Alte manga cu apocalipsa- „Emerging”

Ok, am văzut un feedback care mă trimitea la Alte manga cu apocalipsa-Emerging fiind exemplul. Însă, criza din această manga este complet diferită. De data asta vorbim despre o manga serioasă.

Astfel, comicul dispare și plonjăm în universul unei crize sanitare asemănătoare celei de azi. Însă, când există mai multe entități implicate, această manga cu apocalipsa începe să devină filosofia unei crize.

Cine este autorul?

Masaya Hokazono este cunoscut pentru  Pumpkin NightAshita Dorobou, și Girlfriend. A fost autorul  Kichikujima și Emerging.

De ce vă recenzez această manga? Pentru că tragedia prezentată atunci(2004) este actuală acum. Noi cu toții o trăim mai mult sau mai puțin. Poate această manga serioasă cu apocalipsa va reflecta cât mai clar situația în care ne aflăm.

Să nu trecem la depresie, ci la o recenzie!

Emerginig

Emerging-Masaya Hokazono

Anul apariție: 2004

Traducere: nu există traducere

Număr de pagini: cam 100/volum

Tokyo, Asia, lumea consideră acest continent ca reprezentatul corectitudinii și eficienței. Când un om moare( sângele explodând în vene pe stradă) prin secătuirea de sânge cauzată de un virus misterios, Shinjuku e nu mai puțin decât epicentrul pandemiei. Vor reuși profesorii Onodera și Sekiguchi să oprească haosul?

Îmi place această manga pentru desenul ei realist. Boala descrisă e un fel de viroză arterială. Practic, cel infectat începe să piardă sânge prin implozia arterelor.

De aceea, tipul de desen este bazat pe gri deschis și forme bine umbrite. Nu, nu este nevoie de sânge roșu pentru a reda grotescul scenei.

Nu îmi place realismul cu care e abordată pandemia. Este aici, este Covid și chiar dacă nu sângerăm pe stradă, situația descrisă este similară.

Oameni panicați, doctori și cercetători care se grăbesc să descopere ceva- vaccin sau tratament. Emerging conține teme relevante pentru zilele noastre. Practic, moartea era după colț, dar acum ne suflă în ceafă.

În amalgamul de trăiri relativ asumate de noi ca prezente, Emerging este doar o altă știre de le RTV. Haosul este ritmic în lumea noastră, iar vaccinul a fost mereu găsit( la un moment dat de altcineva).

Recomand Emerging ca pe o amintire a ceea ce am trăit și noi acum un an. Sper că în curând se va termina și vom trece la anime-uri noi furate de chinezi, manga noi furate în timp real tot de chinezi și Comic Con Romania la care nici anul trecut n-am mers.

Vă las și o recenzie alternativă…

Toate manga-urile pe care le-am citit și implică o boală ce devastează o societate sunt în general nerealiste, dar, din nou, ar trebui să creeze șoc / groază în cititori. Emerging explorează o nouă boală care topește corpul uman, prin mai multe etape. Și cel mai bun lucru este că este oarecum realist și îmi place să văd aspectul de carantină al unei boli.

Povestea începe cu două personaje principale-medici, care se străduiesc să lucreze într-un spital, iar nouă ne sunt prezentate personaje care vor avea o oarecare relevanță pentru firul narativ. Punctul culminant începe atunci când un lucrător de birou se simte rău și corpul i se umflă și, în cele din urmă, elimină sângele din corp și începe să cadă mort. Dacă asta s-ar fi întâmplat în viața reală, aceasta ar fi fost o experiență extrem de traumatică. Ulterior, când vine vorba de boli, sângele este de obicei un mediu de transmitere a bolii și mulți oameni intră în contact cu sângele. Unul dintre personajele pe care le-am cunoscut mai devreme (fata – Akari) are o tăietură pe deget, iar sângele infectat intră în sistemul ei. OH NU! Începutul sfârșitului a început …..

(extras din LFA)

Concluzie

Vaccinul anti-Coic va fi la fel de util ca serul din Emerging? Nu știm, ne va trebui mai mult timp ca să vedem efectele.

Până atunci, să urmărim și manga mai vesele. Unele care să ne facă să uităm de pandemie și să ne amintească de vara la mare.

Vă las cu articolul precedent și vă întreb.

Ce manga citiți primăvara?

1 thought on “Alte manga cu apocalipsa- „Emerging””

  1. Vreau sa fac o mica paranteza, despre manga cu continut (post)apocaliptic, care te tine intr-un suspans psihic ar fi „Dragon Head”.

    Revenind la intrebarea manga de primavara, as putea spune ca citeam genul de manga-uri despre ciclism.
    Dar ceea ce ma framanta este faptul ca nu exista genul de manga despre camping, desigur avem Yuru Camp care o da in turim decat subiectul in sine. Asa ca singura manga despre camping cu subiecte despre camping ar fi Futari Solo Camp.
    Deci pe scurt as alege genurile istorice „Cestus – Death Match Summon of Boxing Slave” sau „The Unwomanly Face of War” , aventura „Magus of the Library”, sau genul care inveti cate ceva „Coffee Mou Ippai” „Ichi-F: A Worker’s Graphic Memoir of the Fukushima Nuclear Power Plant”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *