Cele mai frumoase cărți pentru copii în 2023

Postat de :

| in :

| pe :

Poza reprezentativă pentru acest articol

2023 aduce în prim plan frumoasa lume a dezvoltării personale pentru copii. Dacă vrei ca micuțul tău să se dezvolte mai armonios înțelegând nevoile lui și nevoile celorlalți, atunci antrenează-l cu aceste cărți drăguțe și multe altele în genul lor. Recenziile sunt scurte și cuprinzătoare așa că citește liniștită!

Cadouri de Paște, cadouri de Crăciun, dar nu simți că ai vrea ceva creativ? Creativitatea este importantă și poate fi un punct de plecare pentru empatie. De aceea, am ales aceste cărți pentru copii care le stârnesc curiozitate, îi poartă în alte lumi, dar au o lecție utilă. Hai să ne cufundăm în lumea magică a copilărie!

Lighioane spurcate Roald Dhal

Cartea este scrisă într-un fel jucăuș. Însă pledoaria autorului este clară:

Televizorul ucide creativitatea!

Roald Dhal crează povești în imagini despre copii și animalele ciudate cu care interacționează. Astfel, în fiecare poveste inserează un îndemn inedit. Porcul spinos, scorpionul, monstrul automat te fac să râzi. Editura Art a colorat desenele originale ca să facă aventura celui mic mai frumoasă.

Cartea se găsește online, pe Librărie.net la un preț accesibil. În general, am avut experiențe pozitive cu site-ul. Au un sistem de livrare rapid și răspund prompt în call center. Vă recomand să citiți cartea cu cel mic!

„Lighioane spurcate”

Lighioane spurcate aduce o poveste frumoasă

Seria Șoricelul cititor de Christian Tielmann

Seria Șoricelul cititor cuprinde cărți ilustrate de Sabine Kraushaar. Îmi place în special mesajul pe care fiecare carte îl transmite. Max nu se mai teme de întuneric este genul de carte care îi ajută pe copii să își înțeleagă fricile și să le depășească.

Fiind colorată și cu puțin scris, povestea lui Max se adresează mai ales copiile până în 7 ani. Este o lectură ideală când învață literele. Însă nici mămicile nu ar trebui să o rateze. Însă vine la pachet cu o problemă, livrarea.

Dacă nu o luați de la Cărturești, există posibilitatea să se livreze mai greu. Fiind cărți de colecție, nu toate librăriile au stoc special. De aceea, vă las acest link.

„Max nu se teme de întuneric”

Max nu se teme de întuneric este o carte pentru copii

Domnul Walker și știrile senzaționale de Jess Black

Cred că este povestirea mea preferată pentru copii. Autoarea a ales să adauge puțin suspans acțiunii presărate cu umor. Însă să vă spună chiar postfața despre ce este vorba:

Toate roțile sunt puse în mișcare în timp ce personalul hotelului se pregătește pentru venirea unui important evaluator. Acesta este un lucru de o importanță majoră și, cu managerul plecat în vacanță, Domnul Walker trebuie să fie cât se poate de fermecător. Totul merge conform planului, până când Domnul Walker simte mirosul unei confuzii în aer. Oh! Asta înseamnă succes sau dezastru pentru labradorul nostru preferat?

Cărturești

„Domnul Walker”

Domnul Walker este cartea recomandată

Concluzie

Acestea sunt doar câteva titluri care au apărut anul aceasta. Roald Dhal este o reeditare însă. Totuși nu pot să spun că ar fi nemodificată. Celelalte însă sunt apărute în 2022. Orice alegere trebuie să țină cont de un motiv. Fie că alegeți să îl încurajați să învețe o lecție sau îi stimulați creativitatea o carte este un instrument de neînlocuit.

Noi v-am adus câteva sugestii. Însă nu ne oprim aici. Dacă aveți alte titluri pe care să le includem, scrieți-ne în formularul de la Contact sau pe Facebook. Mulțumesc pentru lectură! Până la următorul articol, vă invit să lecturați și celelalte secțiuni.


Lasă un răspuns

Promovează-ți cartea, biblioteca sau afacerea cu noi folosind acest spațiu.

Blog

Cele mai noi articole :

 • Ghid complet pentru scrierea unei lucrări de disertație de succes
  Scrierea unei lucrări de disertație poate părea o sarcină copleșitoare, dar cu o planificare adecvată și o abordare sistematică, poți să-ți completezi proiectul de cercetare cu succes. Acest ghid îți va oferi pașii esențiali pentru … Citește mai mult
 • Cum să scrii un scenariu de film?
  Scrierea unui scenariu pentru un film poate fi o experiență creativă și captivantă, dar și o provocare complexă. Un scenariu bine scris poate fi fundamentul unei producții de succes, captivând audiența și transmițând povestea ta … Citește mai mult
 • Yozo x Dazai: Autor sau mască a disperării
  În lumea literară, există personaje ce ne captivează prin complexitatea și profunzimea lor. Un exemplu în acest sens este Yozo, protagonistul romanului „Umanitatea Pierdută” scris de autor japonez, Dazai Osamu. Astăzi, voi explora conexiunea unică … Citește mai mult
 • Top 8 cărți rare și interzise despre magie și demoni
  Bun venit în fascinantul univers al cărților interzise despre magie și demoni. În acest articol, vom explora cărți care sunt considerate pietre prețioase în lumea ocultă. Aceste opere literare misterioase. Ele au fost adesea subiectul … Citește mai mult
 • Haremul: Memorii și istorii personale
  Dacă ai văzut serialele turcești recent apărute, poți să îți dai seama că sunt inspirate din povești reale, memorii sau cum apar în librărie categoria memoir. Astăzi, îți prezint una hazlie din Egiptul ocupat de … Citește mai mult