Ce manga îi iei cadou unui Otaku înebunit după Shounen?

Otaku sunt un public bun pentru a le face cadouri. Manga sunt printre cele mai plăcute tipuri de romane grafice. Am citit manga, comics, romane grafice, dar prefer manga. Însă ce îi faci cadou unui băiat pasionat de manga?

Un cadou trebuie să fie aspectuos și să aibă o poveste bună.

De aceea, v-am făcut un top special. Unele manga impresionează prin poveste, altele prin design.

La final, veți avea și link-uri utile. Nu vreți să îi dați o manga?

Vă las o mică sugestie de alt cadou inspirat din manga.

  • Linkuri utilebifat!
  • Manga alesebifat!

Să începem recenzarea!

Bakuman

Bakuman- Tsugumi Ohba

Anul apariției: 2010

Nu există traducere

Număr de pagini: cam 208/volum

Bakuman este o serie despre crearea manga. Personajele Moritaka( citit alternativ Saiko) și un coleg super-inteligent( Akito ). Cei doi încearcă să sfideze șansele pentru a deveni artiști manga publicați. Când iubirea intervine, oare povestea lor se va schimba?

O manga cu grafică superbă, vândută că set complet va face obiectul unui cadou deosebit pentru un elev de liceu sau student. Te motivează să începi un proiect nou sau să continui unul existent.

Povestea de dragoste sugerată ar încânta și Otaku care sunt fete. Personajul feminin este carismatic, o japoneză clasică, drăguță și timidă. Această poveste- cum se va termina?

Personajele haioase și povestea simplă sunt dublate de realitățile industriei manga. Poate un cititor de Monster va considera că povestea este prea simplă.

Ce spun utilizatorii? De unde cumpăr ieftin?

Bakuman. Hai la Bakuman. Ce-i Bakuman? În esență e o metamanga, iar varianta anime este un soi de metaanime. Ce vrea să însemne asta? (Nekirus, iar ne iei cu termeni vagi și neînțeleși de nimeni) E un anime care îți arată cum se face un anime. Ăsta-i un metaanime. Capiș? Anime despre animeBakuman este o serie destul de populară, apărută în 3 sezoane de câte 25 de episoade. Autorii acestei serii sunt aceiași care au făcut și Death Note. Acum vă puteți da seama de ce anime-ul are o poveste atât de bună. Aici aș vrea să-l menționez pe Ooba Tsugumi, scriitorul celor două serii. Declarându-se ca fiind genul de scriitor ”calculat”, acesta mereu spune că secretul său este faptul că mai întâi încearcă să prezică reacția spectatorului, și doar pe urmă scrie

( recenzie Animekirus, de cumpărat Book-Express la 42 de lei)

Knights of Sidonia

Knights of Sidonia – Tsutomu Nihei

Anul apariției: 2013

Nu există traducere

Număr de pagini: 178

Cavalerii din Sidonia/Knights of Sidonia este o manga mecha, cu spațiul cosmic. Ea prezintă o lume a viitorului complet diferită de cea pe care o dorim astăzi.

Printre ființe ciudate și călători, Sidonia este un loc în spațiu. Oamenii nu mai sunt ființe cum suntem obișnuiți noi. Iubirea devine un concept total demodat pentru ei. Ea este înlocuită de reproducere asexuată. Cine ar vrea să trăiască într-o astfel de lume?

Însă, povestea și grafica sunt ceva uimitor. Ieșind din universul descris, stilul de desen este superb. Poate mi se pare așa datorită culorilor alese și nuanțelor de negru folosite.

Povestea este puțin deranjantă, dar doar din prisma viziunii autorului despre viitor. Este un pic șocantă sau cel puțin așa mi s-a părut.

Nu voi mai intra în poveste, dar vă avertizez că această serie ar fi un cadou grozav pentru un fan distopie SF. Cum spune un celebru citat:

Paint it black!

Ce spun utilizatorii? De unde cumpăr?

După ce au distrus pământul acum mulți ani, rasa extraterestră Guana a urmărit rămășițele omenirii, cei care au scăpat călătorind prin galaxie într-un număr mare de nave de însămânțare. În anul 3394, Nagate Tanikaze apare pe nava Shidonia pentru a căuta mâncare, astfel devenind prins în cursul evenimentelor.

( recenzie Animekage, poți cumpăra de pe Elefant la 67 de lei)

Tightrope

TightropeNatsume Isaku

Anul apariției: 2016

Nu există traducere comercială

Număr de pagini: cam 200

În lumea Yakuza, iubirea este un tabu. Cum ar putea un Yakuza să aibă o familie sau vreun fel de aventură cu un membru al organizației. Ei bine, când un Yakuza important se îndrăgostește o relație inedită de dezvoltă. Să nu mai spunem că Ryu și Naoki au funcții diferite. Pot oare ei rămâne împreună?

Grafica este interesantă pentru fanii Monster, pentru ceilalți grafica este prea ascuțită. Eu prefer Chibi, de aceea, Tightrope mi se pare că pe partea de grafică ar fi nepotrivită, dar voi poate aveți altă părere.

Însă, povestea îi va fascina pe toți. Nu este nimic dramatic sau exagerat inutil. Violența?

Nu prea multă, dar bine dozată. Rănile sunt superb stilizate. Povestea de dragoste nu este ostentativă. Mai mult ea este sugerată.

Ce spun utilizatorii? NU este disponibilă la vânzare în România 🙁

Tightrope are în centrul atenției pe Ryu, un viitor șef al yakuzei, și pe prietenul său din copilărie, Naoki și relația lor, care se transformă în dragoste încet, dar sigur!

( sursă Animemox)
Bonus

De ce nu îi iei un mystery box? Există aceste site-uri: Cărturești și GeekBox. Ar mai fi și Emag.

De obicei, o astfel de cutie conține doar obiecte de colecție. Uneori cărți originale și figurine, dar poate avea și tricouri sau pălări promoționale. Geekbox a ieșit din păcate din cursă anul acesta, nu mai are mystery box. Cu ce te ajută un mystery box?

Care contra unei sume de bani îți livrează un cadou misterios inspirat din anime și cărți.

Vă recomand doar aceste site-uri pentru că am încredere în ele. Altele pot să vă păcălească. Eu am vrut să cumpăr astfel de cadouri, dar livrarea depășește contul cutiei în sine.

Dacă aveți bani în plus, puteți folosi și astfel de servicii.

Concluzie

Cam atât am avut să vă sugerez pentru articolul de astăzi.

Vă las cu articolul precedent și vă întreb:

Ce manga ați primi bucuroși de Paște?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *