Cele mai bune 3 cărți de dezvoltare personală din toate timpurile

Cele mai bune 3 cărți de dezvoltare personală din toate timpurile

Deși nou, domeniul dezvoltării personale a luat amploare în lume. În ultimii 20 de ani s-au scris numeroase cărți de dezvoltare personală menite să te ajute să treci peste problemele curente. Ele sunt bune pentru a regăsi ce ai pierdut. Însă, care sunt Cele mai bune 3 cărți de dezvoltare personală din toate timpurile?

Topul acesta este foarte dificil, cărți bune sunt în toate categoriile dezvoltării personale. Însă, care sunt cele mai bune? Ca să găsesc un criteriu de selecție, am ales să caut cărți care să te ajute pe principalele planuri ale vieții.

De aceea, avem 3 cărți care te vor îmbogății făcându-te un om mai bun.

Să începem recenzarea!

Tată bogat, tată sărac,

Tată bogat, tată sărac (# mentalitatea care te ajută în carieră)

În această carte, Robert Kiyosaki vorbește despre două modele de tați pe care i-a avut: unul este tatăl său biologic și altul este tatăl prietenului său Mike.

Tatăl lui Robert deține o diplomă de doctorat și merge la un loc de munca lui obișnuită de 8 ore. În ochii lui Robert, propriul său tată este un simbol al omului sărac; cel care își petrece întreaga viață depinzând de o singură sursă de venit.

Dimpotrivă, tatăl prietenului său se întâmplă să fi abandonat școala. Cu toate acestea, el este întotdeauna deschis oportunităților, are mai multe surse de venit. Face afaceri care aduc beneficii pentru el (în loc să lucreze pentru bani). Această personalitate îl reprezintă pe tatăl bogat al lui Robert.

Kiyosaki nu sugerează să renunțați la educația oferită de sistemul universitar, ci la mentalitatea de om sărac. Ideea lui sugerează că învățământul ne ajută facem bani, dar nu să-i gestionăm și să-i creștem.

Faptul că este scris din perspectiva unei persoane de clasă mijlocie și bazată pe viziunea oamenilor obișnuiți despre cei bogați îl aduce pe autor mai aproape de noi. Dacă provii din clasa de mijloc, această carte este un fel de Cum funcționează pentru tine. Robert crede cu tărie că sistemul nostru de educație nu ne dezvoltă pe planul educației financiare.

Nu suntem învățați niciodată despre investiții și despre cum să generăm venituri pasive prin munca noastră. Mai ales că oamenii au ideea greșită că muncind pentru alți oameni și fiind un model social al clasei tale, vei fii fericit și împlinit.

How to win friends and influence people

How to win friends and influence people (carte bună pentru oameni buni)

Se pare că a fi o persoană cu adevărat bună este cel mai simplu mod de a avea influență asupra celorlalți și de a-i face să te placă – ciudat, știu.

În 1936, Dale Carnegie a scris Cum să câștigi prieteni și să influențezi oamenii după un studiu derulat de el, în psihologia din spatele motivului pentru care oamenii se iubesc și cum să abordezi situațiile dificile fără a ofensa.

Departe de a fi sugestii fără rezultat care nu te ajută să obții ce vrei, sau de tactici de marketing răsuflate, metodele prin care Carnegie descrie interacțiunea cu ceilalți care face lumea un loc mai bun( dacă ar fi adoptată de toți). Poate veți regăsi tacticile pe care alte persoane le folosesc asupra voastră în carte, dar sigur le veți aprecia.

În fond, ăsta este scopul Cum să câștigi prieteni și să influențezi oamenii. Ar fi o carte utilă tuturor, de aceea vă recomand să o citiți.

Gândiți-vă doar la conexiunile pe care nu le veți rata.

The power of Now

The power of Now

Nu este de mirare că The Power of Now a vândut peste 2 milioane de exemplare în întreaga lume și a fost tradus în peste 30 de limbi străine. Cu mult mai mult decât simple ide teoretice, cartea îi duce pe cititori într-o călătorie spirituală spre a găsi ceea ce oamenii caută: adevărului și a luminii.

În primul capitol, Tolle introduce cititorii în iluminare și în confruntarea cu mintea care este menită să zădărnicească această cale spirituală. El îi avertizează pe cititori că durerea naște alte stări și le prezintă un mod de viață împlinind, traiul pe deplin în prezent.

Călătoria este palpitantă și, pe parcurs, autorul arată cum să ne conectăm la esența indestructibilă a Ființei noastre, „viața unică eternă, mereu prezentă, dincolo de nenumăratele forme de viață care sunt supuse nașterii și morții”.

Autorul susține că după recâștigarea conștiinței Ființei, eliberată de Minte și trăind intens în Acum, vom găsi iluminarea.

Concluzie

Toate cele trei cărți vă vor ajuta să deveniți oameni mai buni, mai bogați și mai împliniți. Sper că recenziile mele vă vor ajuta și ele. Găsiți cărțile aici.

Vă las recenziile anterioare și vă întreb:

Ce cartea v-a făcut fericți?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *