Concursuri online frecvente care te ajută să câștigi ceva din scris

Postat de :

| in :

| pe :

concurs online de scriere

Romania are multe edituri care promovează concursuri pentru scriitori noi. Una dintre ele este editura Arthur, dar anul acesta concursul nu s-a mai anunțat. 

Altele sunt Nemira și Polirom, dar se află în aceeași situație. De fapt, sunt puține concursuri pentru scriitori noi care se organizează cel puțin anual, în România.

Articolul de astăzi va promova două oportunități ieșite din aceste tipare. Ele sunt șansele câștigătoarele pentru scriitori noi. Astfel de concursuri sunt valoroase pentru noi.

Fiind bazate pe tipare noi, idei noi și autori ce abia se afirmă ar fi interesant să îi urmărim in timp. Desigur, vă voi lăsa detalii despre concursuri, poate veți participa și voi.

Să începem recenzarea!

Revista de Povestiri

Cred că această editură este una dintre singurele care țin 4 concursuri pe an. Ele se desfășoară pe sezoane: unul primăvară, unul vara, unul toamna și ultimul iarna (toate pe 1 a primei luni a sezonului).

Nu există taxă de participare, deci toată lumea poate să se înscrie cu un simplu mail. În mail, poți specifica câteva detalii, dar nu este obligatoriu. De regulă, după ce ai câștigat primești un email de la revistă în care discutați detaliile publicării și cum vă luați premiul.

Ceea ce mi-a plăcut ține de comunicare. Cea care este responsabilă cu strângerea materialelor și concurs este foarte determinată. Niciodată nu s-a depășit termenul de două săptămâni pentru anunțarea câștigătorului.

Poate literatura propusă de ei este un pic cam fixă, dar cred că toți vom judeca în funcție de anumite tipare. Poate doar acest aspect face textele câștigătoare să fie puține și deseori scrise de autori care au trecut prin viață.

Te-am convins? De ce nu dai click pe link și te informezi despre următorul concurs. Eu îți las regulamentul aici.

Regulament concursul Revista de povestiri

Organizăm 4 concursuri de povestiri pe an, cu următoarele termene limită: 1 decembrie, 1 martie, 1 iunie, 1 septembrie. Sperăm că e ușor de reținut. Pentru fiecare ediție a concursului, vom invita un scriitor să aleagă cele mai bune povestiri, pe care apoi le vom publica pe site. Ne propunem ca rezultatele să fie anunțate la cel mult 2 săptămâni după deadline. Câteva clarificări:

Restricții de vârstă: peste 17 ani.

Povestirile să aibă în jur de 6.000 de semne cu spații, să fie scrise cu diacritice, în format .doc sau.docx, nu pdf.

Trimite povestirea ca atașament la un mail cu subiectul „Concurs” către simina at revistadepovestiri punct ro. Participarea la concurs implică acordul pentru publicarea textului pe site.

Trimite o singură povestire, care să nu mai fi fost publicată în altă parte.

Dacă primim peste 30 de texte, cele mai bune 3 povestiri vor fi premiate cu un loc la Creative Writing Sundays, celelalte povestiri alese vor fi publicate pe site, în categoria Povestiri alese prin concurs. Dacă primim între 20 și 30, atunci dăm 2 locuri la CWS. Dacă primim sub 20, dăm unul.

Cine a trimis un text care nu a fost ales la o ediție a concursului, poate trimite alt text la o ediție ulterioară. La fel și cine a trimis un text care a fost ales.

Nu există restricții tematice pentru povestiri.

Scriitorul care jurizează nu dă feedback, doar alege. Feedback dă doar la ateliere, să nu-i zăpăcim rolurile!

Dacă vrei feedback pe povestiri, te înscrii la un atelier.

( sursă site oficial Revista de Povestiri)

Scribophile

Scribophile este o comunitate online de scriitori care vrea să promoveze scrierea creativă prin concursuri aproape zilnice. Poți să te înscrii gratuit, pe baza punctelor Karma pe care le ai.

Punctele se câștigă prin recenzarea muncii altui scriitor, dar le poți cumpăra. Nu recomand cumpărarea. Ideea pe care se bazează acest grup este unitatea. Dacă vei cumpăra punctele Karma fără să citești ce au scris ceilalți, nu te vei îmbunătății prea mult.

Tematica este diversă ceea ce duce la mai multe posibile șanse de câștig. Deci, fă un cont gratuit cu încredere, dar înainte de toate: Care este nivelul tău de limbă Engleză?

Concurând cu scriitori nativi, vei avea multe comentarii la adresa limbii folosite. Acesta este singurul dezavantaj al Scribophile. Vă las tema unui concurs de luna asta ca să vă faceți o idee.

Concurs Scribophile

The First Three Sentences group invites you to show us your horror stories for Father’s Day. We aren’t saying fathers are scary, just that dads are more likely than moms to appreciate a good horror story on their day off. So let’s scare the socks off Dad!

Write a story of up to 500 words using that photo you see in the upper left hand corner as a prompt. You can do whatever you want with the prompt—the story you come up with is all yours. No adult labels or gratuitous gore, please. Just make the hairs on the back of Dad’s neck stand up.

The First Three Sentences group is all about great beginnings. But don’t worry about that now, we want to see an entire story up to 500 words. If you try to impress us with a drabble, make sure they are EXACTLY 100 words not including the title, and let us know you intend for it to be a drabble.

( sursă Scribophile)

CONCLUZIE

Cam atât a fost și articolul de astăzi. 

Vă las cu articolul precedent și vă întreb: 

Ați participat la vreun concurs de scriere creativă?

4 răspunsuri


 1. Breabăn Andrei

  Când se pot trimite poivestiri pentru următorul concurs și la ce adresa de email?
  Condiția de vârstă cum trebuie interpretată, sun 17 ani sau peste 17 ani?

  1. C Ionela

   Bună! Pentru concursul revistei poți trimite până pe întâi Iunie sau să aștepți până la edițiile următoare din Septembrie, Decembrie și Martie. Celelalte concursuri au date flexibilitate.

 2. Dupa ce am lasat initial un comentariu, se pare ca am dat clic pe caseta de selectare -Anunta-ma cand sunt adaugate comentarii noi- si de acum inainte de fiecare data cand este adaugat un comentariu primesc 4 e-mailuri cu acelasi comentariu. Poate ca exista o modalitate de a ma elimina din acel serviciu? Noroc!

  1. Mulțumim pet sesizare. Din păcate nu am mai suportat acest blog deoarece sunt puține persoane interesate și nu mergem nicăieri cu acesta.

   Vă mulțumim pet comentariu.

Lasă un răspuns

Promovează-ți cartea, biblioteca sau afacerea cu noi folosind acest spațiu.

Blog

Cele mai noi articole :

 • Ghid complet pentru scrierea unei lucrări de disertație de succes
  Scrierea unei lucrări de disertație poate părea o sarcină copleșitoare, dar cu o planificare adecvată și o abordare sistematică, poți să-ți completezi proiectul de cercetare cu succes. Acest ghid îți va oferi pașii esențiali pentru … Citește mai mult
 • Cum să scrii un scenariu de film?
  Scrierea unui scenariu pentru un film poate fi o experiență creativă și captivantă, dar și o provocare complexă. Un scenariu bine scris poate fi fundamentul unei producții de succes, captivând audiența și transmițând povestea ta … Citește mai mult
 • Yozo x Dazai: Autor sau mască a disperării
  În lumea literară, există personaje ce ne captivează prin complexitatea și profunzimea lor. Un exemplu în acest sens este Yozo, protagonistul romanului „Umanitatea Pierdută” scris de autor japonez, Dazai Osamu. Astăzi, voi explora conexiunea unică … Citește mai mult
 • Top 8 cărți rare și interzise despre magie și demoni
  Bun venit în fascinantul univers al cărților interzise despre magie și demoni. În acest articol, vom explora cărți care sunt considerate pietre prețioase în lumea ocultă. Aceste opere literare misterioase. Ele au fost adesea subiectul … Citește mai mult
 • Haremul: Memorii și istorii personale
  Dacă ai văzut serialele turcești recent apărute, poți să îți dai seama că sunt inspirate din povești reale, memorii sau cum apar în librărie categoria memoir. Astăzi, îți prezint una hazlie din Egiptul ocupat de … Citește mai mult