Furia și Indignarea ajută omul să simtă controlul. Deci indignați-vă-soluția

Furia și Indignarea ajută omul să simtă controlul. Deci indignați-vă-soluția? Uneori mai citesc și eseuri de la anumiți autori. Uneori, Nietzsche are idei ce promovează o realitate obiectivă a naționalismului de dinainte de război.

Însă, libertatea e o problemă filosofică pe care nici societățile moderne nu au rezolvat-o. Am citit recent o serie de eseuri, Indignați-vă, Indignați-vă, pe teme diverse concentrate în jurul ideii de libertate și consecințele războiului. Stephane Hessel, într-o manieră pur subiectivă ne îndeamnă să ne pese și de consecințele alegerilor liderilor noștri.

Cine este autorul? Autoarea este un fost diplomat german și scriitor. Perioada petrecută de el în lagărul de concentrare a fost inspirația pentru o serie de eseuri critice la adresa tendinței oamenilor spre acceptare. De fapt, seria aceasta se bazează pe idea trezirii colective în fața deciziilor injuste.

De ce să citim aceste eseuri? Poate studiați psihologia socială sau sociologia. În aceste condiții, eseurile vă vor aduce mai aproape de mintea activistului. Pentru restul, ele sunt un exercițiu de empatie. Să trecem la recenzat.

Indignați-va recenzie

Indignați-va- Stephane Hessel

Anul apariției: 2011(Nemira)

Traducătorul ediției mele: Adriana Bădescu

Număr de pagini: 64

V-ați întrebat vreodată dacă rolul vostru în societate estr definitoriu? Unii dintre noi sunt mai serioși in această privință. Ei sunt activiștii pe diverse probleme.

Stephane Hessel scrise această serie de eseuri că reacție post-război. El se referă la Europa și politica ei.

Sub formă critică eseurile înaintează o viziune a unei lumi cu problemele ei. E oare punctul ei de vedere absolut?

Nu, fiecare dintre noi este diferit. Ce unuia i se pare o greșeală, celuilalt i se pare corect.

Conținutul sensibil al acestei cărți noi este legat mai mult de ideile expuse și tonul în care sunt expuse. Poți să accepți sau nu varianta autorului care are o viziune ușor radicală anunțată în titlu. Autorul ne atrage atenția asupra toleranței și pericolelor ei:

Cea mai rea acțiune este indiferența, „Nu pot face nimic în legătură cu asta; O să suport.” Să te comporți așa îți anulează atributele umane: capacitatea de a fi liber să izbucnești. Libertatea e indispensabilă(pentru noi. nn), la fel cum implicarea socială e pentru libertate.

(Stéphane Hessel, Indignez-vous !)

Cartea nouă a activiștilor nu se diferențiază mult de cartea veche. Susținere ideii de implicare socială este cheia prin care această carte nouă nu se diferențiază de cele istorice. Implicarea nu este lucru rău, dar uneori protestele au făcut mai mult rău decât bine.

Ce nu mi-a plăcut la această carte? Manieră belicoasă a prezentării.

Personal, consider că protestele ar trebui să fie acțiuni ultime și dirijate. Mai ales că în societatea actuală există atâtea mijloace legale de a opțiune schimbarea.

Ce mi-a plăcut? Documentarea. Autorul a inserat evenimente actuale pentru aș demonstra teza. Iar documentarea lui a fost corectă, chiar dacă scopul final era să șocheze prin fapte.

Dacă vrei să fi o ființă umană – femeie, bărbat – nu poți tolera lucrurile care te indignează, te fac furios. Trebuie să te ridic. Mereu le-am spus oamenilor, ‘„Mai uită-te și în jur; caută ce te face nefericit, ce te face furios, și apoi acționează.

Stephane Hessel

Aș recomanda cartea studenților la științe politice și sociologie pentru conținutul bogat și mentalitatea activismului perfect exemplificată. Poate că unele cărți de eseuri sunt relevante doar pentru momentul la care au fost scrise, dar ele tot constituie realități ale societății în care trăim. Vă invit la un film:

Concluzie

Vrem sau nu, cărțile noi sunt des influențate de activism. Într-o cultură tot mai răzvrătită ordinea a devenit un subiect discutat. E necesar să scriem eseuri pe această temă?

Da, ba chiar să le și scriem. Noi suntem fiecare reprezentanții unor societăți moarte. La fel că Stephane Hassel avem datoria să consemnăm faptele și credințele societăților în care trăim.

Să fim deci filtre subiective care înregistrează o realitate relativă. Să consemnăm o realitate care, într-o zi, va muri și ea.

Dacă v-a plăcut articolul de astăzi, în completare, vă recomand un articol precedent despre contemplație și lansez în discuție următoarea întrebare:

Crezi că activismul trebuie reînnoit odată cu schimbarea? Credeți că Indignați-vă nu prezintă soluții?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *