3 Trucuri din cărțile de dezvoltare personală pentru a crește stima de sine

Dezvoltarea personală este un domeniu nou. Stima de sine există de secole și se pierde așa ușor. De aceea, vă recenzez 3 Trucuri din cărțile de dezvoltare personală pentru stima de sine. ca voi să aveți puncte pe care să începeți cercetarea acestui domeniu. Sper că veți găsi sfaturi utile ce vă vor îmbunătății viața.

Cum scopul dezvoltării personale este să te ajute să te simți bine în pielea ta, sper că articolul de astăzi va fii util.

Să începem recenzarea!

stima

Numai tu poți schimba povestea vieții tale!

Cu toții avem o poveste pe care am creat-o în jurul nostru. Ea ne modelează percepțiile de sine, pe care se bazează imaginea noastră mentală. Imaginea mentală este legată de totalitate gândurilor pe care ni le facem despre noi. Ea este influențată de experiențele trăite și cum le vedem noi. Dacă vrem să schimbăm acea poveste, trebuie să înțelegem de unde a venit și de unde am început să credem lucrurile negative pe care ni le spunem. A cui voce ne ghidează spre interiorizare?

Uneori, gândurile negative automate precum ești gras sau ești leneș pot fi repetate în mintea ta atât de des încât începi să crezi că sunt adevărate. Aceste gânduri sunt învățate, ceea ce înseamnă că pot fi schimbate tot prin educare. Puteți începe să vă întrebați. Ce vrei să crezi despre tine? Apoi, repetați acele fraze bune în fiecare zi.

(spune Jessica Koblenz, Psy.D)

Thomas Boyce susține că utilizarea afirmațiilor. Cercetările efectuate de Boyce și colegii săi au demonstrat că antrenamentul mental prin afirmații pozitive (de exemplu, scriind cât mai multe lucruri pozitive pe care le poți avea despre tine într-un minut) poate diminua simptomele depresiei, măsurate prin auto-raportare folosind Testul Beck pentru depresie. Un număr mai mare de declarații pozitive scrise este corelat cu o îmbunătățire a stimei de sine.

Deși au o reputație proastă din cauza televiziunii gândurile pozitive pot ajuta.

(spune Boyce)
sine

Exercițiile fizice te scapă de depresie!

Multe studii au arătat o corelație între exercițiile fizice, o stimă de sine crescută și o sănătate mintală ameliorată.

Exercițiile fizice creează puterea atât fizică, cât și mentală

(spune Debbie Mandel autorul cărții Addicted to Stress)

Exercițiile vă pot face să vă schimbați aspectul, iar asta constituie la o ameliorare a imaginii de sine( aceea poveste mentală pe care o credem). Pe deasupra, reduce nivelul de stres din organism și te ajută să crești nivelul de energie prin secretarea unor hormoni.

Pe lângă toate astea, sportul implică o disciplină ce le lipsește persoanelor depresive. Studiile arată că hobby-urile, sportul și rutina reduc unele simptome ale depresiei ca insomnia.

Există chiar o sugestie de la Mandel:

Să ștergi o sarcină din lista ta nesfârșită de lucruri importante doar ca să te relaxezi sau ca să faci ceva distractiv? Să vedeți cum te simți după? S-a demonstrat că și alte forme de îngrijire personală, cum ar fi o nutriție adecvată și un somn suficient, au efecte pozitive asupra percepției de sine.

(spune Debbie Mandel autorul cărții Addicted to Stress)
sine

Renunță la ideea că tu ești centrul universului de afară!

În cele din urmă, învață să te diferențiezi pe tine de alte circumstanțe. Sunt lucruri pe care le poți influența, dar altele sunt în afara controlului tău. Când ai un eșec, căutarea vinovatului este cea mai periculoasă acțiune. Munca din greu fără rezultate și auto-compătimirea pot să se strecoare în viața ta. Ăsta fiind momentul în care aluneci spre o stimă de sine redusă.

Recunoașterea valorii interioare și iubirea imperfecțiunii sinelui oferă o bază sigură pentru creșterea încrederii în sine,( …)Cu această ai parte de multă siguranță, oricine este liber să crească, nu trebuie să aibă frica de eșec – pentru că eșecul nu schimbă valoarea.

(spune Schiraldi, autorul The Self-Esteem Workbook)

Toți suntem născuți cu un potențial infinit și o valoare egală ca ființe umane. Însă, suntem caracterizați și de dorința de a controla și dezamăgirile pe care le-am strâns tot de-a lungul timpului. Prin urmare, din muncă grea și auto-compasiune, gândurile și credințele auto-distructive sunt învățate. De aceea, poate ar trebui să începeți să vă redescoperiți pe voi și să înțelegeți că nu suntem zei. Suntem oameni, deci imperfecți și nici o circumstanță nu va schimba asta.

A recunoaște valoarea de sine este o tendință care există deja la fiecare persoană.

(spune Schiraldi, autorul The Self-Esteem Workbook)

Concluzie

Sper că sfaturile v-au ajutat. Pentru mai multe informații avei cărțile recenzate.

Vă las articolul anterior și vă întreb:

Voi cum creșteți stima de sine?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *