Ce romane romantice îi poți lua cadou unui fan al genului?

Nu este ceva nou că unii băieți să adore seriile un pic în categoria cărților romantice. Poate cunoști un astfel de băiat? Poate vrei să îi faci un cadou? Ce romane romantice îi poți lua cadou unui fan al genului?

Ei bine, piața de carte romantică se împarte în două mari categorii în funcție de gen. Există romane romantice pentru femei( se axează mai mult pe sentimente) și romane romantice pentru bărbați ( mai mult axate pe maturitatea relației).

În orice caz, avem topuri separate nu pentru a despărți cititorii ci pentru ai ajuta pe toți să găsească cadoul dorit.

Dacă vă plac mai mult cărțile de la o anumită recomandare ar fi drăguț să dați un feedback în comentariu. Așa pentru articolele de anul viitor.

Să începem recenzarea!

One hundred years of solitude

One hundred years of solitude- Gabriel Gracia Marchez

Anul apariției:

Nu există traducere la ediția mea

Număr de pagini:

Gabriel Gracia Marchez este un scriitor prolific. În toată cariera lui a scris cărți de succes primind chiar Premiul Nobel pentru Literatură.

One hundred years of Solitude urmărește mai multe generații ale familiei Buendia. Autorul pornește relatarea dintr-un moment cheie, terminând în același stil.

Poate proza lui Gabriel G. Marchez este una ușor complicată, dar nu puteam spune că este imposibil de citit și înțeles. Însă, amatorii cărților YA ar putea să simtă romanul romantic ușor anacronic.

Per total, pot aprecia One hundred years of Solitude pentru maniera în care este scris. Stilul autorului curge în roman ca și când acesta nu s-ar mai termina. Totul se îmbină perfect.

O modalitate bună de prezentare a cadoului ar fi un ambalaj galben.

Ce spun site-urile de vânzare?

From Josè Arcadio to Aureliano Babylon, From the discovery of the ice to the scrolls of the gypsy Melquiades finally deciphered: „One hundred years of solitude” of a large family whose members come into the world, mate and die to pursue an inevitable destiny, waiting for a son with a pig’s tail. Garcia Marquez was able to re-establish reality and establish Macondo, the paradigm of solitude, a mental situation and a destiny rather than a village. If the reader is embittered by the reading of a novel full of melancholy, he is also completely enraptured and fascinated by the stupendous images of a magical universe: from the storm of tiny yellow flowers that settle like fresh snow to sun-colored butterflies that surround the characters in an aura of mystery and magnificent spell, in an all-human spell.

( sursă Cărturești– preț 82 de lei)

Cincizeci de umbre ale lui Gray

Cincizeci de umbre ale lui Gray– E. L. James

Anul apariției: 2012

Traducerea mea: Constantin Dumitru-Palcus

Număr de pagini: 616

Romanul îi urmărește pe Ana și Gray pe timpul începutului relației lor ciudate( celelalte romane continuă povestea). Tumultoasă, un pic abuzivă iubirea dintre cei doi se sudează spre ceva un pic neconvențional(Sado-masochism). Vor reuși să reziste diferențelor de mentalitate?

Cred că aceste romane romantice sunt cam violente.

Din punct de vedere al textului lasă de dorit, dar povestea sugerată nu este de desconsiderat. Cu autorul potrivit, Cincizeci de umbre ale lui Gray ar putea deveni un roman romantic de succes.

Ce spun site-urile de vânzare?

Romantic, amuzant şi încărcat de erotism, acest roman te cucereşte, te captivează şi te domină.
Anastasia Steele, studentă la filologie, îi ia un interviu lui Christian Grey, un tânăr om de afaceri de succes, pe care îl găseşte foarte atractiv şi de-a dreptul intimidant. Retrasă şi interiorizată, Ana este şocată să constate că, pentru prima dată în viaţă, este atrasă puternic de cineva. Christian o avertizează că trebuie să stea departe de el, iar ea nu face decât să-l dorească şi mai tare. Dar când descoperă gusturile erotice speciale ale acestuia, începe să ezite: dincolo de şarmul şi succesul de care se bucură, Christian Grey este un bărbat tulburat de demoni ascunşi şi ghidat de o excesivă nevoie de a-i controla pe ceilalţi.
Va putea oare Ana să accepte sclavia sentimentală impusă de Christian? Și dacă da, va mai putea oare iubi ceea ce descoperă?

( sursă Cărturești– preț 49 de lei)

Lolita

Lolita- Vladimir Nabokov

Anul apariției ediției mele: 2013

Traducerea mea: Horia Florian-Popescu

Număr de pagini: 323

Când un profesor se cazează la o femeie, viața lui se schimbă. Femeia avea o fiică numită Dolores(Lolita o strigă). Bărbatul se îndrăgostește de Lolita și merge până în momentul în care se căsătorește cu mama ei. Relația asta ciudată va avea o finalitate?

Ei bine, de data asta suntem în fața unui roman superb scris.

Dramele psihologice ale personajului sunt relevate prin vise și flashback. Povestea Lolitei rămâne însă ascunsă. Cei doi împart o relație inedită, dar bolnăvicioasă.

Fata are cam 15 ani când profesorul o cunoaște și el cam 30 de ani. Însă, o iubește el pe Lolita sau iubește altceva din trecutul lui ce se oglindește în ea?

Ce spun site-urile de vânzare?

Din cauza subiectului sau extrem de socant – pasiunea morbida a unui barbat matur pentru o fetita de doispre­zece ani –, romanul Lolita a fost respins de editori, fiind publicat in Statele Unite abia dupa aparitia sa in Franta. Construita pe schema mitologica a povestirilor cu fauni si nimfe, Lolita este insa, inainte de toate, un poem de dragoste inchinat limbii engleze si posibilitatilor sale expresive.Poveste a iubirii obsesive si blestemate a lui Humbert Humbert pentru nimfeta Dolores Haze, capodopera lui Vladimir Nabokov a fost, pe rind, carte interzisa, roman scandalos, obiect de cult, pentru a deveni apoi un roman clasic al secolului XX. Cartea a stat la baza a doua celebre ecranizari, prima in regia lui Stanley Kubrik, cu James Mason in rolul principal, a doua sub bagheta regizorala a lui Adrian Lyne, cu Jeremy Irons in rolul lui Humbert Humbert.

( sursă Cărturești– preț 25 de lei)

Povestea servitoarei

Povestea servitoarei- Margaret Atwood

Anul apariției ediției mele: 2017

Traducerea ediției mele: eu nu dețin ediția tradusă

Număr de pagini: cam 464

Într-o dictatură instaurată prin forța, femeile sunt împărțite pe categorii. Servitoarele sunt cele care fac copii pentru oamenii influenți.

O astfel de servitoare ne surprinde cu amintirile ei despre viața de dinainte de dictatură (când își iubea soțul și copilul) și planurile de evadare. Vă evada?

În spatele hainelor roșii, se ascunde o dramă complexă.

Femeile implicate uneori se atașează de cei care le folosesc. Poate un pic cam dur stilul de redare, dar povestea este superbă.

Ce spun site-urile de vânzare?

Într-o Americă dintr-un viitor deloc îndepărtat, instaurarea violentă a unui regim teocratic creștin și escaladarea abruptă a abuzurilor acestuia ajung să priveze femeile de toate drepturile și libertățile. Ele sunt împărțite în diverse categorii, având roluri precise și sarcini stricte de îndeplinit. Din cauza natalității scăzute, există o castă a Slujitoarelor cărora le revine rolul de „utere umblătoare”, iar Offred face parte din prima lor generație. Chinuită de o singurătate dureroasă, Offred se străduiește să-și reprime fluxul amintirilor care provin de pe vremea când avea o familie și o viață normală și încearcă să se resemneze pentru a supraviețui în îngrozitoarea lume nouă. Curând însă, descoperă că regulile sunt făcute să fie încălcate, și chiar de către cei care le-au instaurat. Povestea Slujitoarei este o distopie sumbră și un roman răscolitor, considerat de mulți capodopera scriitoarei canadiene.

( sursă Cărturești– preț 44 de lei)
Concluzie

Sper că v-a plăcut articolul de astăzi. Mai multe sugestii de cărți cadou (romane romantice) găsiți aici.

Vă întreb: Mai cunoașteți cărți romantice ce pot fi oferite cadou?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *