Cele mai urmărite 5 manga Shounen de pe MyAnimeList

Cele mai urmărite 5 manga Shounen de pe MyAnimeList

Cu toții știm că MyAnimeList este o platformă care prezintă manga unice. Poți scrie recenzii, face liste sau cumpăra manga favorit de pe această aplicație. Să nu mai vorbim despre forum și funcția de abonare care (uneori) dă și știri noi. Deci, dă aflăm care sunt Cele mai urmărite 5 manga Shounen de pe MyAnimeList.

Avem multe avantaje și dezavantaje în folosirea platformei, dar astăzi ne vom centra pe utilizator. Ca punct de referință am luat topul recomandat de aplicație și vi-l prezint și vouă. Manga care fac parte din el sunt vechi, unii le-au văzut parțial sau au auzit cel puțin de ele.

Din lista lor Top 100, am selectat 5 și vom avea un top nou. Sper că la final veți aprecia sau nu manga recomandate. Ok, cam așa stau lucrurile.

Să trecem la recenzare!

life

# 1 The Disastrous Life of Saiki K

The Disastrous Life of Saiki K-

Anul apariției:

Nu există traducere oficială

Număr de pagini: cam 200 pe volum

The Disastrous Life of Saiki K este o serie manga amuzantă cu acțiune precipitată, centrată în jurul unui adolescent cu abilități psihice incredibile. În mod curios, Saiki nu vrea să-și folosească puterile pentru a profita de ceilalți.
În schimb ar prefera să fie lăsat singur pentru o viață de singurătate.

În general, Saiki își folosește puterile pentru a evita interacțiunile sociale sau pentru părea, cum s-ar spune, mai normal. O întorsătură ciudată a poveștii lui ne duce spre un final neașteptat. Care este acesta?

Ei bine, desenul inedit și motivația ciudată fac această manga deosebită. Să-l vezi pe Saiki care refuză să se bucure de ce i s-a dat este interesant. Voi cum ați reacționa, dacă v-ați trezi cu puteri supranaturale? Cred că eu le-aș folosi la maxim.

Nu îmi place felul în care autorul a gândit finalul. Nu voi da spoiler, dar parcă lipsește ceva. Poate că nu întreține suspansul sau poate că manga îmi crează doar mie alte așteptări de la finalul poveștii. Voi puteți avea alte opinii.

Recomand manga fetelor care sunt fane ale poveștilor cu tineri ciudați. mai ales, că Saiki este ieșit din comun.

food

# 2 Food Wars!: Shokugeki No Sama

Food Wars!: Shokugeki No Sama-

Anul apariției:

Nu există traducere oficială

Număr de pagini: cam 200/volum

Războaiele alimentare! este un exemplu perfect de manga care curge lin. Apropo, există și anime. Se poate considera că manga abordează teme sociale, în diferite situații care nu au mai fost discutate de alt roman grafic.

Food Wars! urmărește călătoria a lui Soma Yukihara pentru aș împlini visul de a deveni bucătar cu normă întreagă și de aș depăși tatăl (care era celebru).

Ce face Food Wars! atât de special? Poate preocuparea față de gătit precum meciurile dintre superbucătari. Personaje fantastice, care se adună în jurul artelor culinare transformă Food Wars! într-o serie inedită.

Nu mi-a plăcut desenul. Poate doar mie mi se pare că formele ar putea fi stilizate pentru a oferi cea mai bună experiență utilizatorului. Povestea este superbă și ambiția personajului inedită. Nu am mai văzut manga cu arte culinare, până ieri. De aceea, Food Wars! este prima manga de acest gen și probabil nu ultima.

Recomand carte celor care se uită mult pe Paprika sau TLC. Povestea nu este dramatică, dar îmi amintește de Iron Chef America și asta îmi lasă o impresie. Doar am ars trei oale încercând să gătesc ce prezentau acolo.

Soul

# 3 Soul Eater

Soul Eater-

Anul apariției:

Nu există traducere oficială

Număr de pagini: peste 200/ volum

Soul Eater este o serie Shounen își propune și urmează canonul genului într-o manieră uimitoare (chiar reușește să îl respecte în maniera lui unică ). Spectacolul este componenta de bază a acestei serii.

Manga se desfășoară într-o academie specială unde care echipe de elevi culeg sufletele oamenilor.

Soul și Maka sunt un duo fantastic care au un obiectiv foarte clar. Uneori manga pare ușor repetitivă, dar acțiunea nu capătă senzația de deja vu. Bătăliile și puterile invocate fac luptele captivante. Spre deosebire de alte serii de Shounen, noile abilități apar de nicăieri. Cum se termină?

Citiți și veți afla. Desenul este superb, dar faptul că implică o ușoară monotonie spre final poate descuraja un anumit public. Pe mine nu m-a deranjat. De aceea, vă recomand să o citiți încet (poate în nopți diferite).

Gintama

# 4 Gintama

Gintama-

Anul apariției:

Nu există traducere oficială

Număr de pagini: peste 200/volum

Gintama este una dintre cele mai amuzante serii de Shounen din toate timpurile. Gintoki vrea (simultan) să respecte căile samurailor și să-și păstreze stilul de viață caracterizat de lene. Gintama urmărește războaie de organizații criminale, invazii extraterestre și multe alte povești de fundal.

Comploturile sunt realizate și regizate de entități diferite. Gintoki rar pare să știe ce are de făcut, mai mult improvizează.

Gintama este o manga care nu vrea decât să facă publicul să râdă. Nu vi se pare că reușește?

Este imposibil ca fanii manga și anime să nu-l iubească pe Gintoki. Mai ales că: deși seria pare să se fi încheiat de multe ori, ea reîncepe surprinzător. Poate desenul este un pic ciudat, dar acțiune întrece acest inconvenient de a avea toate personajele stilizate ca Shinpachi.

Toți ar trebui măcar să vizioneze anime-ul.

Assassination

# 5 Assassination Classroom

Assassination Classroom-

Anul apariției:

Nu există traducere oficială

Număr de pagini: cam 200/volum

Povestea din Assassination Classroom este captivantă și acțiunea perfect dozată până la punctul culminant și înapoi spre final. Un extraterestru asemănător unei caracatițe aterizează pe Pământ, jurând să distrugă planeta într-un an,. Doar dacă nu este asasinat de o clasă de elevi cărora le devine profesor.

Ceea ce urmează este o lecție complicată pentru personajele prea naive, deoarece acest extraterestru îi învață să se adapteze lumii exterioare formând o legătură puternică în cadrul acestui proces. Este uimitoare care demonstrează că există o legătură intimă între profesor și elev. Cum se termină?

Desenul este superb. Nu mă așteptam ca un extraterestru să arate aș bine, desenat galben ca o bilă. Poate portocaliu ar fi fost ceva inedit? Glumesc, galbenul este perfect și prinde în decorul alb negru al romanului grafic.

Nu cred că ați aprecia desenul din a doua parte în care Nagisa îi ia locul lui Koro-Sensei. Prima serie este mai reușită din acest punct de vedere, dar eu vi le recomand pe amândouă.

Concluzie

Manga Shounen sunt inedite prin poveștile lor de viață. Nu este ușor să creezi conținut adaptat acestei demografii, dar unii reușesc. Cele cinci manga sunt doar orientative și pot oricând să fie completate cu alte 5, 10 sau 100.

Vă las articolul precedent și vă întreb:

Ce manga Shounen urmăriți?

1 thought on “Cele mai urmărite 5 manga Shounen de pe MyAnimeList”

 1. Nu mai folosesc de mult timp mal din mai multe motive, si unul din ele ar fost faptul ca statisticile nu sunt reale… fac aluzia cu scandalul in care topul unor manga-uri erau asemanatoare cu manga-urile cu care erau puse la vanzarepe site-ul respectiv. Oricum folosind platforma anilist.co pe primul loc este : One Piece

  Iar din punctul meu de vedere :
  GTO: Great Teacher Onizuka
  Neon Genesis Evangelion
  ACT-AGE
  City Hunter
  Happiness

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *