Manga vechi, dar bune- „Shaman King”

Își mai amintește cineva manga vechi? Acum peste zece ani, am urmărit seria Shaman King. Era pe Jetix, la 22, dar ce contează. Din categoria Manga vechi, dar bune- Shaman King este reprezentativ.

Recent am descoperit că manga după care s-a făcut seria e disponibilă pe Shaman-King. Este o serie veche care a fost, din păcate, abandonată.

De aceea, scriu acest articol vă să vă amintesc de această serie veche, dar bună din categoria Shounen. De abia aștept să văd și remake-ul din 2021.

Cine este autorul? Hiroyuki Takei autorul este unul care a re o carieră marcată de două tentative de participare la premiile Tezuka (o dată a fost respins, a doua oară a câștigat un premiu onorabil).

Încă de la începutul carierei, el a lucrat în companii destul de cunoscute ca SD Département Store Series  în colaborare cu un autor, EXIAD. Mai apoi, a fost asistent pentru  Tamakichi Sakura.

Din păcate, seria lui Shaman King nu a fost toată transformată într-un anime. Astfel, este tăiată de la momentul în care Yoh îl învinge pe Hao.

Ce face această manga specială?

Desenele și simplitatea poveștii. Asta m-a impresionat. Faust, Yoh și Hao sunt personaje memorabile, iar șamanii sunt prezentați diferit.

Să începem recenzarea!

https://www.youtube.com/watch?v=vqcNKCaGYBc

Shaman King

Shaman King- Hiroyuki Takei

Anul apariției: 1998

Traducere: nu există traducere

Număr de pagini: 592

Când Morty se plimbă prin cimitir noaptea, el se întâlnește cu un băiat ciudat. Viața lui nu va mai fi la fel, pentru că, de atunci, el a intrat în lumea șamanilor. Ce aventuri îl aștepta pe Morty?

Este o serie pentru copii care nu conține nimic deranjant. Slabele sugestii către temele serioase că moartea, iubirea și datoria sunt doar figurative.

Mi-a plăcut desenul din această serie. Formele rotunjite și personajele Chibi1 sunt potrivite poveștii. Au o alură comică. Apoi, povestea este simplă și impresionează prin acest fapt.

Nu îmi mai place rapiditatea cu care se desfășoară acțiunea. Poate un ritm mai lent ar fi mai potrivit. Deși este o serie destul de extinsă acțiunea se precipită. Ritmul este foarte alert.

Per total, această manga ar merita citită. Ideea de la care pornește și redarea sunt potrivite pentru toate categoriile de public, dar cred că le-ar plăcea băieților.

Sincer, cred că publicul ar fi așteptat mai mult episoade din anime. Vă las o recenzie independentă:

 O bătălie e pe cale să înceapă în Tokyo: lupta shamanilor, un turneu care se ține o dată la 500 de ani unde shamanii — cei care pot controla spirite — se confruntă în luptă. Învigătorul acestui turneu devine Regele Shaman și singurul care poate contacta și controla Marele Spirit, care i-ar permite să remodeleze lumea așa cum își dorește prin imensa lui putere. În timpul unei plimbări de seară, Manta Oyamada dă peste colegul lui de clasă, Yoh Asakura, și îl invită să se uite la stele cu prietenii lui, care, spre teroarea lui Manta, se dovedesc a fi fantome dintr-un cimitir local! Totuși, cunoștințele pe care le posedă Manta — un al șaselea simț foarte rar care îi permite lui Manta să vadă spirite — îl face să fie îndrăgit de Yoh. Curând Manta descoperă mai multe despre lumea spiritelor, inclusiv lupta shamanilor, în care noul lui prieten Yoh își propune să obțină victoria.

(animekage)

Concluzie

Există și serii haioase, dar puțin serioase. Shaman King este exemplul perfect. Dacă vă place aventura, veți iubi seria.

Deși totul se precipită către final, Hao are una dintre poveștile ascunse ale seriei. Faust- demonul om- aduce puțină filosofie asupra puterii promise și responsabilității pe care o presupune, dar Morty este personajul care reflectează.

Morty este personajul care reflectează asupra poveștii. El apare de la început ca un personaj care evoluează alături de ceilalți, dar pornind de la alt nivel, iar acest lucru îl face special. Până atunci, aveți articolul precedent despre manga inspirate din povești cu mafia.

Apoi, voi ce alte serii cu șamani ați urmărit?

1- Chibi- mic, personaje minione, cu caracteristici rotunjite, simpatice

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *