Ce înseamnă ecranizările reușite după un roman de ficțiune istorică?

Doar dacă ai văzut filmele după cărțile lui Tolkien, ai o idee. Ce înseamnă ecranizările reușite după un roman de ficțiune istorică? Ei bine, vă ofer 4 cărți, în 4 filme. Citiți și vizionați! Până la urmă, încununare succesului pentru un scriitor este aprecierea publicului.

Multe romane bune au rămas din păcate neecranizate. Altele proaste au primit mii de cronici. Însă noi vorbim despre cărți bune. De aceea, am ales doar autori de calitate.

Vă propun o plimbare de la Renaștere la prezent. Autorii aleși vor prezenta povești din cele mai ciudate. Așa că citiți și veți afla!

Crimele familiei Borgia de Michel Zevaco

Primul roman istoric prezentat este Crimele familiei Borgia. Cartea urmărește povestea fascinantă și alambicată a cavalerului Ragastens care ajunge fără voia lui să lupte împotriva curentului, împotriva Borgia. Personajele principale: Ragastens, Cezar Borgia, Lucreția Borgia și Papa Borgia se află într-un conflict.

Din dorința lui de cavaler, Ragastens vrea să o ajute pe Beatrix de Alma. Însă din dorința lui de tâlhar vrea să se asocieze cu Cezar de Borgia, un bărbat puternic și fără scrupule. Însă viața îl aduce pe un făgaș neimaginat și cavalerului i se schimbă toate planurile.

Ecranizarea numită The Borgias este un serial destul de recent. Cezar apare însă cu ușoare modificări. Cea mai deranjantă este supunerea cavalerului și schimbarea firului narativ. Deși la bază două cărți: una a lui Zevaco și altele mai moderne citite de scenarist, sursele se îmbină perfect. Vă las cartea lui Zevaco și serialul ca să urmăriți povestea.

Prima viziune, cea istorică:

„The Borgias”

the borgias

A doua, cea a lui Zevaco:

„Crimele familiei Borgia”

borgia

The dancer upstairs de Nicholas Shakespeare

Povestea are loc într-un spațiu neidentificat din America Latin, într-un bloc. Viața ei liniștită este întreruptă de vizita neobișnuită a lui Augustine Rejas. Povestea lor de dragoste este presărată cu crime odioase, trafic de droguri și neîmpliniri. Problemă drogurilor în America datează de la descoperirea lor. Însă deși romanul nu pare să fie centrat într-un anumit loc. Ea este centrată pe o realitate care încă există.

Cartea este disponibilă pe Cărturești:

„The dancer upstairs”

dansatorul de la etajul superior

Generalul armatei moarte de Ismail Khadar

La 20 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, un general italian este trimis în Albania pentru a recupera și repatria rămășițele soldațiilor căzuți în luptă. Ajuns acolo, întâlnește un general german sosit într-o misiune similară. Călătoria, proiectată într-o atmosferă onirică, în timpul căreia încearcă să își îndeplinească sarcina – o datorie de onoare față de cei care și-au pierdut viața –, se transformă într-o explorare de sine și o coborâre în infern.

Cărturești

Descrierea celor de la Cărturești este completă. Însă aș mai adăuga faptul că stilul autorului este contemplativ. El observă, are descrieri iscusite. Însă în mare parte romanul este unul care ne îndeamnă spre introspecție. Puteți cumpăra cartea de aici, pe Cărturești. În săptămâna asta are livrare rapidă. Deci grăbiți-vă cât o mai prindeți!

„Generalul armatei moarte”

generalul armatei moarte

Moll Flanders de Daniel Defoe

Este o poveste spumoasă care te plimbă din închisoare în bogăția nobililor. Însă ea te aduce tot de unde ai plecat printr-un personaj surprinzător: Moll Flanders. De fapt, povestea începe când fiica lui Moll îl roagă pe domnul Hibble să îi citească jurnalul mamei ei. Trecutul și prezentul se leagă de dramele îndurate de ambele femei.

Însă iubirea maternă și eternul mister feminin transformă suferința într-o lecție despre acceptare. Până la urmă, nici cea mai mare durere nu este infinită. Filmul poate fi vizionat online pe mai multe siteuri. Însă cartea o puteți achiziționa acum de pe Cărturești în limba originală.

„Moll Flanders”

daniel

Concluzie

Filmele nu respectă neapărat cartea sursă, dar este suficient să păstreze elemente din roman. Doar așa literatura trăiește și pentru generațiile actuale. Nu prea folosesc e-book din cauza lipsei opțiunii pentru limba română. Însă nu mă deranjează nici limba engleză.

Vă mulțumesc pentru că ați citit articolul de astăzi! Dacă doriți să ne trimiteți feedback pentru top, vă așteptăm în secțiunea contact și pe grupul de Facebook Cartea Nouă. Nu uitați să citiți și articolele trecute.

Cărți pentru dezvoltarea personală :

carte recomandata pentru anxietate