Cele mai bine vândute cărți ale lunii august

Există multe cărți care se încadrează în categoria best-seller în 2020. Printre preferatele publicului se află poveștile care motivează. De aceea, Cele mai bine vândute cărți ale lunii august sunt alese din această categorie a beste-sellerurilor de anul trecut.

Beth Harmon și Giovanna sunt două destine ciudate relatate în cărți simbol. Minciunile ne definesc viața. Multe adevăruri nu mi se spun. În spatele unui zâmbet frumos zace adesea o tragedie. Noi scriem acest top ca să promovăm cărți noi.

Cartea nouă este un gen ciudat. Adesea publicul are nevoie de linkuri către cele mai noi apariții. Apoi, o recenzie te poate ajuta să nu cumperi o carte nouă care să rămână necitită.

Să începem recenzarea!

gambitul damei

Gambitul Damei

Gambitul Damei- Walter Tavis

Editura: Bookzone

Anul apariție: 2020

Număr de pagini: 432

Gambitul Damei prezintă povestea lui Beth Harmon. Fata rămasă orfană își croiește drumul spre glorie într-un joc dominat de bărbați: Șahul. Lupta ei extraordinară se duce între sentimentele proprii și societate. Astfel, dependența de droguri și anxietate o definesc pentru o vreme.

Povestea conține suspansul turneelor de șah și povara maturizării înecată în singurătate. Cartea este superbă, dar nici adaptarea Netflix nu este de ratat.

Maniera în care Walter Tevis își alcătuiește povestea o evidențiază pe eroină. Personajul este definit de nonconformism. Să participi la turnee de șah într-un moment în care casa era locul guvernat de femei. Ea se evidențiază prin motivația puternică.

Este o carte adaptată pentru filme. Uneori descrierile sunt rapide, iar personajul este ușor romanțat. Ea este o femeie extraordinară, dar evidențierea acestui fapt în dialoguri poate fi ușor complicat.

Este o carte care merită citită. Poate are o viziune despre personaj care nu ține cont de istorie. Însă, un personaj literar mereu va fi diferit de personalitatea care îi dă viață.

În fiecare marți, după ora aritmetică, domnișoara Graham o trimitea pe Beth jos, la subsol, să scuture bureții. Era considerat un privilegiu, iar Beth era cea mai bună elevă din clasă, deși era cea mai mică de vârstă. Nu-i plăcea să meargă la subsol. Mirosea a mucegai și-i era frică de domnul Shaibel. Dar era curioasă să afle mai multe despre jocul pe care îl juca singur, pe tablă.

Fragmente și aprecieri…

Într-o zi, se duse și se așeză lângă el așteptând să mute o piesă. Pusese mâna pe una în formă de cap de cal pe un piedestal. După o clipă, ridică privirea spre ea, încruntându-se, iritat.

– Ce vrei, copilă? zise el.

În mod normal, Beth ar fi fugit, evitând orice interacțiune umană, mai ales cu adulții, dar de data aceasta nu dădu înapoi.

– Cum se numește jocul? întrebă ea.

Domnul Shaibel îi aruncă o privire lungă.

– Ar trebui să fii sus, cu ceilalți.

Îndrăzneață, îi răspunse cu aceeași privire; era ceva la omul acela, statornicia cu care juca jocul acela misterios o ajută să rămână pe poziții ca să afle ce dorea.

– Nu vreau să fiu cu ceilalți, spuse ea. Vreau să știu ce joc joci.

Domnul Shaibel o privi mai atent. Apoi ridică din umeri.

– Se numește șah.

(fragment din Gambitul Damei)

Captivanta… O obsesie magnifica.

– Los Angeles Times

Putini romancieri au scris despre geniu – si dependenta – la fel de acut precum Walter Tevis.

– The Telegraph

Poți cumpăra de aici.

viata mincinoasa a ADLUTILOR

Viața mincinoasă a adulților

Viața mincinoasă a adulților- Elena Ferrante

Anul apariției: 2020

Editura: Pandora

Traducere: Cerasela Barbone

Număr de pagini: 324

Viața mincinoasă a adulților urmărește povestea Giovannei care trăiește în Napoli. Viața ei se schimbă când îi aude pe părinții ei spunând că ea ar semăna cu o mătușă disprețuită de familie. Dorința de a o cunoaște pe această mătușa schimbă viața fetei.

Cartea este o poveste emoționantă despre cum minciunile adulților afectează viața interioară a copiilor. Adesea scrierea este marcată de empatiei și redă emoțiile trăite de copii cu realism.

Căutarea identității face cartea nouă o călătorie inițiatică. Giovanna crește în timpul scrierii. Ea își exprimă îngrijorările și acționează pentru a lămuri ceața declanșată de aceea discuție.

Personajul este universal, un copil că oricare altul. Povestea ei este mai credibilă astfel. Uneori este un pic naivă sau ușor romanțată.

Însă merită citită pentru că arată interiorul minții unei fete adolescente.

Despre carte și aprecieri…

Am crescut într-o lume în care părea normal ca bărbații (tați, frați, iubiți) să aibă dreptul să te lovească pentru a te corija, să te educe ca femeie, în fine, pentru că-ți voiau binele… Puterea masculină, fie că e exercitată în mod grosolan, fie politicos, vrea să ne subordoneze în continuare. Prea multe femei sunt umilite în fiecare zi, și nu doar în plan simbolic.

(Elena Ferrante)

Fanii Tetralogiei Napolitane vor regasi si in acest roman temele la care Ferrante se intoarce obsesiv: tensiunile dintre clasele sociale, suprapunerea frumusetii si a vulgaritatii, banii, prietenia dintre femei, relatiile dintre mame si fiice.

– Times Literary Supplement

Poți cumpăra aici, dar poți citi o parte aici.

Concluzie

Cele două personaje sunt definitorii pentru fetele din două epoci diferite. Fiecare dintre ele cresc și se descoperă pe timpul cărților noi. Poate viziunea autorului cărții Gambitul Damei este sprijinită de o gamă mai largă de detalii de fundal care definesc un timp trecut, fascinant. Însă, Viața mincinoasă a adulților nu este mai prejos. Viziunile sunt orientate diferit.

Aveți alte articole despre cărți noi pe blogul nostru și vom reveni cu un articol nou mâine.

voi ce mai citiți?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *