Cum te concetrezi pe ce este important în viața ta? Ichigo-Ichie

ichigo-ichie cartea

Uneori mi se pare că unele momente frumoase trec prea repede. Cum te concetrezi pe ce este important în viața ta? Ichigo-Ichie e o soluție facilă. Dup cum spune și autorul:

We have to learn to turn off the autopilot that’s steering us in an endless loop. We all know people who snack while talking on the phone or watching the news. You ask them if the omelet they just ate had onion in it, and they can’t tell you,

Hector Garcia Puigcerver, Ikigai: The Japanese secret to a long and happy life

Îmi amintesc aniversarea mea de 23 de ani. O ieșire în oraș cu prietenele poate fi un moment reușit după rețeta Ichigo-Ichie.

De fapt, japonezi au o viziune asupra vieții pe care noi europenii nu o mai avem. Contemplația și meditația pot salva ființa umană de la alienare tot mai prezentă.

De aceea, metoda lui Kirai(Hector Garcia) este frumos ilustrată din ochii unui autor european.

Cine e autorul? Kirai(Hector Gracia) este un autor japonez(după naștere) care a trăit în Spania. El a lucrat o vreme ca inginer software la CERN. Apoi, s-a mutat în Japonia dedicându-se scrisului.


Francesc Miralles este un autor din Barcelona care a scris mai multe cărți de dezvoltare personală bine vândute. Ca profesie, el a activat în jurnalism.

De ce să citim această carte? Ei bine, Ichigo Ichie prezintă, în povești care invită la contemplație, principiile esențiale unei vieți împlinite.

Noi, chiar și eu înainte, ratăm momente frumoase din cauză că ne concentrăm toată atenția pe detalii neimportante pentru viața noastră. Ideal, oamenii și-ar alege o profesie care să-i împlinească pe plan intrinsec.

În realitate, oamenii își aleg profesiile după necesitate sau salariu, muncesc până la epuizarea pentru a crește în funcție, iar apoi, la pensie nu se bucură de viața care le-a mai rămas. Ar fi timpul să spunem: Nu, asta nu contează!

Ar fi timpul să ne concentrăm pe noi, Ichigo Ichie(Memento Mori).

Recenzie Ichigo-Ichie

Ichigo Ichie(Arta japoneză de a te bucura de fiecare clip)- Kirai și Francesc Miralles

Anul apariției: 2020 (Humanitas)

Traducătorul ediției mele: Lidia Dumitru

Număr de pagini: 140

În micuțul volum scris de Kirai pentru aș continua seria de incursiuni în filosofia japoneză prin care încearcă să-i ajute pe europeni să trăiască, Ichigo-Ichie prezintă o călătorie spirituală orientală unică și o viziune interesantă asupra vieții, pe care mulți o ignoră:

Life is not a problem to be solved. Just remember to have something that keeps you busy doing what you love while being surrounded by the people who love you.

Hector Garcia Puigcerver, Ikigai: The Japanese secret to a long and happy life

Bazându-se pe evenimente speciale din viața japonezilor, el își explică teza: Viața trebuie trăită, nu ratată!

După cum observă autorul, oamenii au anumite emoții în care se pierd. Unele sunt orientate spre viitor, altele spre trecut și unele spre prezent.

Noi ar trebui să le conținem pe toate. Vom fi oare mai conștienți după citirea acestei cărți de dezvoltare personală?

Ei bine, nu există conținut supărător în acest volum. Poate fi citită ușor de oricine, dar nu toată lumea va considera metoda utilă, bazată și pe alte considerații. Chiar autorii spun:

Morita explained the idea of letting go of negative feelings with the following fable: A donkey that is tied to a post by a rope will keep walking around the post in an attempt to free itself, only to become more immobilized and attached to the post. The same thing applies to people with obsessive thinking who become more trapped in their own suffering when they try to escape from their fears and discomfort.

Hector Garcia Puigcerver, Ikigai: The Japanese Secret to a Long and Happy Life

Acum și ceva pozitiv despre carte

Ce nu mi-a plăcut la această carte nouă? Ei bine, la fel că în articolul anterior, la rubrica de dezvoltare personală, manieră de scriere este orientată spre retenția publicului.

Deci, amatorii de romane vor fi deranjați de lungimea cărții. Însă, un scriitor ar putea să împrumute această metodă pentru a crea suspans.

Faptul că poți rezuma toată filosofia autorilor în douăzeci de pagini, dar pentru a ajunge acolo trebuie să citești toată cartea, e un indiciu că este bine scrisă.

Uneori exemplele inserate dcu spre literatura clasică japoneză ceea ce adaugă un plus de valoare volumului.

Ce mi-a plăcut? Totul!

Manieră de scriere și incursiunea în viața japonezilor. Multe evenimente istorice, moderne și figuri esențiale domeniului se regăsesc în micuța carte nouă de dezvoltare personală.

Cred că această carte nouă este potrivită pentru studenții la psihologie și corporatiștii foarte obosiți. Orice om care simte că ratează ceva important în viața lui ar trebui să citească o carte de dezvoltare personală asemănătoare Ichigo-Ichie(dacă nu chiar pe aceasta).

Concluzie

Așa se sfârșește și articolul de astăzi. V-am prezentat mai multe conținuturi din carte cu o manieră nouă și conținut axat pe dezvoltarea personală.

Urmând sfaturile prezentate cred că și viața voastră se va schimba. Gândiți-vă doar la ceea ce aduce de fapt stresul lumii moderne(după cum spun autorii):

Presented with new information, the brain creates new connections and is revitalized. This is why it is so important to expose yourself to change, even if stepping outside your comfort zone means feeling a bit of anxiety.

Hector Garcia Puigcerver, Ikigai: The Japanese Secret to a Long and Happy Life

Articolul anterior despre o carte tot la fel de nouă despre detectarea minciunii, Spy the Lie, pe care v-am recenzat-o anterior vă va fi de folos în meseriile legate de sectorul de relații cu clienții și PR.

Până data viitoare vă întreb: Ce metodă aplicați că să reduceți stresul?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *