3 trucuri care te vor ajuta să scrii mai bine

Scriitori noi? Sincer, și eu sunt în aceiași situație. De aceea, caut mereu trucuri și metode care să mă ajute să scriu mai bine. Astăzi vă voi prezenta și vouă 3 trucuri care te vor ajuta să scrii mai bine.

Sunt doar trei deocamdată. Le-am ales pentru că le-am regăsit în multe articole.

Însă, există și altele. Cele trei metode propuse sunt încercate și dau rezultate la mine. Vom avea deci: 1 truc pentru eficiență, 1 truc pentru editare și 1 exercițiu care să vă scape de pana de idei. Sper că vă vor ajuta să vă îmbunătățiți. Însă, fiecare persoană este diferită. Nu există trucul perfect, va trebui să vă adaptați la stilul vostru. În fine, aveți mai multe site-uri de pe care vă puteți inspira. Doar nu exagerați cu adjectivele și drama.

Să începem recenzarea!

cironă

# 1 Nu edita prima ciornă în timpul scrierii

Chiar dacă tu crezi că ai economisi timp editând în timp ce scrii, nu este așa. Cel mai bine este să publici un text după trei editări. Prima se referă la poveste, a doua la gramatică și a treia se referă la aprecierea publicului asupra operei tale. Una fără alta pot duce la un text inconsistent sau plin de erori de limbaj.

Desigur, trăim în era tehnologiei și avem editori virtuali care pot să te ajute cu anumite greșeli de limbă, dar nu recomand să ai încredere în ei. Un editor virtual pe care l-am folosit a fost Grammarly. Scriind cu el, am învățat să fac referate bune. Însă, era foarte slab pe partea de scriere creativă. Practic, îmi corecta stilul și nu recunoștea erorile de consistență, de metafore. Plus, avea mereu o problemă la pronumele THEY.

Hai să auzim ce au și alți scriitori de spus:

După ce am editat lucrarea pe ecran sau am tipărit-o, îmi place să citesc textul cu voce tare. Propozițiile incomode și erorile care au trecut de editările anterioare apar cu ușurință atunci când citiți cu voce tare.

Lillie Ammann

În timp ce programele de verificare a ortografiei servesc ca un instrument bun, nu ar trebui să se bazeze pe ele
pentru a detecta toate greșelile. Indiferent de lungimea articolului, citiți și examinați întotdeauna ceea ce ați scris.

Douglas Davis
planul

#2 Planul perfect nu există

Nu poți să spui că planul de la început este cel pe care te poți baza în tot procesul scrierii. Uneori, planul în sine conține inconsistențe. De aceea, e bine să lucrezi cu mai multe tehnici care să te aducă la un rezultat. Fiecare dintre noi este diferit ceea ce înseamnă că o tehnică poate funcționa pentru o persoană, dar să fie inutilă pentru alta.

Este bine să ai un plan înainte să scrii, dar nu te baza mereu pe el. Uneori, te poți plictisi de la partea de plănuit. Apoi, un plan cu multe etape poate fi greu de îndeplinit. Te poți pierde ușor în cei 1000 de pași stabiliți. Reedsy are videoclipuri despre cum să îți planifici romanele, dar și ea mizează pe un plan personalizat.

Vă traduc metoda care mi-a plăcut cel mai mult din blogul lui Reedsy:

Imaginați-vă un fulg de zăpadă, începând din centru și apoi avântând în toate părțile într-un design complicat – așa arată procesul de planificare dacă încercați această metodă. Începeți cu un rezumat simplu, o propoziție, a înregului text și apoi vă dedicați personajele, locul acțiunii și restul.Așa cum un fulg de zăpadă are o formă aproape rotundă, procesul de planificare este, de asemenea, circular.

Puteți începe cu dezvoltarea personajelor, puteți trece la construirea lumii și apoi vă puteți întoarce la personaje. Când vă simțiți inspirați să faceți acest lucru. Amintiți-vă, metoda poate crea scântei pentru alta poate genera vid – nu simțiți că trebuie să vă planificați folosind o anumită ordine, doar încercați ceea ce funcționează!

( sursă Reedsy)
provoacă-te

# 3 Provoacă-te singur

Să te depășești pe tine ca scriitor poate fi o provocare. Cel mai bine lucrezi pe palierele ei. Deci, planifică-ți următoarele 30 de zile cu grijă. Există pe internet o grămadă de exerciții pentru a-ți îmbunătății scrisul. Tu ești dator să încerci de toate, dar să selectezi doar ce ți se potrivește.

Provocarea de 30 de zile este o metodă de a face acest lucru. Încearcă să alegi un palier pe care vrei să te dezvolți și alege un obicei pe care vrei să-l implementezi. Apoi, doar notează zilele și începe. Sfat: Nu alege două obiceiuri sau mai multe obiceiuri pentru un interval de 30 de zile. Vei eșua, concentrarea este ceva ce trebuie antrenat. N poate fi dobândit ușor.

Reedsy are ceva articole despre cum se dezvoltă anumite părți dintr-un text. Vă citez unul:

Dacă cel mai mare obiectiv al personajului tău este o parte cheie a povestirii, atunci conflictul este celălalt – dar trebuie să le ai pe ambele într-un roman. Doar atunci când există ceva care să-l împiedice pe protagonist în parcursul lui, se creează mize ale creșterii lui pe care cititorii le doresc și le adoră.


Acest obstacol (sau o serie de obstacole) poate fi un antagonist fizic, un status quo, o perturbare a mediului protagonistului sau toate cele de mai sus. Există o mulțime de tipuri diferite de conflicte pe care le puteți folosi, chiar și împreună cu celelalte! Cu toate acestea, vă sugerăm să alegeți un conflict central, de impact, atunci când vă planificați romanul. Tot ceea ce se întâmplă în poveste ar trebui să adauge sau să rezolve acest conflict central.

( sursă Reedsy)
Concluzie

Acesta a fost articolul pentru azi. Dacă și alte trucuri utile, dă-ne un răspuns pe grupul de Facebook. Astfel, toată comunitatea are de câștigat.

Eu vă las cu articolul anterior și vă întreb:

Ce scrieți în acest moment?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *