Cea mai citită serie de fantezie are o continuare: Fantastic Beast- J.K Rowling

Cea mai citită serie de fantezie vine cu o continuare: Fantastic Beast- J.K Rowling? Cărțile de fantezie sunt perfecte pentru cititori. Dacă vrei să fii mai vesel și optimist, o carte de fantezie pe săptămână este recomandată. Cum oamenii au nevoie de evadări, J. K Rowling este o variantă bună. Poate că este cea mai bună autoare de fantezie YA în viață. Apoi, psihologii recomandă astfel de cărți pentru a ne relaxa. Conform acestei surse (aici) mitizarea este un proces util în psihoterapie. De aceea, vă prezint un exemplu de inventar magic al ființelor nemaivăzute. Ofer și link către cel mai mic preț.

Fantastic Beast and Where to Find them nu este cea mai populară carte a lui Rowling, dar este una dintre cele mai noi. Viziunea autoarei este marcată de comic. Practic, este cartea perfectă pentru adulți și copii. Ar fi drăguț să o citiți unui copil la culcare.

Există varianta în engleză (aici), dar și o traducere în română (aici). Nu pot să recomand una în favoarea alteia. Însă, înainte să o cumpărați, citiți recenzia. Numai așa veți afla, dacă este cartea potrivită vouă.

Să începem recenzarea!

j k rowling

Ce se întâmplă în carte?

Când un vrăjitor controversat pornește într-o călătorie pentru a cartografia lumea magică, un mic manual despre bestii fantastice apare. Fiecare specie este desenată și descrisă într-un fel apropiat de o carte de biologie. Desenul care însoțește descrierea este frumos realizat. Chimerele, zânele și spiridușii descriși prind viață în această carte. Nu este o poveste de fantezie clasică, ci o încercare modernă de text.

În prefață este povestită intenția autorului asupra cărții lui moderne. Într-o secțiune de mulțumiri care arată la fel ca lucrarea mea de licență, Newt îi amintește pe profesorul Dumbledor și alte personaje din seria Harry Potter. Metoda aceasta ar face invidioși toți scriitori noi care nu s-au gândit la ea. Practic, este o idee nouă ce merită explorată. Apoi, există și unele avertizări ale naratorului.

De aceea, totul este construit să semene cu o lucrare științifică reală. Hmm, asta mi s-a părut util. Atât de util încât sigur o voi folosi în următoarea mea nuvelă. Dacă vă interesează tehnică, citiți carte ca să vă faceți idee. Apoi, vă ajut eu cu metode de citare.

Ce mi-a plăcut la această carte nouă?

Cartea aceasta este un manual de scriere pentru scriitori noi. Tehnica pe care Rowling o folosește cu succes îmbină două tipuri de texte ficțional și non-ficțional. Ce face ea de fapt? Folosește o structură a unui text științific, dar conținutul este fictiv. Uneori inserează chiar detalii suplimentare despre personaje.

Mie mi se pare util să citim astfel de texte. Până la urmă, mai toate formele noi sunt epuizate de sute de ani. Deci, depinde de noi să reconfigurăm ceea ce ne-a mai rămas. În era bazată pe tehnologie, textele ficționale și cele non-ficționale tind să se întâlnească.

De aceea, ador toate cărțile lui Rowling. Are un stil care se îmbunătățește permanent. Am citit toată seria Harry Potter și pot spune că fiecare carte este specială în felul ei. De la o carte la alta, autoarea crește odată cu personajul. Harry din primul volum nu este la fel ca în ultimul volum. La fel și Newt în cele două volume pe care le-am citit.

harry potter

De ce să nu citiți?

Ca fan al ficțiunii nu găsesc motive pentru care să nu citiți aceste cărți. Însă, există unii oameni care consideră ficțiunea de acest tip cam infantilă. Ei pledează pentru ideea că lumile fantastice prezentate nu aduc un beneficiu real. Este doar ideea lor.

Într-adevăr, această carte de ficțiune nu te va ajuta să înveți lucruri despre viață și lumea înconjurătoare. Însă, te va relaxa noaptea. Ce somnifer mai bun poți folosi decât un pic de ficțiune?

Dacă vă este utilă sau nu, voi decideți. Eu vă prezint perspectiva ambelor tabere. Cei care nu citesc ficțiune sunt mai reticenți la visătorii. Ei văd viața diferit, dar fiecare punct de vedere este important.

Concluzie

Fantastic Beast and Where to Find Them este cartea nouă de fantezie care arată progresul acestei autoare. Rowling se schimbă de la un roman la altul. Ea devine din ce în ce mai bună. Ficțiune și miturile create de ea sunt forme de adaptare la mediu. Ele te ajută să te relaxezi și te încurajează să vezi lumea mai colorată. Există și unele terapii care se bazează pe construcția unui mit pentru a favoriza comunicarea.

Însă, pe lângă valoarea terapeutică a citirii cărților de fantezie există și o valoare practică. Noi scriitorii noi putem să ne inspirăm din tehnicile pe care le folosesc acești autori pentru a crea forme noi. Cum toate formele literare sunt deja epuizate, reconfigurarea a devenit soluția secolului nostru. J. K. Rowling ne dă mai multe exemple. De ce să nu le urmăm?

Aveți și articolul anterior și eu vă întreb:

Ce fantezie mai citim azi?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *