Înspăimântătoarea viață personală a lui Maxwell Sim: cărții cu povești din genul comedie care sunt de fapt tragedii

Înspăimântătoarea viață personală a lui Maxwell Sim: cărții cu povești din genul comedie care sunt de fapt tragedii

Căutăm cărți de comedie? Atunci, o să încercăm Înspăimântătoarea viață personală a lui Maxwell Sim: cărții cu povești din genul comedie care sunt de fapt tragedii. Adesea râsul este o armă împotriva durerii. De aceea, cei mai mari comedianți au fost și cele mai mari figuri tragice. Cum de tragedie nu scapi, nici comedia nu lipsește. Aceste cărți vor fi sigur un imbold să vedem că viața noastră e așa cum ne-am creat-o noi. Motiv pentru care plânsul nu ajută pe nimeni.

Am ales pentru voi exemple clasice și nu chiar clasice. Toate au povești ciudate. Raiul și Iadul sunt locuri de pe Pământ, deci nu ar strica să nu le mai evităm. Natural viața noastră este formată din 75% momente pe care am vrea să le uităm și 25% momente de care ne-am despărți greu. Chiar și cele mai rele momente sunt lecții prețioase, de aceea, ar fi bine să trecem la articol!

sim

Înspăimântătoarea viață personală a lui Maxwell Sim

Maxwell Sim trăiește o viață tihnită. Asta până ce este aruncat într-o tragedie personală după divorț. Singur, întors dintr-o călătorie de afaceri, Maxwell contemplă singurătatea așezat pe o bancă. Ghinionul face ca singurătatea să îi fie întreruptă de un jaf. Maxwell nu va trăi doar această tragedie (care pentru noi pare o comedie), ci multe altele. Finalul ne va apropia de un adevăr general.

Cartea este haioasă pentru că Maxwell are o fire nevrotică. Practic, un alt om ar vedea tot ce se petrece în viața lui Sim cu o detașare reală. El în schimb, trăiește într-o continuă stare de frică de viitor. El ar vrea ca viața lui să se schimbe. Însă, renunțarea la trecut este o sarcină prea grea de dus la îndeplinire pentru personajul nostru.

Felul în care este scrisă această carte modernă ne amintește de filmele clasice. De fapt, când o citești parcă ai vedea un film de tragi-comedie. Stilul fluid al narațiunii este asigurat de perspectiva subiectivă, de Maxwell care nu poate să se ascundă. El este sincer, prea sincer.

Poate că finalul inedit dă peste cap povestea. Dap, să ne duci deodată în altă ramă este un pic prea agresivă. Aș fi preferat o trecere mai lină.

Vă las o recenzie alternativă:

Maxwell Sim, protagonistul romanului, se afla intr-un moment de criza existentiala acuta. Proaspat divortat, incapabil sa comunice cu fiica sa, instrainat de toti prietenii, nu isi poate marturisi nimanui angoasele. Atunci cind primeste o bizara propunere de afaceri care implica o lunga calatorie din Londra in insulele Shetland, Maxwell nu poate decit sa accepte, pornind la drum cu inima deschisa, insotit doar de vocea prietenoasa a sistemului de navi­gare prin satelit. Nu peste mult timp insa, calatoria ia o turnura ceva mai serioasa, purtindu-l nu doar in cel mai indepartat punct al regatului, cit si intr-unul din cele mai intunecate unghere ale propriei sale vieti. Romanul examineaza notiunile de identitate si izolare, explorind paradoxul singuratatii intr-un timp in care tehnologia inlesneste contactul intre oameni mai mult ca niciodata.

(sursa Libris)
poveste

Concluzie

Există multe cărți de comedie care sunt de fapt tragedii. Maxwell nu este singurul exemplu, dar este unul dintre cele mai sugestive. Tipul de probleme pe care le întâmpină acest personaj variază dintre cele normale spre cele ieșite din comun. De aceea, perspectiva săracului personaj este nostimă pentru noi, dar el o resimte ca o problemă. Vă recomand să citiți această carte modernă.

Aveți și alte povești aici și sper că revenim curând cu articole noi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *