Cele 3 cărți 2020 apreciate de ziarele străine

Cărțile noi nu apar în România prea repede. De fapt, trece un an sau mai mult până ce ele sunt traduse și distribuite librăriilor noastre. De aceea, ideea mea de carte nouă, trece des drept o idee imposibilă. Din fericire, de dimineață aplicația Goodreads a promovat link-uri ale unor cărți citite de mine în PDF( doar așa facem rost de cele mai noi cărți). Care sunt Cele 3 cărți 2020 apreciate de ziarele străine?

Apoi, dacă în listă erau titluri cunoscute, de ce să nu le recenzez pentru voi? Cartea nouă promovată în America (de unde este Goodreads) apare mai greu în traducere la noi. Însă, sper că le veți găsi pe torrente și veți citi măcar un pic.

O carte fără cititori este un restaurant fără clienți. Dacă nu citește nimeni, valoarea unei opere se estompează. Știu, unele cărți noi sunt apreciate mai târziu, dar chiar merită să moară autorul neapreciat?

De aceea, vă invit la 3 lecturi inedite în Engleză care se încadrează la categoria carte nouă.

Să începem recenzarea?

Long Bright River

Long Bright River

Long Bright River- Liz Moore

Anul apariției: 2020

Nu există traducere în acest moment

Număr de pagini:

Luptând împotriva dependenței de droguri și a costurilor umane ale consumului de opioide, povestea acelor oameni care se află în prima linie de front ( fie ei dependenți sau polițiști) face obiectul romanului lui Liz Moore, Long Bright River. El conturează un portret al zonei Kensington, un cartier din nordul Philadelphia, unde există atât o populație mare de dependenți, dar și un criminal în serie care îi au ca țintă pe tinerii lucrători sexuali.

Dramele familiale, corupția poliției, frământările sociale se topesc în scenarii de thriller de modă. Va reuși ofițerul de poliție Mickey să îți găsească sora, dependentă de heroină( pe nume Kacy)? Ori se va pierde în marea de suflete din Kensighton?

Îmi plac dramele redate prin maniera șocantă a autoarei. Povestea este atât de dură cât ar trebui, dar nu îi lipsesc personajele perfect conturate.

Nu îmi place personajul pricipal, dar aceasta este o alegere strict sugestivă bazată pe preferința pentru serialele asiatice.

Recomand doar celor peste 18 ani. Vorbesc serios, temele sunt prea puternice pentru copii.

The Tenant

The Tenant (# de fapt cărți europene)

The Tenant– Katrine Engberg

Anul apariției: 2020

Nu există traducere în acest moment

Număr de pagini:

Primul roman din seria cu crime a scriitoarei daneze Katrine Engberg, Tentant a fost publicat inițial în Danemarca în 2016, înainte de aajunge pe lista bestsellerurilor. Debutând în 2020 în SUA, romanul creativ și nevrotic începe atunci când o femeie este găsită moartă în apartamentul ei din Copenhaga.

Nu a trecut mult timp până când doi detectivi, Jeppe Korner și Anette Werner, au preluat cazul unei crime oribile și vor cerceta răul care aparent este inofensiv.

Cartea prezintă o distribuție ciudată a personajelor, o narațiune sacadată și un cadru specific nordicilor care îi vor face pe fanii actuali (sau viitori) ai romanului scandinav să citească acest debut de carte nouă care prezintă o crimă.

Temele și motivele inedite se centrează pe povestea chiriașului. Există momentele clasice ale unui roman polițist, dar și artificii textuale noi.

Îmi place stilul, dar apreciez mai ales inovația. Până la urmă, romanul polițist modern se revendică de la francezi.

Nu îmi place finalul, dar este doar o alegere subiectivă. Poate voi nu îmi veți da dreptate.

Vă recomand această carte nouă după miezul nopții, sâmbăta.

Folowers

Followers

Followers- Megan Angelo

Anul apariției: 2020

Nu există încă o traducere

Număr de pagini:

Despre dependență și inteligență s-a scris interminabil, Followers oferă cititorilor o abordare îndrăzneață a culturii noastre obsedate de internet.

Debutul lui Megan Angelo urmărește doi prieteni, în anul 2015, (bloggerul Orla Cadden și colegul ei de cameră, Floss) care aruncă orice etică axată pe carieră pe care au avut-o cândva pentru a face faimoase rețelele sociale.

Narațiunea pendulează între Orla și o tânără soție pe nume Marlow, care locuiește într-un sat din 2051, unde vedetele aparțin așa numitelor camere 24/7 într-o atmosferă foarte asemănătoare Truman Show.

Atât comploturile (legate de The Spill, un misterios eveniment de invazie tehnologică), cât și fetele se desfășoară într-un univers în afara celui cunoscut de noi.

Temele și motivele sunt numeroase, dar adicția pare un motiv central. Povestea derulându-se pe mai multe planuri, avem întrepătrunderi reușite.

Nu îmi place personajul principal Orla, dorința ei este un pic prost desfășurată în carte.

În fine, carte merită citită de fete.

Concluzie

Cartea nouă este o carte inedită și merită citită. Fie că vorbește despre lumea noastră sau altă lume, ea înglobează problemele universului în care trăim. Am luat cărțile dintr-un top al The Guardian. Poate voi veți găsi altele mai interesante.

Eu las articolul precedent spre ghidare.

Știți cărții noi distribuite gratuit pe internet?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *