Concursuri online frecvente care te ajută să câștigi ceva din scris

Postat de :

| in :

| pe :

concurs online de scriere

Romania are multe edituri care promovează concursuri pentru scriitori noi. Una dintre ele este editura Arthur, dar anul acesta concursul nu s-a mai anunțat. 

Altele sunt Nemira și Polirom, dar se află în aceeași situație. De fapt, sunt puține concursuri pentru scriitori noi care se organizează cel puțin anual, în România.

Articolul de astăzi va promova două oportunități ieșite din aceste tipare. Ele sunt șansele câștigătoarele pentru scriitori noi. Astfel de concursuri sunt valoroase pentru noi.

Fiind bazate pe tipare noi, idei noi și autori ce abia se afirmă ar fi interesant să îi urmărim in timp. Desigur, vă voi lăsa detalii despre concursuri, poate veți participa și voi.

Să începem recenzarea!

Revista de Povestiri

Cred că această editură este una dintre singurele care țin 4 concursuri pe an. Ele se desfășoară pe sezoane: unul primăvară, unul vara, unul toamna și ultimul iarna (toate pe 1 a primei luni a sezonului).

Nu există taxă de participare, deci toată lumea poate să se înscrie cu un simplu mail. În mail, poți specifica câteva detalii, dar nu este obligatoriu. De regulă, după ce ai câștigat primești un email de la revistă în care discutați detaliile publicării și cum vă luați premiul.

Ceea ce mi-a plăcut ține de comunicare. Cea care este responsabilă cu strângerea materialelor și concurs este foarte determinată. Niciodată nu s-a depășit termenul de două săptămâni pentru anunțarea câștigătorului.

Poate literatura propusă de ei este un pic cam fixă, dar cred că toți vom judeca în funcție de anumite tipare. Poate doar acest aspect face textele câștigătoare să fie puține și deseori scrise de autori care au trecut prin viață.

Te-am convins? De ce nu dai click pe link și te informezi despre următorul concurs. Eu îți las regulamentul aici.

Regulament concursul Revista de povestiri

Organizăm 4 concursuri de povestiri pe an, cu următoarele termene limită: 1 decembrie, 1 martie, 1 iunie, 1 septembrie. Sperăm că e ușor de reținut. Pentru fiecare ediție a concursului, vom invita un scriitor să aleagă cele mai bune povestiri, pe care apoi le vom publica pe site. Ne propunem ca rezultatele să fie anunțate la cel mult 2 săptămâni după deadline. Câteva clarificări:

Restricții de vârstă: peste 17 ani.

Povestirile să aibă în jur de 6.000 de semne cu spații, să fie scrise cu diacritice, în format .doc sau.docx, nu pdf.

Trimite povestirea ca atașament la un mail cu subiectul „Concurs” către simina at revistadepovestiri punct ro. Participarea la concurs implică acordul pentru publicarea textului pe site.

Trimite o singură povestire, care să nu mai fi fost publicată în altă parte.

Dacă primim peste 30 de texte, cele mai bune 3 povestiri vor fi premiate cu un loc la Creative Writing Sundays, celelalte povestiri alese vor fi publicate pe site, în categoria Povestiri alese prin concurs. Dacă primim între 20 și 30, atunci dăm 2 locuri la CWS. Dacă primim sub 20, dăm unul.

Cine a trimis un text care nu a fost ales la o ediție a concursului, poate trimite alt text la o ediție ulterioară. La fel și cine a trimis un text care a fost ales.

Nu există restricții tematice pentru povestiri.

Scriitorul care jurizează nu dă feedback, doar alege. Feedback dă doar la ateliere, să nu-i zăpăcim rolurile!

Dacă vrei feedback pe povestiri, te înscrii la un atelier.

( sursă site oficial Revista de Povestiri)

Scribophile

Scribophile este o comunitate online de scriitori care vrea să promoveze scrierea creativă prin concursuri aproape zilnice. Poți să te înscrii gratuit, pe baza punctelor Karma pe care le ai.

Punctele se câștigă prin recenzarea muncii altui scriitor, dar le poți cumpăra. Nu recomand cumpărarea. Ideea pe care se bazează acest grup este unitatea. Dacă vei cumpăra punctele Karma fără să citești ce au scris ceilalți, nu te vei îmbunătății prea mult.

Tematica este diversă ceea ce duce la mai multe posibile șanse de câștig. Deci, fă un cont gratuit cu încredere, dar înainte de toate: Care este nivelul tău de limbă Engleză?

Concurând cu scriitori nativi, vei avea multe comentarii la adresa limbii folosite. Acesta este singurul dezavantaj al Scribophile. Vă las tema unui concurs de luna asta ca să vă faceți o idee.

Concurs Scribophile

The First Three Sentences group invites you to show us your horror stories for Father’s Day. We aren’t saying fathers are scary, just that dads are more likely than moms to appreciate a good horror story on their day off. So let’s scare the socks off Dad!

Write a story of up to 500 words using that photo you see in the upper left hand corner as a prompt. You can do whatever you want with the prompt—the story you come up with is all yours. No adult labels or gratuitous gore, please. Just make the hairs on the back of Dad’s neck stand up.

The First Three Sentences group is all about great beginnings. But don’t worry about that now, we want to see an entire story up to 500 words. If you try to impress us with a drabble, make sure they are EXACTLY 100 words not including the title, and let us know you intend for it to be a drabble.

( sursă Scribophile)

CONCLUZIE

Cam atât a fost și articolul de astăzi. 

Vă las cu articolul precedent și vă întreb: 

Ați participat la vreun concurs de scriere creativă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu * • prințul captiv cel mai bun roman erotic modern
  C. S. Pacat autorul trilogiei Prințul Captiv este un autor tradus în multe limbi. Romanele care compun trilogia sunt marcate de suspans și tehnicii moderne. Prințul Captiv este cel mai bun roman erotic modern din […]
 • insula tokyo recenzie pentru un roman al rătăcirii
  Insula Tokyo este o recenzie pentru un roman al rătăcirii. Natsuo Kirino reușește să ne uimească cu un roman briliant. Roman distIns încă dIn anul apariției cu Premiul Junichiro Tanizaki și ecranizat în 2010. Autoarea […]
 • Cum descrii în narațiune?
  Cum descrii în narațiune? Cred că nu vă este străin termenul acesta, descriere. Ei bine, compunerea nu este singurul exercițiu important. Statistic vorbind un text este peste 50% descriere și restul narare activă. De aceea, […]
 • să fii sau să fi cum este corect?
  Să fii sau să fi cum este corect? Ei bine, majoritatea oamenilor sunt debusolați de subtitrările greșite de la TV. Vedem în filmul de la ora 19 că editorul subtitrării scrie ”să fi”. Automat credem […]
 • Când cafenele întunecate ale Parisului întâlnesc Bucureștiul trist și sumbru
  Finalul de secol a fost mereu o cotitură în gândirea oamenilor. Finalul aduce mereu un început așa că 1857 a reprezentat momentul de glorie al liricii moderniste franceze la București. Pentru puținele dăți din istoria […]