Cronicile Wordstone- Cea mai bună serie de ficțiune după Harry Potter

Cea mai bună serie de ficțiune după Harry Potter

Harry Potter a fost fără discuție una dintre cele mai bune serii de fantezie. Însă, multe s-au scris după ea. De aceea, vă prezint cea mai bună serie de ficțiune după Harry Potter. Mă bazez pe vânzări și pe ecranizări.

Cum orice top este subiectiv, nici al meu nu este absolut. Însă, dintre ultimele cărți moderne ecranizate multe nu au fost un succes. Poate că filmele sunt diverse, dar cele de fantezie urmează un tipar inedit. Finalul nu este întotdeauna cel așteptat.

Cărțile cu eroi însă sunt goale în acest aspect. Am fost surprinsă de această colecție. Autorul a mai scris și alte romane, dar nu au ajunsă să fie așa populare. Poate are fi avut mai mult succes în această nișe a YA cu fantezie. Cine știe, poate da sau poate nu?

Acum să terminăm cu eșecurile cinematografice ca Prințul Persiei sau finalul teribil de la Urzeala Tronurilor și să începem articolul.

fictiune

Cronicile Wardstone

Seria de față prezintă o poveste fantastică cu vrăjitori. Mai exact lupta dintre un vraci și o vrăjitoare care vrea să distrugă lumea. Cei doi se înfruntă aproape o eternitate. Ucenicul vraciului, armatele vrăjite negre sunt doar câteva personaje care apar în această saga lungă. Fiecare personaj are o poveste distinctă, de aceea, o viziune de ansamblu s-ar reduce doar la lupta cu vrăjitoarea.

Cartea modernă este superbă. Harry Potter începe lin, dar seria Cronicile Wardstone este abruptă. Poveste merge într-un ritm moderat. Însă, ceea ce începe pare mereu că se sfârșește. Când ucenicul vraciului este aproape să îndeplinească misiunea maestrului său, vrăjitoarea scapă miraculos, iar lupta continuă.

Descrierile sunt superbe. Imaginile creaturilor implicate apar terifiante sau ascunse. Nu este o pierdere pe acest palier. Însă, există și minusuri . Ca orice carte de acest gen, mesajul trimis este discutabil.

Fiind o carte pentru copii, nu prea intră în acțiune. Este ușor superficială motivația personajelor. De aceea, uneori nu par bine construite. Poate că vrăjitoarea și vraciul sunt diferiți, dar celelalte personaje nu. Deși s-a încercat mereu o perspectivă a personajului, nu a prea reușit autorul să creeze personaje puternice de fiecare dată. Ucenicul vraciului este cel care mi se pare cel mai rău construit.

Vă las și o recenzie alternativă:

Ucenicul Vraciului este Thomas Ward, un baiat de 12 ani care isi face ucenicia la un vraci batran si aspru. Ucenicia lui este grea, dar intr-o zi va deveni un exorcist care alunga strigoii, prinde si inchide duhurile rele si vrajitoarele. Fiind al saptelea fiu al unui al saptelea fiu, el poate vedea lucruri si creaturi pe care oamenii obisnuiti nu le vad.Thomas este pus la grea incercare in confruntarea cu cea mai rea vrajitoare din tinut, Mama Malkin. Va reusi, oare, sa scape din iadul care se dezlantuie?

(sursă eMag)
ecranizare

Concluzie

Seriile cu vrăjitori nu se demodează niciodată. De aceea, publicul va primi mereu viziuni noi asupra acestei teme. Poate în 3000 vom citit despre Abraxas și Melchior. Cine știe!

Voi aveți mai multe sugestii de carte modernă în rubrica dedicată și vă las un articol anterior.

Sper să ne auzim pe Facebook pe grupul nostru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *