Despre

cartea be vis

DE ȘTIUT

Cartea Noua este un proiect independent al unui grup pasionat de scris. Noi scriem pentru vorbitorii de romana, cititori avizi de carte noua, care viseaza la recenzii de la un anumit profesor de la Unibuc.

Îți place să citești? Atunci te invităm să urmărești comunitatea Cartea Nouă. Noi vrem să fim primul grup de discuții pentru scriitorii și amatorii de carte din România. Suntem o echipă mică, dar pasionată de lectură.

Proiectul nostru a început cu o idee clară: oferirea de resurse în limba noastră pentru cititorii și scriitori amatori. De aceea, zapăm zilnic printre cursuri de facultate și site-uri de profil din țară și din afară. Însă fără voi nu se poate.

După mai multe încercări, am restrâns categoriile în câteva priorități. Ele sunt:

  1. – Cursuri
  2. – Recenzii şi sugesti de cărţi
  3. – Grup
  4. – Concursuri

Cum ați ghicit, toate se leagă de cărți și scris. Fiind un site despre carte nouă, nu vom vorbi despre critica românească ulterioară anilor 1995. Cred că știți motivul. Însă o vom cita fiind o resursă importantă pentru pasionații de carte.

Noi ne propunem să facem diferența între cartea nouă și cartea veche. Pe prima o promovăm, pe a doua o aducem aminte pentru formele ce încă există.

Haideți să explorăm împreună proiectul!

CURSURI

Învățarea este un proces universal la fel și oamenii. Ne propunem să spunem adevărul în această categorie. Deci vom vorbi despre: Cursuri online (care mă ajută?), reviste și bloguri utile. Însă vă voi oferi și cursuri făcute de noi după cele predate la universitate. Nu vă faceți griji! Eliminăm ceea ce este inutil, adăugăm clarificări și resurse pe care le poți găsi.

RECENZII DE CĂRŢI

Este feedback-ul fructuos? După Licență, am realizat că acest sistem este important. În loc de orele pe care le folosești citind toate cărțile de sub soare, poți să te bazezi pe cei trei stâlpi ai oricărei cercetări: Citește, Recenzează, Analizează. Ce poate face diferența între o lucrare și o super-lucrare?

O recenzie. O recenzie normală a unei cărți este o analiză SWOT adaptată. Pentru o temă obișnuită, acest lucru este util. La Licență și Disertație, recenzile acestea sunt o pierdere de timp. Noi ne diferențiem prin abordarea de tip eseu. Așa că, structura mea este: argumentul A este derivat din B. Noi recenzăm așa toate tipurile de text literar de la povestire la trilogie de romane.

CONCURSURI

Ca student, banii vin și se duc. Te-ai săturat de asta? Concursurile și atelierele sunt surse de distracție și mâncare bună. Nu o să vă privez de ele. În această secție, vă voi prezenta tot ce ține de concursuri de scriere creativă și este verificabil.

În sprijinul vostru, în această secțiune vom avea 2 tipuri de articole. 

Unul va fi anunțul lansării concursului și al doilea va fi unul cu analiza experienței mele în cadrul acelui concurs. Echipa Cartea Nouă activează și în blogging, de aceea, va vom relata experiențele noastre în cadrul competițiilor.

Recomandări iarnă 2023-2024