Cele mai noi cărți cu crime care merită citite în 2021

Cărțile cu crime te fascinează? Sincer, am descoperit această pasiune după ce am urmărit Parfum-Povestea unei crime. Până atunci credeam că poveștile cu crime sunt dramatice și deloc interesante. Însă, filmul și 10 negrii mititei mi-au schimbat percepția. Poate te-ar ajuta să citești înainte să critici. De aceea, îți prezint categoria carte nouă cu crime. Cel mai rău este să ai preconcepții. Poate câteva recenzii îți vor confirma sau infirma credințele.

De aceea, îți vor vorbi despre tiparul de carte nouă cu crime. Acela un pic diferit de vechile romane cu detectivi. Un pic SF, foarte futurist, acest tipar ne duce în locuri noi. Sunt cărți care merită citite și sunt mai accesibile publicului. Eu le iau online gratuit.

S-ar putea să atrageți priviri indiscrete, dacă citiți unele cărți noi cu crime în tren. Evident, idealul de carte de călătorie nu se află deloc reprezentat în acest nou tipar de cărți polițiste. Serios, bunicuța de lângă se va închina.

Să începem recenzarea!

secret place

The secret place de Tana French

Acest roman este un roman Young Adults care prezintă un șir de crime ciudate. Un băiat este găsit ucis pe peluza unui internat pentru fete, există un singur indiciu observat de Stephen Moran, detectivul personaj principal.

Îmi amintesc și acum replica lui. Detectivul spune: „Știu cine l-a ucis”. Romanul este povestit pe jumătate din perspectiva detectivului care lucrează pentru a rezolva crima, iar cealaltă jumătatea ne este prezentată înainte de crimă din perspectiva unei adolescente de la internat.

Toate cărțile de mister, crime și suspans ale lui Tana French sunt pline de personaje bine definite. Ele apar, dispar și ne arată stările lor prin fundal. Cred că asta face această carte specială. Nimic nu ne este spus. Totul este sugerat.

Locul acțiunii este descris în culori vii. Crima face obiectul lungilor descrieri și sentimentele personajelor se topesc în jurul fundalului. Ceea ce face povestea un pic mai lungă.

De aceea, îmi plac aceste romane. Ele merg pe regulă de aur Show, not Tell!. Sper să vă placă și vouă.

Six Suspects de Vikas Swarup

Am fost un mare fan al romanelor lui Vikas Swarup, care au fost ulterior adaptate în filme că Slumdog Millionaire.

Când am auzit că Swarup scrisese un mister de crimă, știam deja că mă voi bucura de el. În acest roman, jurnalistul de investigație Arun Advani încearcă să ajungă la motivul din spatele uciderii playboy-ului Vicky Rai, ucis la propria petrecere.

După cum sugerează titlul, Advani interoghează șase suspecți, toți oameni foarte diferiți cu motive diferite. Ceea ce cititorul deprinde din acest roman este o capacitate de explorare profundă prin prisma tuturor suspecților, precum și o viziune asupra Indiei contemporane.

Romanul este viu colorat și întreține suspansul Poate este un pic cam lung, dar nu vă va plictisi. Citiți împreună cu o cana de ceai verde.

The Cuckoo’s calling (# J.K. Rowling sub pseudonim)

Este seria Cormoran Strike pe care J.K. Rowling scrie sub pseudonim. Cărțile sunt la fel de bune precum am bănuit când le-am luat. Acțiunea și elemente care țin de fantezie se împletesc în această carte cu detectivi. Poate nu avem vrăjitori, dar tot interesantă este.

În acest roman, detectivul Cormoran Strike investighează sinuciderea celebrei actrițe Lula Landry. Desigur, descoperim repede că moartea ei nu a fost de fapt o sinucidere, ci o crimă. Hmm, cam așa sunt toate poveștile cu crime, nu?

Strike este încurcat în anchetă de tatăl lui care era star rock și al cărui faimă îi pune bețe în roată. Deși Strike este un personaj distractiv. Unii îl găsesc pe asistentul său Robin Ellacott. Robin este ușor mai ancorat în lumea asta decât șeful lui.

Prietenia lui Strike și Robin se dezvoltă pe tot parcursul seriei, așa că îți recomand cu adevărat să începi cu această carte și să nu te oprești aici. Seamănă în abordare cu romanele clasice, dar poate fi doar părerea mea.

Concluzie

Cărțile din top nu sunt singurele, dar sunt cele mai bune citite de mine. Poate voi aveți o altă viziune asupra cărților cu detectivi. În fine, nu pot spune că acest tip de literatură este mai puțin valoros ca altele. Pot spune doar că merită citit înainte.

Vă las articolul anterior și vă întreb:

Voi ce cărți cu crime preferați?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *