5 manga despre apocalipsă

Revin după o zapare printre canale cu un top 5 manga despre apocalipsă. Un astfel de top este cam greu de făcut.

Un manga cu apocalipsă poate să se ascundă după un desen pașnic.

De ce vă fac acest top? Nu v-ați plictisit de manga simple? Apocalipsă e ceva înșelător, complex. Dacă vă plac manga cu sugestii acest top este pentru voi.

Să începem recenzarea!

1. No. 6 (apocalipsă sistemului de guvernare)

No. 6- ATSUKO ASANO

Anul apariției: 2014

Traducerea mea: nu există traducere

Număr de pagini: cam 208/volum

Manga urmărește povestea lui Shion și Nezumi care fug de No 6. Într-o lume demonică controlată de orașele în care oamenii trăiesc, Shion este naiv. Nezumi îi va arăta viața pe care ar trăi-o oamenii în afara zidurilor. De ce este apocaliptic?

Ce alt scenariu mai groaznic ați putea concepe decât să fim aruncați într-un regim totalitar. Deși nu există teme sensibile, manga este profund influențată de ideea alterări sinelui.

Îmi place viziunea. Autorul are sugestii subtile ale sfârșitului. Shion nu crede, dar se lovește de anumite adevăruri.

Nu îmi place finalul. Sugestia este bună, dar un pic prea elaborată.

Vă recomand acest manga, dacă ați văzut Matrix.

Vă prezint o recenzie alternativă:

În acest anime, acțiunea este plasată în anul 2013, după ultimul mare război. Povestea se desfășoară într-un oraș „ideal” numit „No.6” (Numărul șase). Acest oraș abia a fost construit, iar în el trăiește „elita”, ca să zic așa. Protagonistul, Shion, este un băiat crescut în acest mediu și dispune de toate privilegiile. Însă, face greșeala de a îngriji un evadat, pe nume Nezumi. După întâlnirea cu acesta, viața lui Shion ia o întorsătură destul de drastică. Surghiunit pe viață la periferia orașului și deposedat de aceste privilegii din cauză că a ajutat un deținut, Shion se află într-un pericol și mai mare. Au loc decese misterioase în oraș cauzate de o albină parazit. Totul depinde de Shion să afle ce se întâmplă în No.6 și să descopere secretele care se află în inima orașului.

(animekage)

2. Evil or Live(apocalipsă urbană)

Evil or live- Li Xiaonan

Anul apariției: 2015

Traducerea mea: nu există traducere

Număr de pagini: cam 200/volum

Lumea asta seamănă cu Iadul. Când copii o iau pe căi greșite, o instituție încearcă un program draconic de reeducare. Hibiki este prins în acest joc. Se va elibera oare?

Există atâtea teme sensibile aici. Nici nu mă apuc să fac o listă. Apocalipsă curată, redusă la dimensiunile unei închisori.

Îmi place Shin. El este cel mai profund fiind definitoriu pentru evoluția lui Hibiki.

Nu îmi place lipsa unor povești de fundal mai detaliate. Deși fundalul este puternic, el nu este detaliat.

Recomand manga doar celor care pot să treacă peste violența și lipsa de scop.

Vă prezint o recenzie alternativă:

În această societate modernă, un nou tip de ,,boală,, se răspândește rapid printre băieți și fete. Singurătatea și neîncrederea în propria persoană forțează această nouă generație să crească devenind din ce în ce mai dependenți de internet și tehnologie. Pentru a scăpa de acest obicei, s-a înfințat o școală de reabilitare pentru a aduce adolescenții pe calea cea bună. Trimis ca să-și revină la normal, Hibiki nu are nicio idee că această școală este, de fapt o închisoare.

(animekage)

3. God Eater(apocalipsă SF)

God Eater-Takayuki Hirao

Anul apariției: 2010

Traducerea mea: nu există traducere

Număr de pagini: cam 166/volum

Viitorul omenirii este compromis de un grup de savanți care nu au raportat o anomalie celulară. Mâncătorii de Zei( God Eaters) se luptă pentru a proteja umanitatea de monștrii creați de aceea celulă. Lenka Utsugi, Lindow Amamiya și echipa lor încearcă să lupte cu Aragami pentru a câștiga timp. Vor reuși să salveze lumea?

Există multe scene de violență și morți. Poate este un manga cam violent pentru un public tânăr.

Mi-a plăcut scenariul. Acțiunea este bine dozată, bazată pe povești de fundal bine realizate. Aș spune că Alissa și Lindow au unele dintre cele mai interesante motivații.

Nu îmi place faptul că acțiune pare suspendată în final. Finalul fiind deschis nu știm ce se întâmplă. Practic, putem doar ghici.

Vă prezint o recenzie alternativă:

Acţiunea are loc în Japonia, în anul 2071, într-o lume care a fost distrusă aproape în totalitate de creaturi misterioase numite Aragami. O organizaţie cunoscută sub numele de Fenrir a fost înfiinţată cu scopul de a-i extermina pe Aragami cu ajutorul unor arme numite ”Arme Divine”, făcute chiar din celule de Aragami. Cei specializaţi în uciderea creaturilor Aragami sunt cunoscuţi ca şi ”God Eaters” . Iniţial, God Eaters au avut un singur tip de Armă Divină, sub formă de pistol sau de sabie. Recent însă, un nou tip de armă a fost descoperit, un tip care permite schimbarea între forma de pistol şi forma de sabie. De atunci, armele se clasifică în tipuri noi şi tipuri vechi.

(kage)
4. Naruto(apocalipsă Fantastică)

Naruto- Masashi Kishimoto

Anul apariție: 2003

Traducerea mea: nu există traducere

Număr de pagini: cam 200/volum

Când Konohagakure trăiește într-o anumită liniște, Naruto studiază având un vis, să devină Hokage. De la vis la realitate este un drum lung in de pericole. Va reuși el să își împlinească visul?

Este o manga de copii fără prea mult conținut sensibil. Însă conține teme filosofice în a doua parte. Practic, a doua parte nu mai e de copii.

Îmi place maniera de desen și poveste încărcată de simboluri. Voi credeți că jutsu din Naruto nu au legătură cu realitatea? Nu, ele sunt inspirate din mitologia japoneză. Spre exemplu Izanami și Amaterasu. Sunt două zietăți japoneze. Amaterasu e zeița soare.

Nu mi-a plăcut personajul Pain. Introducerea lui este succintă și poveste cu impact puternic nu are efectul scontat în așa puține volume. E cel puțin părerea mea.

Vă prezint o recenzie alternativă:

Cu 12 ani înainte de începutul poveştii, o creatură mistică, Demonul Vulpe cu Nouă Cozi, a atacat satul Konoha, omorând mulţi shinobi. Pentru a o opri, liderul satului, al Patrulea Hokage, şi-a sacrificat viaţa şi a sigilat Vulpea în interiorul lui Naruto pe vremea când era doar un nou-născut. Din cauza acestui lucru, el a avut o copilărie crudă şi singuratică deoarece sătenii vedeau doar Vulpea când îl priveau, şi se temeau de el. Visul lui este să devină Hokage, lider al satului, pentru a câştiga încrederea şi respectul sătenilor.

(animekage)
5. Neppu Kairiku Bushi Road(apocalipsă cu demoni)

Neppu Kairiku Bushi Road–  Sunao Yoshida

Anul apariție: 2013

Traducerea mea: nu există traducere

Număr de pagini: cam 147 pagini/volum

Un viitor în care lumea este un deșert. O prințesă care caută o rezolvare și un demon care înfruntă monștrii. Ce se poate întâmpla?

Ei bine, fără doar și poate nu este conținut sensibil. Multe se întâmplă, dar nimic nu ne marchează.

Îmi place atmosfera generală. Tipul de desen este inedit.

Nu îmi place finalul. Practic, digestia ar fi putut merge mai departe. Apocalipsa s-ar fi putut termina sau nu altfel.

Recomand această manga fanilor SF.

Vă prezint o recenzie alternativă:

Lumea este invadată şi devastată de nişte creaturi numite „shinobi” ce au ajuns pe Pământ prin intermediul unui asteroid. Pentru a putea face faţă acestor monştrii, oamenii s-au refugiat în „oraşe stat” foarte bine fortificate. Singura speranţă a omenirii este „Sfânta armă a lui Giga Road” şi luptătorii cu abilităţi speciale numiţi „Yagyuu”. Cu scopul de a salva lumea, o prinţesă dintr-un „oraş căzut” pleacă în căutarea armei sfinte având o singură misiune, eradicarea tuturor „shinobilor”.

(kage)
Concluzie

Apocalipsă nu înseamnă doar sfârșitul lumii. Ea se referă la sfârșitul a tot ceea ce ne este cunoscut. În biblie, Ioan spunea:

Ca să mâncaţi trupuri de împăraţi şi trupuri de căpetenii de oşti şi trupurile celor puternici, şi trupurile cailor şi ale călăreţilor lor, şi trupurile tuturor celor slobozi şi celor robi, şi ale celor mici şi celor mari.

(definiția apocalipsei, Ioan)

Însă eu cred că apocalipsa biblică este departe de adevăr. Vă las cu articolul precedent și vă aștept data viitoare cu o carte nouă.

Ați vrea să citiți un ghid manga?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *