Ce înveți din relația om-pisică?

pisică neagră- xiaohei

Ce înveți din relația om-pisică? Unii dintre noi au animale de casă. Să crești așa ceva necesită timp, dar nu chiar atâția bani(în funcție de animal). O pisică sau un hamster te pot învăța multe și vei deveni sigur mai empatic.

Însă, stăpânii de anime-fani manga nu trebuie să rateze ocazia de a îmbina cele două pasiuni. Legend of LuoXiaoHei este un manhua special pe care în dedic stăpânilor de pisici.

Pe canalele de youtube cu manhua, am găsit recent această serie simpatică rău: Legend of LuoXiaoHei sau mai bine spus Legend of Hei. Este o serie chinezească pentru copii semnată de MTJJ. Ciudat, online nu am putut găsi informații despre acest autor.

Seria are câteva elemente de lupte, dar toate sunt drăguțe, colorate, iar personajele simplu desenate fac povestea atrăgătoare.

Nu e doar o poveste pentru copii. Legend of LuoXiaoHei poate fi citită de adulți într-o seară liniștită, mai ales dacă aveți un pisoi de companie.


Avantajele citirii acestei manhua sunt date nu de lexicul bogat ( cazul seriei Bungou Stray Dogs), ci de situațiile comice create de micuțul demon pisică. Însă, să nu uităm că muzica îi place animalul nostru de casă.

Ghidușul va mirosi că-i loc de muzică ambientală și se va trage pe marginea patului ca să urmărească cu voi anime-ul. Manga este doar pentru stăpân.

V-am captivat? Așa și trebuie. Astfel vom începem recenzia de astăzi!
Să începem!

Legend of LuoXiaoHei recenzie pentru pisică

Legend of LuoXiaoHei– MTJJ


An de apariție: 2019(Beijing United Publishing, China)


Traducător: nu este disponibilă traducerea în română


Număr de pagini: 217(cu variații de traducere)

Între lumea noastră și lumea zeilor există o graniță pe care orice ființă demonică o poate trece. Un demon pisică fură o comoară sacră, dar este rănit în timpul fugii. Ca să scape se transformă într-un pisoi mic și negru. Asta îmi amintește de ce se spune despre pisici:


In ancient times cats were worshipped as gods; they have not forgotten this.

Terry Pratchett

XiaoBai găsește micuțul animal și, împreună cu mama ei, îl adoptă. Doar că viața unei pisici demonice alături de o familie umană poate fi complicată.

XiaoBai e așa hotărâtă să îi ofere pisoiului o casă, încât face anumite compromisuri. De la numele ei- XiaoBai, pisoiul a fost numit XiaoHei. Oare vă reuși fetița să îmblânzească micul demon fugar? Câte aventuri haioase vor trăi împreună?

Citiți în siguranță. Nu există conținut sensibil în această manhua. Fiind redactată pentru copii nici chiar temele abordate nu deranjează publicul.

De ce să ne complicăm? Prietenia între om și animalul lui de casă este una dintre cele mai importante aspecte promovate de această manhua. Bine și rău ar fi alte dimensiuni ale relației între XiaoHei și XiaoBai.

Manhua cu bune și cu rele…

Pot să spun că singurul aspect negativ al acestui text nu este legat de text în sine, ci de traducere. În traducere, uneori am întâlnit echivalarea numelui personajului.

Acest lucru m-a deranjat. Uneori ar fi mai bine ca anumiți termeni să nu fie traduși, pentru că ar putea să enerveze cititorul. (XiaoHei=Little Black, nu mi-a plăcut).

Poate voi veți considera seria destul de naivă, dar eu consider că scopul în care a fost scrisă acoperă această problemă.

Nu cred că autorul a țintit spre o categorie de public adultă, așa că nici întâmplările ușor de soluționat, ce compun acțiunea nu sunt deranjante.

Am râs lecturând această manhua. M-a distrat surprinderea cu care mama lui XiaoBai întâmpină acest pisoi ciudat. Până la urmă, mama e cea care o ajută pe XiaoBai să relaționeze cu XiaoHei.

Apoi, relația dintre fetiță și pisoi este una extrem de frumoasă. Deși demonul este îndărătnic la început cea ce, în timp, dispare.(demon= daimon, o temă de reflecție). După cum spunea și Remy de Gourmont:


Demons are like obedient dogs; they come when they are called.

Remy de Gourmont

Vă recomand această serie manhua, ca pe o carte nouă, pe care să o adăugați bibliotecii personale. Puteți urmări și seria animată chinezească sau pe cea japoneză pe youtube, dar manhua rămâne mai detaliată.

Concluzie

Așa s-a terminat articolul de prezentare al Legend of LuoXiaoHei, sper că v-a plăcut. Mai ales din perspectiva mea subiectivă, seria merită citită.

Manhua sau Manga? E doar o problemă de grafică și denumire. Altfel, ambele servesc aceluiași scop pe care o carte nouă îl are: să educe.

Fie că alege simplitatea sau doar claritatea, o carte nu ar trebui să fie encriptată în sine. De aceea, mi-a plăcut această serie, XioBai și XiaoHei învață și ne transmit nou lecții noi despre prietenie.

Carte veche vs. Carte nouă? În anumite perioade, astfel de cărți nu se scriau. Literatura de atunci se adresa doar unei elite. Așa că: să ne bucurăm de lucruri simple.

Dacă vrei să citiți o serie manga bună, vă invit să la lectura articolului precedent.
Voi ce cărți manhua cunoașteți?

2 thoughts on “Ce înveți din relația om-pisică?”

  1. As zice „Feng Shen Ji – The Legend and the Hero” adevarul este faptul ca e fascinanta si chiar mi a trebuit rabdare sa o citesc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *