De ce personajele negative sunt faine în „Naruto”?

Poate ați văzut seria Naruto, dar manga este ceva special. De ce personajele negative sunt faine în Naruto?

Ei bine, în cărțile ilustrate poveștile de fundal sunt foarte bine realizate. Itachi Uchiha, Sasuke Uchiha, Gaara sau Madara au fiecare un motiv în spatele aparenței, iar motivul interior este definit fragmentar.

Practic, stai pe scaun și citești până dimineața că să afli de ce Gaara ucidea pe oricine.

Vi s-a întâmplat? Doar mie?

Ok. Să începem recenzarea!

Naruto

Când Konohagakure trăiește într-o anumită liniște, Naruto studiază având un vis, să devină Hokage. De la vis la realitate este un drum lung in de pericole. Va reuși el să își împlinească visul?

Este o manga de copii fără prea mult conținut sensibil. Însă conține teme filosofice în a doua parte. Practic, a doua parte nu mai e de copii.

Îmi place maniera de desen și poveste încărcată de simboluri. Voi credeți că jutsu din Naruto nu au legătură cu realitatea? Nu, ele sunt inspirate din mitologia japoneză. Spre exemplu Izanami și Amaterasu. Sunt două zietăți japoneze. Amaterasu e zeița soare.

Nu mi-a plăcut personajul Pain. Introducerea lui este succintă și poveste cu impact puternic nu are efectul scontat în așa puține volume. E cel puțin părerea mea.

Poate ar mai fi trebuit inserate fire narative acolo unde se bazează pe flash back. Per total vă recomand seria manga, dar să vedem și o recenzie independentă:

Lumea creata de Kishimoto este una aproape infinita, atat ca locatii, cat si ca personaje. In volumul de fata facem cunostinta cu personajul principal, Naruto Uzumaki, un orfan care vrea sa devina Hogake (lider al cetatii) si cel mai mare ninja din toate timpurile, chiar daca atitudinea si abilitatile sale nu il ajuta la inceput. De asemenea, facem cunostinta cu mai multe personaje importante, Sasuke Uciha, alt orfan, rivalul lui Naruto, Sakura, indragostita de Sasuke, dar iubita de Naruto, Kakashi, mentorul celor trei, si multe altele care vor deveni importante in volumele urmatoare.

(cărturești)

Să trecem la personajele negative.

Sasuke Uchiha și motivul lui

Sasuke este fratele lui Itachi Uchiha, un ninja care și-a asasinat to clanul. De aceea, fratele lui mai mic îl vânează pentru al ucide. Fără să depășească trauma trecutului, Sasuke se protejează fiind arogant.

Din păcate, devine un personaj negativ văzând că Naruto evoluează mai rapid decât el. Obsesia pentru putere și lupta cu Itachi îl fac să treacă de partea lui Orochimaru, sinucidere curată.

El este un personaj complex pentru relația lui cu ambele părți implicate (Konohagakure și Akatsuki). Nu poate fi considerat nici antagonist, nici erou.

Itachi Uchiha și Madara

Itachi este fratele lui Sasuke. Traumele lui se leagă de războiul dintre shinobi. Urând atât de mult morțile inutile, Itachi este un pacifist.

Dorința lui de aș proteja fratele îl împinge spre căi nebănuite- Akatsuki. Însă, el nu este un personaj negativ. Înțelegerea făcut cu Madara are scopul de a proteja nu de a distruge.

Madara în sinea lui nu are intenții condamnabile, dar orice lume perfectă clădită pe moartea cuiva nu mai este perfectă.

Astfel, dacă nu își pierdea fratele, poate războiul nu ar fi avut loc.

Gaara

Gaara este un personaj interesant. Ucigaș pentru a nu fi ucis, acest shinobi crede că valoarea lui crește odată cu numărul de victime. În spate, Gaara este un Jonchuriki.

Mama lui murise la naștere, iar el fusese trădat în copilărie.

Cu o astfel de poveste nu ne mirăm de ce a ajuns să-l rănească pe Lee. Însă, Naruto îi demonstrează că în prietenie stă puterea. Asta îl schimbă.

Concluzie

Asasini din această serie sunt diferiți de Alka din Blade&Soul. De aceea, am vrut să fac o recenzie despre un anime pe care o să v-o prezint mâine.

Vă las articolul anterior și data viitoare vă promit că data viitoare vom avea un articol despre un anime.

Până atunci, ce îl definește pe asasin: numărul de victime sau povestea din spatele măștii?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *