„Aoharu x Kikanjuu” – din lista manga 2017

mangaka- meseria lui Matsuoka din Aoharu x Kikanjuu

Citeam recent manga, Aoharu x Kikanjuu- din lista manga 2017, pe Mangaowl. One shot-ul mi-a atras atenția. Designul de carte nouă al acestei manga te atrage, dar nici povestea nu te dezamăgește.

Poate vreți doar să vă relxați în weekend sau aveți nevoie de un imbold. Până la urmă, unele povești din romane nu sunt simbolice pentru ficțiune, s-ar putea chiar plia pe o situație din viața noastră. O carte nouă=un sentiment nou, o problemă nouă.

Iar această manga ne învață să depășim eternul: Nu pot!. Pentru a privi spre ceea ce putem face ca să ne îmbunătățim viața.

Cine este autroul? NAOE este acronimul creatorului seriei. Ca majoritatea mangaka moderni care nu scriu serii în genul Death Note, nu există prea multe informații despre el.

Din lipsă de informații, ne vom opri asupra operei autorului. Să începem recenzia!

citat din Aoharu x Kikanjuu
citat din Aoharu x Kikanjuu

Aoharu x Kikanju recenzie

AoharuxKikanjuu- NAOE

Anul apariției:2017

Traducere: Nu există o traducere oficială, dar puteți citi în română pe romanga

Număr de pagini:cam 192 volumul(19 volume)

Mattsun și Matusoka sunt doi prieteni care se reîntâlnesc după o perioadă lungă de timp. După ce visele din tinerețe ale lui Mattsun se năruieseră, el devenise un chelner1 la un local tematic. Matsuoka în schimb, era un autor consacrat de manga.

După revedere, Mattsun primește o propunere ciudată din partea prietenul lui: să meargă împreună la un parc tematic. Viața personajului se va schimba după acea zi. Oare unde va ajunge prietenia lor?

Nu există conținut deranjant la această manga. Poate fii citită de oricine, iar temele discutate sunt actuale.

Prietenia, trecerea timpului, visele care sunt distruse de timp, toate acestea sunt probleme care ne afectează viața de zi cu zi. Ceea ce îl aduce pe Mattsun aproape de noi.

citat Aoharu x Kikanjuu
citat Aoharu x Kikanjuu

Ce ar putea fii reproșat acestei manga ar fi desenul. Unii sunt obișnuiți cu un stil de desen ușor diferit. Mattsun și Matsuoka sunt adulți, dar par că au sub 20 de ani.

Ce mi-a plăcut este viziunea autorului. Per anasmblu sunt puține tehnici folosite în această serie: Flash back-ul și câteva referințe la refren.

Însă, nici nu trebuia să folosească mai multe. Spre deosebire de Naruto, care este o serie de mari dimensiuni, Aoharu x Kikanjuu nu se întinde pe multe episoade. Ceea ce determină o restrângere a acțiunii.

Având mai puține de povestit, nici nu ai unde să inserezi în număr mare simboluri sau tehnici pentru a defini un personaj.

O recomandare de final

Deci, această manga are exact cât îi trebuie ca să nu ne plictisească și nici să nu lase inconsistențe în construcția ei.

Mie mi-a plăcut și cred că și vouă vă va plăcea. Un public țintă ar fii persoanele interesante de cărți de psihologie practică, pentru că sugestia autorului se răsfrânge asupra unor probleme curente. Replicile simbolice ca cea a lui Hotaru, sunt indicii ale intenției autorului.

„… Although this won’t happen instantly, as long as you have the thought, you will have a chance. Because at the moment you want to change, you have already taken the first step to changing.”

Hotaru- Aoharu x Kikanjuu

Cred că v-ar fii utilă poveste din această pricină. În loc de o expunere teoretică, poți observa cum un om se schimbă în anumite împrejurări benefice, făcând comparație între ceea ce a fost un vis și ceea ce se poate realiza.

Apoi, fanii manga vor fii și ei încântați de acțiunea acestei colecții. Fiind o carte nouă, poate vom vedea și o ecranizare în limba română, un film sau o continuare a celor nouăsprezece volume.

Orice e posibil.

Concluzie

Cu asta închei recenzia de astăzi. V-am prezentat această serie considerând că acțiunea și temele abordate sunt de interes general. Matsuoka va avea un citat simbolic despre categoriile de oameni. Ceea ce îl ajută pe Mattsun să înțeleagă mai bine lumea:

They are two types of people. Those who let go and those who are let go. How many times have I watched people leave up until now? I may have been able to reach them if I’d reached out, but I was afraid of being pushed away, so I simply watched them disappear into the distance.

Matsuoka- Aoharu x Kikanjuu

Astfel, cu toții putem trece prin ce a trecut Mattsun, iar rezolvarea găsită ne învață că nu e niciodată prea târziu să schimbi ceva.

Matsuoka, prin maniera lui haiosă de a fi, este un personaj memorabil. În schimb, poate tipul de desen ar trebui îmbunătățit.

Ok, sper că am demonstrat că această manga poate fi încadrată la categoria Psihologie Practică. Ați citit vreodată o operă de ficțiune care să vă ajute mai mult decât o carte de psihologie?

Vă voi invita să citți mai multe articole.

1- host din manga e intraductibil în română pentru că ocupația denumită nu există la noi din lipsă de baruri tematice(le-aș zice eu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *