Manga de pandemie: vă prezint „Gibiate”

Manga de pandemie: Gibiate

Covid și orice altă pandemie ne-ar aduce la disperare, dar dacă ne-am transformă în monștrii din cauza bolii? Din categoria Manga de pandemie: vă prezint Gibiate.

Cine este autorul? Yoshikata Amano este un artist vizual japonez născut în 1952. El este renumit pentru seria Speed Racer. Din anii nouăzeci a început să se axeze pe expoziții iconice.

Cumva autorul îmbină trecutul și prezentul într-o poveste inedită. Pandemia descrisă în Gibiate pare să aibă cauze mistice.

Ei bine, având stabilite aceste lucruri să pornim recenzarea!

Gibiate Gashun

Gibiate Gashuu- Yokishikata Amano

Anul apariției: 2020

Traducerea mea: nu există traducere

În viitor, o pandemie, boala Gibia, care transformă oamenii în monștrii lovește Japonia. Kathleen se întâlnește cu doi samurai care au călătorit în timp în circmustanțe ciudate.

Cei doi par imuni la boală, având puterea de a ucide monștrii. Vor reuși personajele să salveze lumea?

Nu există conținut sensibil în această manga, dacă nu socotim monștrii, boala, apocalipsa etc. Deci, cam tot ce reprezintă o pandemie. Gibia și Covid se aseamănă în acest sens.

Mi-a plăcut povestea și intruziunile dintre trecut și prezent. Călătorii din două timpuri devin personaje inedite, dar oare boala e reală?

Nup, nu există o astfel de boală în afar universului ficțional. Deci, putem să stăm liniștiți. Nu vom deveni nici zombie, nici monștrii.

Nu mi-a plăcut desenul. Samuraii și Kathleen sunt cam fanteziști. Personajele samurailor sunt robuste, iar Kathleen este un pic prea pronunțat desenată din punctul meu de vedere.

Recomand să citiți această manga, acum cât încă avem covid. Nu cred că cineva va dori să-și amintească această perioadă.

Vă las și o receznie alternativă:

Povestea are loc în Japonia, în anul 2030 când Pământul a fost cucerit complet de o boală virală numită „Gibia”, care transformă oamenii infectați într-o varietate de monștri diferiți în funcție de vârsta, sexul și rasa lor. Un samurai și un ninja de la începutul perioadei Edo călătoresc împreună în timp și ajung într-o Japonie transformată în ruine pentru a ajuta un profesor la dezvoltarea unui leac pentru virus. Împreună, luptă împotriva monștrilor Gibia, nelegiurilor și împotriva inamicilor feroce de care dau în timpul călătoriei lor pentru salvarea omenirii.

(animekage)

Concluzie

O pandemie zguduie structura oricărei țări. Deodată, din rău ne merge și mai rău. Cum în Gibiate e vorba de o apocalipsă, noi nu putem vorbi de o asemănare.

Sper doar să recenzeze de la mare la vară. Până atunci, vă las cu articolul anterior și vă întreb:

Voi ce alte manga cu pandemii cunoașteți?

2 thoughts on “Manga de pandemie: vă prezint „Gibiate””

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *