Cele mai triste 2 manga de citit în 2021 de pe Animekage

Cele mai triste 2 manga de citit în 2021

Poate nu sunt tocmai manga noi, dar recent le-am găsit pe un site. Garden of Words și Grave of the Fireflies conțin două povești uimitoare care duc în același loc- spre despărțire. Manga triste sunt un gen care nu mă fascinează, dar nici nu le evit. Întrucât viața este presărată cu mici tragedii să vedem Cele mai triste 2 manga de citit în 2021.

Însă, aceste manga nu sunt scrise în 2021, ci doar atunci este momentul în care le-am citit. Până la urmă, topul nu este unul al manga noi, ci unul al celor mai triste. Probabil voi aveți alte alegeri. Tristețea putând fi definită în multe feluri, poate voi aveți alte preferințe.

Fanii Shojo vor aprecia sigur Garden of Words. Poate pentru fanii Shounen va pica bine Grave of the Fireflies. Nu știu, (puteți să mă contraziceți) însă, realitatea este că cele două manga sunt superbe și merită recenzate. Deci, să nu ne mai lungim cu introducerea.

Să începem recenzarea!

garden of words

Garden of Words

Garden of Words- Makoto Shinkai

Anul apariției: 2013

Demografie Seinen ( dar povestea conține o eroină)

Ok, deci povestea se desfășoară într-un parc (Garden poate avea și sensul ăsta). Când el, Takao Akizuki, chiulește de la liceu pentru a se plimba printr-un parc din Shinjuku, la un pavilion întâlnește o femeie care bea bere și mănâncă ciocolată. Din pură curiozitate cei doi ajung să schimbe câteva cuvinte. De aici, povestea de dragoste începe să se contureze. Din păcate, aceasta se conturează mai ales pentru Takao.

Într-o zi, la școala lui Takao, femeia din parc vorbește cu câteva eleve pe hol. Astfel, aflăm că numele ei e Yukari și predă literatură la acel liceu de ani buni. Din cauza unui scandal, ea nu era văzută bine de corpul de profesori. Deci, vă dați seama că Takao nu are nici o șansă la o poveste romantică cu ea. Ce se va întâmpla?

Ei bine- nimic sau totul. De fapt, de asta iubesc această manga. Practic, nu există o acțiune precipitată ca în Shounen, nici o poveste de dragoste naivă ca în Shojo (Însă, Yukari seamănă prea bine cu eroinele din Shojo.). De fapt, totul rămâne doar la nivelul de sugestie.

De aceea, construcția personajelor este deosebită. Fără prea multe detalii cei doi manifestă un fel de atracție crescând cu fiecare întâlnire. Nu este nevoie de prea multe cuvinte, ci doar de mici detalii scăpate pentru a contura trecutul personajelor. Nu vedem cum Yukari are o relație nereușită, nici cum se poartă mama lui Takao cu el. Nici nu ne sunt necesare aceste detalii, manga se petrece în prezent.

Urăsc finalul. După toată această poveste superbă, practic nu se conturează o motivație mai puternică din partea lui Yukari. Ea pur și simplu fuge. De cine? De ea însăși, de greșelile ei. Iar noi nu vom afla unde duce această fugă.

Bonus: # există anime. Vă las chiar acum link spre Animekage:

Într-o dimineață ploioasă din Tokyo, Takao Akizuki, un pantofar aspirant, decide săchiulească pentru a schița modele într-o grădină frumoasă. Aici îl întâlnește pentru prima dată pe Yukari Yukino, o femeie frumoasă, dar misterioasă. Oferindu-și să-și facă noii pantofi, Takao continuă să se întâlnească cu Yukari pe tot parcursul sezonului ploios și, fără să-și dea seama, cei doi sunt capabili să-și aline grijile ascunse în inimile lor doar prin a fi unul cu celălalt. Cu toate acestea, luptele lor personale nu au dispărut complet și, pe măsură ce se apropie sfârșitul sezonului ploios, relația lor va fi pusă la încercare.

(sursă Animekage)
grave of the fireflies

Grave of the fireflies

Graves of the fireflies- Akiyuki Nosaka

Anul apariției: 1988

Demografie: Shounen

Povestea aceasta te va face sigur să te întristezi. Totul se petrece în Al Doilea Război Mondial, în Japonia. Când un raid aerian le distruge casa, Seita și Setsuko rămân orfani. Cei doi se duc să locuiască cu o mătușă. Însă, viața în timpul războiului este grea, iar mătușa lor nu pare deloc atașată de cei doi orfani.

Pentru că viața lor cu mătușa este grea. Seita decide să se mute într-un adăpost dintr-un găsit lângă un câmp. Însă, războiul se desfășoară aducând cu el multe victime. Nici cei doi orfani nu sunt cruțați. Ce se va petrece?

Construcția personajelor curge odată cu povestea. Ea este realizată prin situațiile pe care le prezintă. Deci, o avem pe Setsuko care este un copil se comportă ca un copil. Situațiile în care ea este pusă ne arată că ea este un copil normal, vesel și își iubește fratele.

Povestea este legată de istorie și de tristul episod al războiului. Realitatea crudă transformă oamenii în bestii. Nimeni nu vrea să își mai facă probleme pentru a ajuta niște orfani. Practic, există o scenă în care oamenii trec pe lângă Seita fără să se oprească să îl ajute. Nepăsarea ne transformă în bestii.

Bonus: # există anime și vă las link-ul către Animekage:

Bună seara. Ştiu că postarea aceasta va părea ciudată, din moment ce am mai avut filmul pe site, pe când mă făcea pe mine să stau cu ochii la monitor şi să plâng ore întregi după ce îl terminasem. Dar după cum poate ştiţi, acesta s-a pierdut între timp. Am considerat că e mare păcat să rămânem fără el. Aşa că l-am tradus din nou. Fără regrete. Merită tot timpul din lume. Pentru mine rămâne cel mai bun film animat pe care l-am văzut vreodată. Şi atâta amărăciune adunată într-o oră şi jumătate. Îi mulţumesc lui Clodis pentru ajutor la encoding. A reuşit el să păstreze calitatea. Brave man.

Povestea e simplă. Doi copii, un război, drumul spre o casă pe care nu o mai au. Priveliştea dezolantă lăsată de povara războiului. Moarte. Tristeţe. Viaţa aşa cum era cândva.. simplă. Plină de nimicuri ce încarcă inimi mult prea chinuite.

Vă invit sincer să urmăriţi filmul, e o experienţă ce trebuie trăită.
Vizionare plăcută.

(sursă Animekage)

Concluzie

Anime-urile triste sunt un gen prolific pentru fani. Orice poveste conține o tragedie, dar, la fel ca Garden of Words, există tragedii mai mici sau mai mari. Grave of the Fireflies ne arată adevărata natură a firii umane. Mătușa, doctorul și fermierul sunt doar câteva măști ale tragediei războiului.

Mai aveți alte manga în articolul anterior.

Voi ce fel de manga dramatice citiți?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *