanelorThierry Carmes

Anul apariției traducerilor Nemira: 2009

Traducere: Diana Morarasu

Dramă șocantă despre Wicca. Totul începe cu un om ucis în SUA. Omul al cărui nume nu este important pentru poveste pune în mișcare un mecanism apocaliptic. Scopul: schimbarea lumii prin distrugerea ei. Treptat povestea se schimbă până la momentul în care o vrăjitoare Wicca intră în scenă descoperind un complot global.Cine va salva această lume în derivă? 

Asta este surprinzător la Trilogia Arcanelor, elementele care compun misterul sunt inspirate din Wicca( o religie africană) și sunt reale. Ficțiunea care le îmbracă este horror, dar pentru unii oameni limbajul folosit de autor poate fi un motiv ca să lase cartea din mână. Uneori, nici eu nu puteam citi toate detaliile descrierii. Sigur nu este o carte să o iei cu tine pe tren.

Prea dur, prea vulgar sau nepotrivit unei trilogii moderne, dar perfect pentru un horror. Nu dați cărțile acestea cadou. E cea mai mare greșeală. Mai bine optați pentru În căutarea oii fantastice de Haruki Murakami care are mai multe dimensiuni. Trilogia de față, Trilogia Arcanelor, prezintă mai multe povești ciudate care pot deranja cititorii.

Haruki Murakami prezintă o poveste simpatică: Un om falit caută o oaie mistică care să îi schimbe destinul, dar ce găsește este în sinea ei o descoperire ce îl va schimba. De la oaie, la celelalte personaje ciudate povestea se repetă. Care este oare ieșirea din acest labirint ficțional? Cartea modernă este superb scrisă sub tastatura lui Haruki Murakami. 

Temele și motivele inserate nu sunt ușor de observat pentru că sunt subtil înglobate în poveste. Poate un pic cam alambicată este această poveste, dar pe mine nu mă deranjează acest aspect. 

Unii nu pot să plonjeze în universul ficțional ce ne duce spre un final ciudat. Dați această trilogie cadou de Paște cuiva drag. O să aprecieze.

Să vedem ce spun site-urile de vânzare

Raul isi da cartile pe fata, una dupa alta in Trilogia Arcanelor de Thierry Carmes. O organizatie secreta la scara planetara invoca puterile Tarotului din Marsilia, faimosul joc de carti divinatoriu, planificand asasinate stranii, ritualice. Cine poate împiedica urmatoarele „levate”?

Matthias a fost cooptat in partida. Nimic nu prevesteste aventurile prin care va trece: din desertul chilian pana in preria australiana, tanarul descopera o lume oculta, proliferanta, misterioasa. Si nu poate fi aparat decât de propria sa ignoranta.

(sursă Cărturești)

Trilogia Farseer

Trilogia Farseer– Robin Hobb

Anul apariției ediției Nemira: 2017

Traducere: Antuza Genescu

Pornim de la Ucenicul Asasinului, povestea fiului ilegitim al lui Chivalry, Fitz. Cartea modeernă se întinde pe mai multe romane. Trilogia începe așa: Inițial fiind de Chade, copilul intră în rândurile asasinilor loiali regelui Shrewd și lui Verity. El va încerca să apere insulele de invadatorii veniți pe mare. Însă, Fitz crește odată cu romanele și răzvrătirea este un fenomen normal. Ce se va întâmpla cu micul asasin?

Multe personaje ciudate au influențat istoria celor Șase Ducate, dar oare un asasin este suficient? Povestea seamănă cu The Hobbit al lui Tolkien. Însă, personajul este unul mai serios. Asasinarea și lipsa familiei sunt teme destul de complicate. Fitz este în formare și uneori o ia pe drumuri greșite. 

E haioasă și ușor de citit pentru oricine. Are darul de a te ține încordat când vine bufonul. De fapt, acest personaj ciudat este definitoriu pentru poveste. El este un Știe-Tot, haios, pe care îl ador. Aceasta este o altă carte de dat cadou. Sigur aș cumpăra-o rudelor mele.

Să vedem ce spun site-urile de vânzare

In Regatulor celor Sase… sta sa izbucneasca un razboi civil, cand iese la iveala un secret: printul Coroanei are un fiu ilegitim, Fitz. Crescut pe ascuns, doar in compania bufonului, in grajdurile de la castelul Printului Adevar, acesta descopera ca are puteri magice si, printre altele, poate comunica telepatic. Mai mult, devine asasin, dar un asasin a carui viata e pusa in pericol. Asa ca trebuie sa supravietuiasca, mai ales ca s-ar putea sa aiba misiunea de a salva regatul…

( sursă Elefant)

CONCLUZIE

Trilogiile sunt cel mai frumos tip de serie de roman. Însă, uneori pot să fie ruinate de autor. Povestea trebuie să continue cumva, dar cum? Cum fiecare cititor este diferit, poate un scriitor nou ar trebui să se rezume la o singură carte odată. Este ușor să eșuezi cu un roman.

Mai aveți articolul anterior care sper să vă ajute cu idei pentru un roman.

Așa ca să vedeți cum vă poate fi refuzată opera de artă este greu. Însă, eșecurile pot fi cheia care deschide poarta spre succes. Doar v-am recenzat câteva răspunsuri haioase la refuzul editurilor. 

Vă întreb: Ce roman în serie v-a făcut anul 2020 mai frumos?


Comments

28 de răspunsuri la „3 trilogii celebre pe care merită să le citești într-o viață”

 1. what are the side effects of celexa

  what are the side effects of celexa

 2. bupropion-naltrexone

  bupropion-naltrexone

 3. side effects of celecoxib

  side effects of celecoxib

 4. how long does buspar stay in your system

  how long does buspar stay in your system

 5. goli gummies ashwagandha

  goli gummies ashwagandha

 6. what are the side effects of celebrex

  what are the side effects of celebrex

 7. baby aspirin for heart

  baby aspirin for heart

 8. aripiprazole 15 mg side effects

  aripiprazole 15 mg side effects

 9. amitriptyline side effects in cats

  amitriptyline side effects in cats

 10. augmentin yeast infection

  augmentin yeast infection

 11. depakote alternatives

  depakote alternatives

 12. ddavp dosing renal failure

  ddavp dosing renal failure

 13. how long does flexeril last

  how long does flexeril last

 14. does flomax cause kidney stones

  does flomax cause kidney stones

 15. diltiazem pronunciation

  diltiazem pronunciation

 16. does citalopram cause hair loss

  does citalopram cause hair loss

 17. extended-release niacin or ezetimibe and carotid intima-media thickness

  extended-release niacin or ezetimibe and carotid intima-media thickness

 18. is contrave covered by insurance in canada

  is contrave covered by insurance in canada

 19. neurontin anxiety side effects

  neurontin anxiety side effects

 20. amoxicillin oral suspension

  amoxicillin oral suspension

 21. i took bactrim while pregnant

  i took bactrim while pregnant

 22. does bactrim treat stds

  does bactrim treat stds

 23. what is ciprofloxacin hcl used for

  what is ciprofloxacin hcl used for

 24. cephalexin in pregnancy

  cephalexin in pregnancy

Lasă un răspuns

Cărți pentru dezvoltarea personală :

carte recomandata pentru anxietate