CELE MAI BUNE 5 LOCURI DE UNDE SĂ CUMPERI CĂRȚI

Postat de :

| in :

| pe :

cartea noua

A trecut Paștele, dar noi ne confruntăm încă cu o problemă: sesiunea vine. De unde luăm cărți bune și ieftine? Vă voi prezenta Cele mai bune 5 locuri de unde să cumperi cărți Ei bine, online am accesat mai multe librării și alte mijloace de procurat cărți ( OLX, Okazii, Lajumate), însă fiecare metodă are …

SUMAR ARTICOL

Vă voi prezenta Cele mai bune 5 locuri de unde să cumperi cărți

 1. De unde luăm cărți bune și ieftine?
 2. Cărturești
 3. Libris
 4. Humanitas
 5. Editura Trei
 6. Elefant
 7. Concluzie

DE UNDE LUĂM CĂRȚI BUNE ȘI IEFTINE?

Ei bine, online am accesat mai multe librării și alte mijloace de procurat cărți ( OLX, Okazii, Lajumate), însă fiecare metodă are suișuri și coborâșuri. De aceea, vom vorbi doar despre mijloacele sigure de a face rost de cărți ieftin și fără surprize.

Ce surprize? Am comandat o carte de istorie de pe un site îndoielnic- a venit ruptă și veche. Am comandat pixuri drăguțe cu evidențiator, dar am primit corector alb. Lista e lungă și deloc frumoasă.

Cum majoritatea librăriilor online vând și obiecte de birotică, am ales câteva despre care o să vă vorbesc.

Să începem recenzarea!

CĂRTUREȘTI

Cred că pe partea de prețuri și produse, această librărie stă cel mai bine. De ani buni comand de la ei. Produsele sunt livrate prin curier, de obicei Cargus, dar timpul de livrare diferă.

De obicei, când nu sunt sărbători, produsele în stoc ajung în cam 2-3 zile. De sărbători, comanda poate ajunge în maxim 5 zile.

Doar că avertizare, Cărturești nu livrează în weekend sau de în zilele de Crăciun, Paște, Anul Nou. Însă înainte de aceste zile, oferă servicii de împachetare și poți achiziționa o felicitare din gama lor.

Pe partea de birotică nu i-aș recomanda, dar acesta nu este un inconvenient.

Ține cont că această librărie este una din puținele care vând manga în România. Să luăm birotica o luăm de la Libris.

CE SE SPUNE DESPRE EI?

Cărturești este o companie care deține o rețea de 12 librării în București, Arad, Brașov, Timișoara, Cluj, Constanța, Iași și Suceava. Bazele afacerii Cărturești au fost puse în 2000 de către Nicoleta Dumitru și Șerban Radu, cu o investiție inițială de 15.000 de dolari.

Cărtureşti

LIBRIS

Super pe partea de cărți și birotică. Însă, Libris nu este la fel de variată pe partea de carte nouă. Manga nu are deloc, dar toate pixurile, capsatorul și pasta corectoare nu sunt scumpe, iar calitatea este superioară.

Avem și aici prețuri competitive. De obicei, dacă vrei o carte aparte, o poți găsi ori la Libris, ori la Cărturești.

Despre livrare, ea este aproape mereu gratuită. Livrarea vine prin Cargus sau Fan Curier(de preferat). Însă, este o problemă cu a ele puncte.

Cred că am luat o singură carte pe puncte, dar cartea costa 13 lei, iar eu am plătit cam 1300 de puncte.

Ca să strângă puncte, trebuie să ai comenzi mari ori eu nu prea am. Libris distribuie carte nouă, dar Humanitas produce carte nouă.

CE SE SPUNE DESPRE EI?

Cărturești este o companie care deține o rețea de 12 librării în București, Arad, Brașov, Timișoara, Cluj, Constanța, Iași și Suceava. Bazele afacerii Cărturești au fost puse în 2000 de către Nicoleta Dumitru și Șerban Radu, cu o investiție inițială de 15.000 de dolari.

Libris

HUMANITAS

Avantajul este editura. Humanitas este una dintre cele mai puternice edituri din România. De aceea, site-ul nu se lasă mai prejos. Carte nouă, carte modernă, carte de dezvoltare personală, dar nu și manga, pot fi găsite pe acest site.

Toate colecțiile sunt gândite de cei care se ocupă de site au grijă să îmbunătățească constant experiența utilizatorului. Pe partea de livrare, ei seamănă mai mult a Cărturești, decât a Libris. Sunt foarte rapizi.

Însă, nu aș cumpăra unele produse de la ei. Unele cărți pot fi găsite mai ieftin pe cele două site-uri de mai sus. Birotică?

Nu am încercat, dar sigur este de calitate. Pentru carte de dezvoltare personală și ezoterism vă recomand editura Trei.

CE SE SPUNE DESPRE EI?

Societatea Librăriile Humanitas este parte a Grupului Humanitas, alături de editurile Humanitas și Humanitas Fiction. Rețeaua, ajunsă acum la 15 librării în toată țara, a pornit de la prima librărie privată din București, deschisă în 1991 pe Calea Victoriei.

Librăriile Humanitas

EDITURA TREI

Carte de dezvoltare personală- bifat. Editura Trei le are pe cele mai bune din domeniu. Această editura este foarte bună pe partea de traduceri. Practic, eu traduc rapid și profesionist.

De asemenea, calitatea cărților este bună, dar și faptul că ei sunt conectați la ce e nou și se pliază pe majoritatea categoriilor de public. Practic, ei prezintă nu doar cărțile cu recenzii bune, ci și cărțile cu recenzii bune de la utilizatori.

Asta poate fi un avantaj sau nu. Este un avantaj că puteți găsi totul pe categoria carte nouă.

Este un dezavantaj că pe partea de conținut nu prezintă întotdeauna conținut de calitate. Pe partea de ficțiune, își mai amintește cineva de Elefant.

CE SE SPUNE DESPRE EI?

Editura TREI a apărut la jumătatea deceniului ’90, într-o perioadă în care piaţa editorială românească de-abia se dezmorţea, încercând să se reabiliteze după lunga penurie de carte din perioada comunistă.Iniţiatorii ei, Vasile Dem. Zamfirescu, profesor de psihanaliză la Facultatea de Filosofie şi Silviu Dragomir, proaspăt absolvent al acestei facultăţi, veneau dintr-o zonă culturală care fusese afectată în modul cel mai grav de ideologie şi interdicţie. Şi-au propus să publice psihanaliză, un gen de carte aproape inexistent până în acel moment în România. Ideea s-a bucurat de succes, „Biblioteca de psihanaliză” a editurii devenind o autoritate în domeniu şi oferind cititorilor români, în premieră, ediţii complete ale operelor lui S. Freud şi C. G. Jung, mai întâi, iar apoi serii de autori fundamentali precum F. Dolto, D. Winnicott, M. Klein etc.Acesta a fost doar începutul. Pe măsură ce s-a extins portofoliul teoretic (psihologie academică, psihologie practică, eseu), s-a dezvoltat şi un departament de ficţiune, bazându-se iniţial pe o selecţie de romane cu tentă psihologică, strâns legată de specificul editurii, după care aria tematică s-a diversificat.

Editura TREI

ELEFANT

Elefant are carte nouă, carte modernă, manga, carte de poezie, romane romantice, manga și birotică. Au tot, chiar și dulciuri și parfum. Livrarea este super rapidă și, până acum, sticle fragile au ajuns întregi.

Pentru sesiune, Elefant are o colecție de cărți de didactică și metodică pe care nu le găsești la alte librării, nici chiar la cele de mai sus.

Pentru un student ăsta e un mare avantaj. Cărțile de metodică sunt greu de găsit și, de obicei, scumpe. Am cumpărat una de la ei recent cu doar 30 de lei.

Livrarea a fost rapidă și fără prea mare efort. Chiar dacă unele edituri prezentate au opțiunea livrării prin Poștă, nu vă recomand această opțiune. Prețul Poștei este concurent cu al curierului, dar livrarea întârzie.

CE SE SPUNE DESPRE EI?

elefant.ro este un proiect al companiei elefant online S.A. lansat în 17 iunie 2010.

Proiectul a început prin a fi o librărie online oferind o experiență complexă de shopping cultural online, iar ulterior a devenit Mallul Online al Familiei Tale, în ofertă regăsindu-se produse pentru cei mici și pentru cei mari, pentru casă și pentru grădină.elefant.ro comercializează în prezent în jur de 110.000 de produse din categoriile carte, jucării, ceasuri, parfumuri, îmbrăcăminte, încălţăminte, accesorii, cosmetice şi produse de îngrijire personală, electronice și electrocasnice.

În cei 8 ani de activitate proiectul a câștigat continuu notorietate și și-a adjudecat încrederea a 1.000.000 de clienți. 

Elefant

CONCLUZIE

Acestea sunt cele mai credibile librării online cu bune și cu rele. Am evaluat livrarea, calitatea hârtiei, prețurile și obiectele de birotică.

Sper că veți găsi articolul util și aveți mai multe AICI.


Lasă un răspuns

Promovează-ți cartea, biblioteca sau afacerea cu noi folosind acest spațiu.

Blog

Cele mai noi articole :

 • Ghid complet pentru scrierea unei lucrări de disertație de succes
  Scrierea unei lucrări de disertație poate părea o sarcină copleșitoare, dar cu o planificare adecvată și o abordare sistematică, poți să-ți completezi proiectul de cercetare cu succes. Acest ghid îți va oferi pașii esențiali pentru … Citește mai mult
 • Cum să scrii un scenariu de film?
  Scrierea unui scenariu pentru un film poate fi o experiență creativă și captivantă, dar și o provocare complexă. Un scenariu bine scris poate fi fundamentul unei producții de succes, captivând audiența și transmițând povestea ta … Citește mai mult
 • Yozo x Dazai: Autor sau mască a disperării
  În lumea literară, există personaje ce ne captivează prin complexitatea și profunzimea lor. Un exemplu în acest sens este Yozo, protagonistul romanului „Umanitatea Pierdută” scris de autor japonez, Dazai Osamu. Astăzi, voi explora conexiunea unică … Citește mai mult
 • Top 8 cărți rare și interzise despre magie și demoni
  Bun venit în fascinantul univers al cărților interzise despre magie și demoni. În acest articol, vom explora cărți care sunt considerate pietre prețioase în lumea ocultă. Aceste opere literare misterioase. Ele au fost adesea subiectul … Citește mai mult
 • Haremul: Memorii și istorii personale
  Dacă ai văzut serialele turcești recent apărute, poți să îți dai seama că sunt inspirate din povești reale, memorii sau cum apar în librărie categoria memoir. Astăzi, îți prezint una hazlie din Egiptul ocupat de … Citește mai mult