Cărți moderne despre Egipt care merită citite

Egiptul fascinează multe generații de autori. Misterul, exotismul și spiritul unei lumi care nu s-a schimbat prea mult ne uimește. De aceea, la categoria cartea modernă, vă recenzeze Cărți moderne despre Egipt care merită citite.

Aceste alegeri sunt inspirate din cartea modernă europeană. Însă, avem și un autor turc. Sper că la finalul topului, voi cunoaște mai multe păreri despre miturile Egiptului din literatura europeană.

Acum, să lăsăm introdu cetea și să trecem la recenzare. Grupul nostru de Facebook este deschis discuțiilor.

Să începem recenzarea!

memoriile unui eunuc

Memoriile unui eunuc de Bechir Aga

Aga este denumirea pe care o poartă funcția unui eunuc. Eunucii sunt victimele comerțului de sclavi. De obicei, ei sunt băieți de 10 ani, nubieni sau absinieni.

Bechir Aga povestește cu lux de amănunte viața lui în seraiul lui Mehmet Aly, în Egipt. Treaba unui eunuc era să se ocupe de harem. Înconjurat de atâtea femei, Bechir trăiește multe trădări, mofturi preferatelor și bucuriile unei vieți privilegiate.

Însă, o eroare a sorții îl aduce într-o poziție nouă. El este vândut unei case de toleranță. Clienții ei sunt feluriți. Însă, nu așa se termină povestea acestui eunuc.

Recomand acesta carte modernă pentru scrisul eunucului. Pozele inserate și detaliile vă vor amuza sigur.

Nu este potrivită pentru cei care nu citesc ficțiune istorică. Detaliile sunt inedite, dar pot plictisi.

sex and the citadel

Sex and the citadel de El-Fiki

El-Fiki abordează relația problematică despre sexualitate și drepturile femeilor în întreaga lume arabă. Iar cea mai mare parte a cercetărilor sale se bazează pe Egipt, făcând din aceasta o altă lectură obligatorie pentru o vacanță acolo.

în timp ce dezvăluie tabuuri și explică modul în care societățile care odată erau foarte deschisă în legătură cu sexul l-au transformat în ceva rușinos și restricționat.

„Dacă vrei cu adevărat să cunoști un popor, începe prin a te uita în dormitoarele lui.”

(scrie El-Fiki în cartea ei))

Cartea acoperă o mulțime de subiecte diverse cum ar fi căsătoriile forțate, prostituția, violul și avortul.

El-Fiki reușește să-și păstreze tonul optimist cu privire la schimbate. Cu toate acestea, concluzia ei, după cinci ani de cercetare, nu este atât de optimistă: va trece mult timp până când ceva care seamănă cu o revoluție sexuală va atinge în regiune.

Are întrutotul dreptate. Maniera scrierii este superbă, dar temele nu sunt potrivite oricărui tip de public.

Concluzie

Egiptul fascinează prin turism și trecut. În realitate, el este o zonă închisă și poate ar trebui să o cercetăm mai bine.

Acum, vă las cu articolele precedente și vă întreb:

Vreți să vizitați Egiptul?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *