Prințul captiv cel mai bun roman erotic modern

C. S. Pacat Captive Prince

C. S. Pacat autorul trilogiei Prințul Captiv este un autor tradus în multe limbi. Romanele care compun trilogia sunt marcate de suspans și tehnicii moderne. Prințul Captiv este cel mai bun roman erotic modern din multe privințe. Evident, nu vorbim despre romantism ieftin, ci despre o trilogie a urii ce îi leagă pe amândoi. Atât Damen, cât și Laurent sunt captivi în noua coaliție dintre regatele lor. Dacă unul moare, nici celălalt nu mai are mult de trăit. Citiți mai departe!

C. S Pacat are o manieră a scrierii ce îmi amintește de Anne Rice. Felul în care autorul alege să îți descriere personajele se bazează pe caracterul fiecărui actor. Datorită tehnicilor moderne, Prințul Captiv depășește Interviu cu un vampir prin claritate. Anne Rice tinde să adauge sugestii în metatext ce au fost îndelung criticate. Comparația dintre cei doi autori vine apare pe fondul unei asemănări: ambii scriu ficțiune fantastică erotice.

Având în vedere acest lucru, hai să analizăm Prințul Captiv prin comparație! Să vedem care sunt limitele ficțiunii erotice din timpul nostru!

Prințul Captiv recenzie

Trădat de fratele lui Kastor, Damianos ajunge captiv în regatul Vere. El a fost dăruit tocmai prințului moștenitor, Laurent. Laurent intuiește cine este noul lui sclav, dar sadic din fire preferă tortura lentă. Relația lor se schimbă, când Damen îi salvează viața. În schimbul eliberării sclavilor, prințul captiv își leagă destinul de moștenitorul Regatului Vere.

Acțiunea este dozată foarte bine. Momentele în care Laurent își folosește intuiția fac personajul complex. Nu există anticipație, C. S. Pacat pare să abuzeze de puterea naratorului pentru a crea evadări unice din situațiile limită. Damen nu înțelege întrutotul comportamentul prințului de Vere. Nici chiar faptul că Laurent cunoaște secretul sclavului nu este clar.

Cert este că ficțiunea aceasta fantastică aparține genului de fantezie. Chiar și fără existența creaturilor mitice, Prințul Captiv cultivă o lume imaginară asemănătoare Hobbitului. Diferența constă în maturitatea relației dintre personaje și anumite scene care ar putea fi cenzurate. De aceea, romanele se apropie de seria Cronicile Vampirilor.

C. S. Pacat vs. Anne Rice

C. S. Pacat scrie un tip de ficțiune asemănător lui Anne Rice. Diferența constă în timpul povestirii. Anne Rice înrădăcinează romanele ei în prezent. Ea construiește o axă între prezent și trecut prin anumiți vampiri cheie: Marius de Romano, Armand, Lestat, Akasha și David Talbot. Timpul povestirii ei este ancorat în lumea oamenilor. Există rare momente în care Lestat călătorește în spațiu și timp.

C. S. Pacat cultivă o ficțiune raportată la mitologie și basm. El încadrează lumea lui într-o epocă asemănătoare celei a lui Sir Gawain. Chiar și povestea de dragoste se arde lent. De aceea, romanele sunt atât de interesante. Spre deosebire de cele clasice ca Surorile Bronte sau Guy de Maupassant, erotismul lui Pacat nu vede dragostea ca pe refugiul absolut. El o vede ca pe rezultatul ciocnirii a două personalități contrare aduse împreună de soartă. Adică o admirație câștigată în timp.

Concluzie

Citind Captive Prince puteți să vă descoperiți pasiunea pentru romanul medieval erotic. Povestea conține multe elemente moderne de construcție a personajului și tehnici ce ajută la dozarea suspansului. Cărțile sunt disponibile în PDF, în engleză, aici. Trilogia conține: vol l. Captive Prince, vol ll. Prince’s Gambit și vol lll. Kings Rising.

Cartea Nouă va recenza și Cronicile Vampirilor curând. Între timp, creați-vă cont pentru a fi la curent cu noutățile și a primi pe mail materiale promoționale.


Comments

Un răspuns la „Prințul captiv cel mai bun roman erotic modern”

  1. Foarte frumos articolul. Imi place absolut acest site. Continuati treaba buna!

Lasă un răspuns

Cărți pentru dezvoltarea personală :

carte recomandata pentru anxietate