Ce romane romantice îi iei unei fane a genului?

Vă plac romanelor romantice? Mulți cititori apreciază acest tip (romane romantice) de ficțiune pentru poveștile cu iz de realitate. De aceea, am pregătit acest top al cărților cadou pentru ea.

Nu prea citesc ficțiune romantică, dar sper că titlul meu documentat vă va oferi niște sugestiile utile de cadouri pentru mama, sora sau iubita voastră.

Cine știe poate chiar voi sunteți amatori de romane romantice. Nu vă faceți griji, știu că este pe ultima sută de metri, de aceea, vă las și link către magazinul online de unde puteți procura cadourile.

Să începem recenzarea!

The Fault in Our Stars (romane romantice YA)

The Fault in Our Stars– John Green

Anul apariției: 2013

Nu există traducerea ediției mele de pe Ed. Penguin

Număr de pagini: 336

Povestea emoționată a lui Hazel, o adolescentă bolnavă de cancer ce va cunoaște iubirea într-un grup de sprijin. Moartea ei iminentă o face ușor deprimată, dar Augustus este un altfel de tratament. Iubirea schimbă totul (cel puțin în categoria romane romantice). Însă, eu cred că definitorie este situația comună a celor doi- ambi au cancer. (Augustus a avut osteocoma-cancer osos- și așa s-au întâlnit.) Cum se va sfârși povestea lor?

Cartea este superb scrisă, dar face parte din categoria Young Adults. Există o multitudine de scene voalate și sugestii nu tocmai subtile, dar în final nu este o carte așa prost scrisă.

Poate veți avea nevoie de șervețele și popcorn pentru film. Luați cartea de aici și poate și un ceai Magic Moon.

Ce spun site-urile de vânzare?

The Fault in Our Stars, de John Green, este una dintre cele mai cunoscute cărţi ale autorului tocmai datorită emoţiilor şi sentimentelor ce te cuprind de-a lungul întregii poveşti. Avem în centru povestea lui Hazel şi a lui Augustus Waters, doi tineri liceeni. Hazel este diagnosticată cu cancer la plămâni, nu se ştie cât timp are de trăit. Augustus este un băiat normal… Care se îndrăgosteşte de Hazel.
Povestea celor doi a apărut şi pe marile ecrane într-un film excepţional, în care toată lumea din sălile de cinematograf ajungea să plângă. Îmi amintesc când eram în liceu (acum vreo 5 ani) şi îmi desenam pe mână Okay? Okay. ca referinţă la carte. Atât de mult m-a emoţionat şi m-a făcut să iubesc povestea personajelor, în ciuda finalului nu prea fericit.
Aşadar, dacă doreşti să citeşti o carte romantică despre adolescenţi, lacrimogenă şi duioasă, aceasta este cartea pe care ţi-o recomand cu mare drag!

(sursă Cărturești- preț 48 de lei)

Memoriile unei gheișe (romane romantice despre Asia)

Memoriile unei Gheișe– Arthur Golden

Anul apariției (ediția mea): 2019

Traducerea ediției mele: Oana Cristescu

Număr de pagini: 504

De data aceasta, din categoria romane romantice, vă prezint un personaj matur, o ghiese- Chiyo. Ea își amintește menirea meseriei ei și cum a ajuns în acest punct. Fată săracă a avut norocul de a fi vândută unei proprietare de ghieșe. Norocu este însă schimbător și Chiyo va trebui să se străduiască pentru a deveni ea însăși ghieșe.

Gheișele sunt femei educate vândute pentru a fi soțiile de la apus. Fiind cumpărată de un om la care se raportează ca la un patron, dar pe care îl iubește, viața ei e mai puțin tristă decât cunoașterea morții iminente.

Cartea este superb scrisă și narează întâmplările de dinainte de Războiul Mondial și de după. Toate fazele devenirii unei gheișe sunt surprinse în carte. De ce să nu o dai cadou cu un halat de mătase?

Ce spun site-urile de vânzare?

Bestseller internaţional, numărul 1 în topurile din Europa şi America, vândut în peste 4 milioane de exemplare şi tradus în peste 35 de limbi. Ecranizarea romanului poartă semnătura regizorului Rob Marshall şi a primit în 2006 un premiu Globul de Aur, 3 premii Oscar şi 3 premii Bafta.Chiyo, o fată dintr-un sat de pescari, este vândută unei okiya pentru a fi iniţiată în artele gheişelor. Ritualurile seducţiei sunt nenumărate, într-o lume al cărei eşafodaj se sprijină pe culorile unui chimono, pe dezgolirea unei cefe pictate, pe licitarea virginităţii unei adolescente sau pe ţeserea unei intrigi de budoar. Sayuri, pe numele ei de gheişă, ajunge să stăpânească destine, să deţină secrete şi să construiască un imperiu al erotismului ritualic.

( sursă Cărturești– preț 49 de lei)

The help (romane romantice cu istorie)

The helpKathryn Stockett

Anul apariției (ediția mea): 2011

Nu există traducere la ediția mea

Număr de pagini: 534

De la povești triste la acceptarea rolului femeilor de culoare, încheiem articolul cu The Help. Acest roman romantic se scrie odată cu citirea. Personaje uimitoare prin simplitatea lor și multe detalii istorice despre segregarea rasială din America.

Povestea ar fi bună drept cadou atât pentru un băiat pasionat de istorie( deoarece este plină de povești ancorate în acea perioadă), cât și pentru o amatoare de povești romantice cu burghezi.

Ca o recomandare poate serviți cartea împreună cu o prăjitură și cafea.

Ce spun site-urile de vânzare?

The #1 New York Times bestselling novel and basis for the Academy Award-winning film.Aibileen is a black maid in 1962 Jackson, Mississippi, who’s always taken orders quietly, but lately she’s unable to hold her bitterness back. Her friend Minny has never held her tongue but now must somehow keep secrets about her employer that leave her speechless. White socialite Skeeter just graduated college. She’s full of ambition, but without a husband, she’s considered a failure. Together, these seemingly different women join together to write a tell-all book about work as a black maid in the South, that could forever alter their destinies and the life of a small town…

( sursă Elefant– preț 104 lei)
Concluzie

Cam atât aveam să vă spun despre cărțile cadou.

Mai aveți sugestii și în articolele anterioare.

Vă întreb:

Ce romane romantice v-ați dori cadou de Paște?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *