Întâlnire cu Bernard Jan despre Cruel Summer o poveste tristă de prietenie

Bernard Jan este un autor promovat pe Amazon. Recent, am dat de el pe Goodreads unde își distribuia gratuit fragmente din romanul Cruel Summer. Bernard Jan. este un scriitor din categoria scriitori noi. Mai bine zis, scriitori noi de Young Adults SF. Astăzi vom avea o Întâlnire cu Bernard Jan despre Cruel Summer o poveste tristă de prietenie și despre viitorul sumbru al umanității.

Sper că veți fii tentați măcar să-i dați o citire acestui roman. Ca scriitori noi, la început este complicat să scrii primul roman, dar nu este imposibil. Însă, ne-ar ajuta pe toți comentariile comunității. Dacă sunteți curioși, puteți întâlni astfel de scriitori noi pe Goodreads.

Cu alte cuvinte, nu avem o recenzie astăzi! Avem un interviu cu Bernard Jan care ne va vorbi despre romanele lui și motivația lui. Sper că veți găsi interesant demersul. Dacă și voi scrieți cărți și vreți să stăm la o cafea virtuală, puteți să ne scrieți pe mail. Vom profita de orice schimb de experiență avem parte.

Să vă vorbesc scurt despre subiectul romanului. Apoi, trecem la interviu!

Michael Daniels are șaptesprezece ani și visează să participe la concursuri profesionale de skateboarding. În New Manhattan, un oraș aflat sub umbra opresivă a schimbărilor climatice, există cu totul altă lume – laboratoare secrete care amenință societatea pe care o cunoaște el.

Cei cu putere vor primi ceea ce vor. Niciun preț nu este prea mare.Însă, prețul este prea mare pentru Michael. El a îndurat abuzurile tatălui său vitreg de o viață.

Până când, într-o bună zi, ia lucrurile în propriile sale mâini distrugând viețile celor pe care îi iubește. Prietenii lui pasionați de skateboarding, Alien și Victor, sunt singura speranță pentru libertate viitoare.

Cel mai mult mi-a plăcut maniera scrierii acestui roman. El curge lin și fără devieri de la modelul clasic YA.

Însă, poate asta e ceva ce mulți nu vor aprecia. Fiind cititoare de YA, nu mă deranjează lipsa simbolurilor și motivelor specifice cărților anumitor scriitori.Unii dintre voi ar putea fi deranjați de simplitatea cărți. Sper însă că vă va plăcea. 🙂

( de la Ela)

Acum, să-l cunoaștem pe Bernard!

Cruel

Interviu cu Bernard Jan despre Cruel Summer

  • Care sunt pasiunile tale?

M-au pasionat întotdeauna cărțile și filmele bune. În aceste zile, în special, mă interesează conceptul de libertate. Cu toții ne este dor de acel sentiment( de libertate) pe care nu l-am luat în seamă înainte. Sunt interesat de apă și efectele ei asupra mea. Mi-aș dori să pot înota chiar acum!

  • Ce faci pentru a te relaxa?

Unii oameni meditează pentru a se relaxa, dar eu nu pot face asta. Creierul meu este întotdeauna ca un tren în goană nebună, așa că prefer să vorbesc cu prietenii mei apropiați. În afară de discuție, îmi place să citesc. Cărțile sunt magice și o carte bună ar putea fi cel mai bun calmant. Făc o plimbare, cumpărăturile zilnice, ascult muzică, iar astea mă ajută la fel de mult ca o evadare la malul mării sau alt cadru natural. Însă cea din urmă, se întâmplă ca o ocazie foarte rară.

  • Ca părinte, cum găsești timpul necesar scrisului?

Nu pot ști asta pentru că nu sunt părinte. Dar cred că ar fi o sarcină grea. Cărțile sunt, de asemenea, copiii noștri și au nevoie de atenție deplină.

  • Când te-ai simțit prima oară scriitor?

Nu sunt sigur că știu răspunsul la această întrebare. Probabil, în școala primară, m-am gândit la mine ca scriitor, pentru că îmi făcea plăcere să citesc cărți și să scriu recenzii.
Însă, în copilărie, am vrut să fiu și să încerc multe alte lucruri așa că scrisul ar fi putut fi doar o idee trecătoare. Ideea de scris serios a venit mai târziu din nevoia de a face ceva la un moment dat din viața mea și de a-l lăsa ca moștenire. Pentru mine, scrisul înseamnă o misiune sinceră și izvorâtă din pasiune pentru a-i influența pe cititori la un nivel mai profund decât amuzamentul.

Summer

Partea a doua…

  • Pe care dintre romanele tale le-ai vedea ecranizate?

January River și Cruel Summer! Aveam un film în cap când scriam aceste cărți și mi-ar plăcea să le văd într-o zi transformate într-un film real. Ele îți oferă o experiență cinematografică în timp ce le citești și sunt încântat că unii dintre cititorii mei au recunoscut acest lucru, menționând chiar în recenziile lor.

  • Ca scriitor, ce avatar ai alege?

Am făcut un test online pentru a putea răspunde la întrebarea ta. Rezultatul a fost o surpriză pentru mine. Rezultatul meu a fost: un urs! Nu m-aș gândi niciodată la un urs, dacă e să fiu sincer. A fost doar un test și unele întrebări nu au oferit răspunsurile de care aveam nevoie (cum ar fi culoarea mea preferată). În altele aș putea alege fără ezitare trei opțiuni în loc de una. Deci, să nu luăm asta în serios.

  • Cum te-ai descrie în 5 cuvinte?

Emoțional. Loial. Rebel. Visător. Protectiv.

  • Dacă ai conduce lumea, ce fel de conducător ai fi?

Aș fi un conducător oribil al lumii, pentru că nu aș ști cum să conduc lumea. Nu-mi place autoritate. Prețuiesc libertatea mai mult ca orice. Aș fi haotic, pentru că aș lăsa pe toată lumea să trăiască viața
așa cum i-ar face fericiți și și-ar putea urmări visele oriunde conduc ele. Sunt prea mulți oameni răi care ar folosi
asta în avantajul lor, pentru a-i exploata pe alții. La fel cum se întâmplă și acum. Ei exploatează, controlează și manipulați alți oameni, animale, chiar planeta noastră. Trăim în lumea minciunilor care se precipită în distopie. Eu doresc ceva diferit pentru toată lumea. Însă, nu știu dacă oamenii sunt pregătiți pentru lumea în care totul este aproape perfect. Vor exista întotdeauna oameni care vor submina astfel de eforturi pentru ei, pentru un câștig personal.

Concluzie

Sper că inițiativa mea de a vă aduce un interviu cu un scriitor nou vi se va părea interesantă. Eu am fost impresionată de Bernard Jan. Există mulți oameni interesanți care merită cunoscuți. Cartea lui rămâne pe Amazon (link aici) și sper să vă placă!

Vă las cu articolul precedent și vă întreb:

Ați dat vreodată un interviu?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *