Cele mai bune cărți moderne din genul horror

Cele mai bune cărți moderne din genul horror

Genul horror este preferat de multe persoane. Poveștile cu monștrii, lumi paralele și satanism pot fi captivante sau stereotipe. De aceea, vorbim despre cartea modernă horror. Vă prezint: Cele mai bune cărți moderne din genul horror.

Personal prefer filmele care au o poveste încâlcită, iar în acest gen de carte modernă, uneori, există elemente ce merită ecranizate. Peste tot în filmele horror se respectă un tipar. 60 de minute nu se întâmplă nimic. Apoi, bum, ultimele 30 sau 20 de minute întrețin acțiunea. Cred că acest gen de carte modernă este destinat ecranizării. Poveștile converg imagini terifiante. Să terminăm cu prezentare.

Acesta este un top personal. Poate voi aveți alte idei. În orice caz, să începem recenzarea!

edgar allen,

Tot ce a scris Edgar Allan Poe

Poe avea abilitatea de a insufla groază în tot ce a scris. Personajele și povestitorii săi tind spre a fi fragili mintal, oameni care sunt bântuiți de lucruri care ar putea fi reale sau nu. Poate de aceea, poveștile lui sunt așa intrigante. Să nu fi sigur pe narator este un lucru care întreține suspansul. Boala mintală și poveștile horror merg mână în mână. Cred că vi-l amintiți cu toții pe prințul din Masca Morții Roșii care fuge de un monstru inedit.

Oricum, povești ca The Tell-Tale Heart sau The Cask of Amontillado își păstrează valoarea mai mult de un secol și jumătate după publicarea. De ce? Tocmai pentru că ambele cultivă un climat incert. A murit acel om sau nu? Există monstrul sau nu?

Nu mă refer la o carte anume, ci la întreaga operă acestui scriitor care pentru că este modelul pe care se fondează goticul modern. Toate poveștile cultivă același climat incert. Deci, Poe poate fi numit un artist al suspansului. Sper că îl veți citi într-o zi.

Vă las și un site de unde puteți cumpăra:

Crimele din Rue Morgue și alte povestiri cuprinde cele mai cunoscute nuvele și povestiri ale lui Edgar Allan Poe, unul dintre cei mai provocatori scriitori ai secolului al XIX-lea. Poe este considerat inventatorul literaturii polițiste și a contribuit, de asemenea, la cristalizarea genurilor științifico-fantastic și horror.Printre povestirile incluse în acest volum se numără Manuscris găsit într-o sticlă, Prăbușirea casei Usher, Crimele din Rue Morgue, O pogorâre în Maelström, Masca Morții Roșii, Misterul Mariei Rogêt, Cărăbușul de aur și Scrisoarea furată, adevărate capodopere ale genului scurt, care i-au consolidat autorului reputația atât în Statele Unite, cât și în Europa.Poe își alege cea mai neobișnuită realitate, își plasează eroul în cea mai inedită situație, fizică sau psihologică, iar apoi descrie starea lăuntrică a acestui personaj cu o rară acuitate și cu un remarcabil realism… Edgar Poe prezintă, în cel mai mic amănunt, întreg tabloul închipuit, ori evenimentele, cu o plasticitate uluitoare, încât ajungi să crezi în realitatea sau posibilitatea unui fapt care nu s-a întâmplat niciodată, și nici nu s-ar putea întâmpla. F.M. Dostoievski

( sursă Cărturești)
house of leaves

House of leaves de Mark Z. Danielewski

House of leaves este una dintre cele mai înspăimântătoare cărți scrise vreodată. Toată cartea pornește de la o premisă clasică în horror. Însă, acțiunea curge diferit. De ce? Pentru că personajele sunt create așa.

Povestea se dezvoltă parcă în bucle temporale care răstoarnă tot ce știam. Autorul are un mod interesant de a iniția cititorului în poveste. Are un truc pe care nimeni altul nu l-a utilizat- folosirea elemntelor reale care aduc tema.

Astfel, el reușește să ne agite simțul terorii, jucându-se cu temeri de bază.

Întunericul, necunoscutul sunt doar câteva temeri sugerate. Romanul este inedit, vi-l recomand pentru viziunea lui întunecată asupra fragilității umane.

Până la urmă, oamenii sunt ființe fragile. Personajele invocate sunt doar măști umane care ne poartă fragilitatea.

Recomand romanul fanilor horror. Nu veți regreta că l-ați citit.

rosemary

Rosemary’s Baby, de Ira Levin

Adaptarea filmului a înlocuit romanul în cultura pop, dar romanul a fost un succes uriaș pentru Levin. Filmul rămâne de fapt cu intriga și dialogul din roman. Însă, personajele sunt ușor construite diferit în film. Rosemary este un pic mai nebună decât în carte.

Povestea unei tinere care rămâne însărcinată după un coșmar care promovează ideea de teroare prin întunericul necunoscutului. Astfel, întunericul devine un mediu. Iar lumina funcționează ca un vas care îl învăluie.

Sunt sugestii că bebelușul nu este al soțului femeii. Rosemary experimentează teroarea necunoscută pe măsură ce bănuielile ei cu privire la toți cei din jur cresc. Atâtea fire se leagă de necunoscut, de la incertitudinea sentimentelor ei și relația fragilă a unui cuplu tânăr care se luptă să reziste până la simpla teamă pe care o are orice mamă pentru copilul ei.

Toate se leagă într-un horror clasic. Citiți pe întuneric.

Concluzie

Sper că acest topul meu, sper că v-a plăcut. Eu vă las și topurile anterioare.

Voi ce horror preferați?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *