Arta de a copia inspirată din „Cheating Craft”

Vine sesiunea, iar asta îmi amintește de clasa plină de: „L-ai făcut pe unu?/ Da’, îl știi pe doi?”. Căutând manga pe internet am găsit Cheating Craft. Să aflăm mai multe despre Arta de a copia inspirată din Cheating Craft.

E o serie drăguță care ne introduce într-o lume fantastică, una în care examenul trecut e mândrie națională.

Cine este autorul? Gemini Xing Luo nu este un autor cunoscut. Deci nu avem prea multe informații. Sper că revin cu o actualizare.

De ce am ales această manga? Ei bine, ideea de Cheating Craft m-a atras. Apoi, am început să citesc.

Deși motivația personajelor nu este la fel de puternică că în Tower of God, Cheating Craft este o serie drăguță de comedie.

Să începem recenzie!

Cheating Craft

Cheating Craft- Gemini Xing Luo

Anul apariției: 2016

Traducerea mea: nu există traducere

Număr de pagini: cam 250

Într-o lume în care examenele sunt mai importante decât aici, elevii fac echipe din doi pentru a le trece. Elevii se întrec cu echipe din toată țara pentru cele mai înalte poziții. Vor reuși oare?

Poate sunt unele momente la care nu ar trebui să se uite copii, dar în general este ok pentru citire.

Temele abordate sunt destul de complexe: condiția omului, societatea în raport cu omul, etc. Îmi place atmosfera creată de autor. Aceasta este o manga de fantezie, dar elementele de fantezie nu predomină.

De fapt, este vorba mai mult de o combinație. Nu îmi place că personajele nu își spun poveste adevărată.

Ei tind să ascundă mereu ceva. Poate ar fi fost bine să nu se bazeze doar pe sugestie.

Recomand manga pentru cei care copiază de obicei. Unele tehnici de ascuns bilețele sunt utile.

Vă las și o recenzie independentă:

Cheating Craft. Într-o lume în care educația reprezintă totul, dacă reușești să promovezi examenele bazându-te pe cunoștințele acumulate, vei avea un viitor de succes, iar dacă nu reușești să le promovezi, o vei duce greu toată viața.

Lumea are loc doar pentru cei dotați intelectual care au învățat din greu încă din copilărie, însă există și aceia care nu își pot accepta soarta și recurg la orice metode pentru a promova examenul, asta incluzând deranjarea acestuia și copiatul.

Astfel, sălile de examen au devenit câmpuri de luptă deoarece elevii nu mai pot da examenele. Elevii de tip L ( învățare/ logic ) și elevii de tip C ( copiator ), se previn reciproc de la întreruperea examenului ca să poată tinde la rezultate mai bune. Ca să-i împiedice pe cei de tip L de la a obține rezultate bune, elevii de tip C sunt nevoiți să se lupte cu ei. Această luptă îi include și pe examinatorii care sunt foarte vigilenți ca nu cumva cineva să copieze, lucru care provoacă un haos și mai mare în sala de examen. Lupta acerbă dintre Mumei, un elev de tip C, și Koui, un elev de tip L, începe. Va reuși Koui să vadă prin trucurile lui Mumei și să le prevină?

(animekage)

Concluzie

Cheating Craft este o serie ce merită urmărită. Chiar dacă temele sunt subtile, asta nu influențează atmosfera creată în manga.

Împărțirea lumii în funcție de notele la examene este tot un regim totalitar, dar aici este văzut comic. Comic pentru că nu avem definite poveștile de fundal ca în alte manga.

Vă las cu articolul precedent și vă întreb: Avem povești haioase despre copiat?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *