CONCURSURI

poza pentru sectia concursuri

Scrii? Și noi! De aceea, te invităm să citești articole despre concursuri disponibile în România. Vom alege astfel de competiții pentru fiecare gen literar. Astfel tu vei putea să te înscrii. Cu taxă sau nu?

CONCURSURI DE SCRIERE CREATIVA

Cum nu toate concursurile sunt gratuite, nu le vom exclude pe cele cu taxă. Până la urmă, noi facem această categorie ca pe o alertă de concurs. Tu vei decide la ce concurs de scriere creativă participi.

Cum în România există mai multe festivaluri dedicate scrierii creative, noi ți le prezentăm pe toate. Să aibă site, să aibă protecție web și să ofere premii. Doar acestea sunt criteriile de alegere pentru această categorie.

CUM VOR ARĂTA ARTICOLELE?

Ei bine, ne bază pe:

 1. – O introducere
 2. – Prezentarea cerințelor de participare
 3. – Vă spunem câte ceva despre textele câștigătoare
 4. – Concluzie
 5. – Listă de link-uri utile

Introducerea cuprinde câteva aprecieri despre concurs. Vom mai include și date tehnice ca regularitatea concursului, firma care îl organizează și acreditarea. Astfel, vă faceți o idee despre credibilitate organizatorilor.

Prezentarea cerințelor de participare conține datele esențiale ca regulament, juriu și teme. Sperăm să vă fie de folos.

Vorbim despre textele câștigătoare anterior. Le inserăm parțial ca tu să îți faci o idee despre ce ar putea să te ajute. Nu voi analiza nici un text, dar voi puncta caracteristicile comune. Sper să îți fie de folos.

Concluzia cuprinde o privire de ansamblu asupra celor relatate. Astfel, ai un rezumat util a ceea ce se discută în articol.

Listă de link-uri te duce exact unde trebuie. Vei găsi site-ul oficial și prezentarea concursului.

CONCLUZIE

Această categorie se adresează scriitorilor amatori cu dorința de a câștiga bani din scris. Noi vă oferim: știri și analize ale concursurilor disponibile în România. Nu prezentăm doar concursuri de proză sau teatru, ci o amestecătură că tu să ai din ce alege.


Articole despre concursuri de scriere creativă

 • 1 CONCURS DE SCRIERE CREATIVA CARE ITI VA ADUCE BANI IN 2022

  Cauți să îți testezi talentul literar? Adevărul este că un concurs de scriere creativă are durată de viață limitată. De aceea, nu pot face un top absolut al lor. Totuși, printre editurile de încredere, am ales 1 concurs de scriere creativă care îți vor aduce bani în 2022. Articolul conține link-uri utile către condițiile de…

 • Concursuri online frecvente care te ajută să câștigi ceva din scris

  Romania are multe edituri care promovează concursuri pentru scriitori noi. Una dintre ele este editura Arthur, dar anul acesta concursul nu s-a mai anunțat.  Altele sunt Nemira și Polirom, dar se află în aceeași situație. De fapt, sunt puține concursuri pentru scriitori noi care se organizează cel puțin anual, în România. Articolul de astăzi va…

Recomandări iarnă 2023-2024