Cum s-au schimbat în bine manga în 2023?

Postat de :

| in :

| pe :

manga 2023

Manga vechi te-au captivat? Dacă este așa, 2023 vine cu multe surprize apărute și ce vor apărea. Fie că este vorba despre desen, poveste sau sclipirea aceea de la final, un manga trebuie să aibă o rețetă extraordinară. Mai ales că doar 1% din manga reușesc să devină hit. Cum s-au schimbat în bine manga în 2023? Citește și află ce serii bune poți cumpăra la super preț!

Topul de astăzi este axat atât pe desen, dar și pe artificiile de poveste. Astfel, călătoria noastră poate fi completă. Mai ales că 2023 aduce o schimbare în bine pe partea grafică. Însă nici partea de poveste nu lasă de dorit. Seriile celebre s-au înnoit, dar altele noi amenință să le surclaseze. Hai să le descoperim!

Midnight Rain

Doi bărbați încercați de soartă se întâlnesc din întâmplare într-o noapte. De atunci, poveștile lor o iau pe un alt drum. Ethan are o viață plictisitoare până într-o zi când cineva pare să i-o ia înainte la capitolul nenorocire și acela este Mike. Din ziua aceea, ei încep să învețe acceptarea de sine, încrederea reciprocă și să iubească din nou.

Grafica este uimitoare. Aduce un pic cu 90 Day, dar culorile coperții sunt pastelate. Personajele sunt create din linii ascuțite, opuse celor clasice din Shojo sau Shounen. Ceea ce mi se pare uimitor este că în România a început să apară la distanță mică de data traducerii. Merită să o achiziționați de aici!

Manga Midnight Rain

Golden Kamuy

Cine iubește Naruto ar putea să adore seria asta. Shounen clasic, dar cu variații de poveste. Tema principală este căutarea aurului. Când expediția lui Ogata nu ia o turnură prea favorabilă, muntele Mamiya amenință să îi devină mormânt. Aliați lui sunt departe. Însă tentația aurului îl cheamă în continuare pe Hijikata și pe oamenii săi. Tsurumi și soldații necinstiți din Divizia a 7-a sunt departe de a renunța – dacă nu pot pune mâna pe Sugimoto și Asirpa, se vor sfâșia unul pe celălalt?

Grafica este superbă, depășită doar de suspansul poveștii. Căutarea aurului a fascinat multe generații de scriitori. Însă nu am mai citit demult o carte nouă pe această temă, mai ales cu o poveste aproape istorică. Desenul de pe copertă ar fi putut să aibă alt fel de culoare. Însă această manga ne uimește mai mult prin poveste. Achiziționați săptămâna asta de aici!

manga Golden Kamuy

Sakamoto Days

De mult n-am mai avut o manga cu mafia. Acum revin cu una! Sakamoto days prezintă povestea unui asasin care a zguduit lumea mafiei până să se căsătorească. Sakamoto s-a complăcut apoi în viața de familie. Însă fericirea lui fiind amenințată, el decide să își pună pe pauză „pensionarea” pentru a rezolva conflictul ce-i amenință liniștea.

Un desen superb pe copertă și o grafică la fel de bună în interior. Însă nici povestea nu lasă de dorit. Cumva este o viziune modernă a 90 Days sau Gnagsta. Nu pot să spun că îmi displace, dar e oarecum de văzut ce continuare îi aduce autorul. Oricum, puteți achiziționa cartea de aici!

maga sakomoto days

Concluzie

Cărțile manga au un start bun în acest an. De ce nu are continua așa? Poveștile, adaptările și anime-urile surprind prin desen, poveste și reînnoirea unor teme care au mai fost folosite. Fie că alegi manga Shounen sau Shojo, grafica tradițională s-a modificat mult. Acum, desenul rotunjit specific Shounen a devenit un pic mai pastelat și ascuțit.

Oricum, mulțumim pentru că ați citit articolul! Vă așteptăm cu articole noi mâine. Asta nu înseamnă că nu puteți să citiți restul de articole ale secțiunii. Pentru orice idee, sesizare sau propunere contactați-ne prin secțiunea Contact sau pe grup.


Lasă un răspuns

Promovează-ți cartea, biblioteca sau afacerea cu noi folosind acest spațiu.

Blog

Cele mai noi articole :

 • Ghid complet pentru scrierea unei lucrări de disertație de succes
  Scrierea unei lucrări de disertație poate părea o sarcină copleșitoare, dar cu o planificare adecvată și o abordare sistematică, poți să-ți completezi proiectul de cercetare cu succes. Acest ghid îți va oferi pașii esențiali pentru … Citește mai mult
 • Cum să scrii un scenariu de film?
  Scrierea unui scenariu pentru un film poate fi o experiență creativă și captivantă, dar și o provocare complexă. Un scenariu bine scris poate fi fundamentul unei producții de succes, captivând audiența și transmițând povestea ta … Citește mai mult
 • Yozo x Dazai: Autor sau mască a disperării
  În lumea literară, există personaje ce ne captivează prin complexitatea și profunzimea lor. Un exemplu în acest sens este Yozo, protagonistul romanului „Umanitatea Pierdută” scris de autor japonez, Dazai Osamu. Astăzi, voi explora conexiunea unică … Citește mai mult
 • Top 8 cărți rare și interzise despre magie și demoni
  Bun venit în fascinantul univers al cărților interzise despre magie și demoni. În acest articol, vom explora cărți care sunt considerate pietre prețioase în lumea ocultă. Aceste opere literare misterioase. Ele au fost adesea subiectul … Citește mai mult
 • Haremul: Memorii și istorii personale
  Dacă ai văzut serialele turcești recent apărute, poți să îți dai seama că sunt inspirate din povești reale, memorii sau cum apar în librărie categoria memoir. Astăzi, îți prezint una hazlie din Egiptul ocupat de … Citește mai mult