Cărțile de dezvoltare personală care te ajută să comunici eficient

Problemele de comunicare sunt comune oricărui cuplu. Ce să facem când simțim că nu mai suntem pe aceiași linie? Poate citim un top Cărțile de dezvoltare personală care te ajută să comunici eficient.

Poate vreuna conțin sfaturi despre problema pe care o ai. Însă, se poate să nu conțină. Cărțile descriu Probleme generale și rezolvările lor. Ceea ce înseamnă că poate, în cazul tău, o vizită la consilier este necesară.

În fine, dacă ai nevoie doar de cărți, citește mai multe top-uri că acesta.

Să începem recenzarea!

How to

How to Talk to Anyone: 92 Little Tricks for Big Success in Relationships

Autoarea Leil Lowndes și-a dedicat viața artei care guvernează relaționare interumană. În cartea ei, How to Talk to Anyone: 92 Little Tricks for Big Success in Relationships , ne oferă câteva strategii care să te ajute să comunici mai bine. Toate sunt simplu de implementat și suficient de bine detaliate ca să le înveți eficient.

Sfaturile acoperă subiecte precum primele impresii, discuțile, limbajul corpului, etc. Lowndes scrie într-un mod jovial și direct, oferind chiar sfaturi cu denumiri ciudate( ca să vă puteți amintiți de ele ex: „Rubberneck the Room”).

Îmi place abordarea ei. Am încercat unele dintre sfaturile promovate în carte, dar nu toate se adaptează oricărei persoane. Poate asta este un impediment.

Nu îmi place că autoarea este un pic prea explicită. Uneori o carte mai concentrată te ajută mai mult. Dacă o carte este prea lungă, riscă să devină plictisitoare.

dale

Dale Carnegie’s Lifetime Plan for Success

Acest volum combină două dintre cele mai bine vândute cărți despre dezvoltare personală ale autorului Dale Carnegie( How to Win Friends and Influence People și How to Stop Worrying and Start Living). Dacă vreți să cumpărați cărți despre comunicarea interpersonală, lucrările lui Carnegie au trecut testul timpului. Deci, ele merită citite.

Cum să câștigi prieteni și să influențezi Oamenii se ocupă de subiecte precum tratarea cu oameni, cum devii un vorbitor mai bun și cum îți atragi prieteni noi.

Deși scrise în urmă cu peste 60 de ani, ambele cărți amintite sunt utile și pentru vremurile noastre. Nu veți pierde nimic citindu-le. Poate doar timp.

Maniera scrierii este ușor învechită și categorică, dar ideile promovate sunt interesante. Însă, vă avertizez, ele nu funcționează pentru toți. Uneori va trebui să aproximezi o metodă sau alta.

Însă, nici o metodă nu este greu de înțeles sau aplicat. Autorul scrie pe înțelesul tuturor. Vă las link către magazin ca să vă convingeți singuri.

comunici

Ceva general care să vă ghideze:

Comunicarea interpersonală constituie baza fundamentală a interacțiunilor cotidiene, pune bazele unei relații între interlocutori și transmite un conținut sub formă de idei, emoții, opinii.
Comunicarea interpersonală indică tipul de relație între diverse unități sociale, are loc face-to-face și ajută la formarea relațiilor între indivizi (comunicarea dintre membrii unei echipe).
La baza comunicării interpersonale stau următoarele teorii:
Teoria echilibrului intimității, elaborată de Dean J. și Argyle M. în 1965, care susține că într-o interacțiune socială, indivizii au tendința de a menține un echilibru al intimității interpersonale, adică un raport confortabil între deschidere și evitare. Deschiderea este determinată de nevoia de aprobare a celorlalți, de dorința de a fi acceptați, iar evitarea este determinată de teama dezvăluirii unor aspecte personale care ar putea prejudicia poziția în cadrul grupului.
Teoria schimbului social, elaborată de Kelly H. și Thibaut, J. în 1959, care examinează procesele ce susțin reciprocitatea în cadrul relațiilor sociale dintre indivizi. Potrivit teoriei, indivizii sunt ființe raționale care calculează costurile și beneficiile și iau în calcul toate alternativele posibile înainte de a acționa. În acest caz, comunicarea devine un schimb de beneficii și costuri, în care se caută minimalizarea costurilor și creșterea beneficiilor

( sursă monitorul psihologiei)
Concluzie

Cărțile de dezvoltare personală ajută în rezolvarea unor probleme comune. Înaintea de o relație ar fi interesant să citești ceva despre comunicare.

Eu îți las articolul anterior și te întreb:

Ce carte te-a ajutat să te descoperi?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *