Monstre de text

Ce vrem să facem?

În secțiunea Mostre de text, veți găsi texte literare originale. Ele vor fi alăturate cu explicații pentru ca voi să înțelegeți întregul proces de de scriere al unei opere literare. De aceea, secțiunile Sfaturi pentru scris și Mostre de text prezintă același subiecte într-o manieră diferită. Mostrele explicând doar ce și unde se scrie, dar nu și de ce.

greseli pe care le fac autorii

Povestea din spatele idei

De ani de zile studiez singură scrierea creativă. Sunt sute de site-uri care te pot ajuta, dar nu toată lumea poate să le acceseze.

Anul trecut, un coleg mi-a spus:

Ela, tu cum mai facem și asta?

Povestea din spate sună cam așa: Noi studiem literatura română, iar el nu se pricepea la Engleză. De aceea, site-urile pe care i le-am recomandat nu l-au ajutat.

Așa că am ajuns aici. Scriu Mostre de text și Sfaturi pentru scris, pentru că nu există alte site-uri care să îi ajute pe studenții la Litere ce nu au fost prea atenți la orele de Engleză.

Uneori, sfaturile pentru scris nu sunt suficiente. De aceea, la noi găsești și exemple. Însă, nu doar pentru texte literare, ci și pentru texte academice sau funcționale.

Alte aspecte importante:

Știi că ai nevoie și de gramatică

Da, mostrele de text au explicații pe margine, dar trebuie să le umpli cumva. Ce mai spune gramatica despre?

Pe site găsești un index de probleme de scris care sunt căutate. Toate sunt verificate în cărți de specialitate. Deci, poți lua o mostră de text, dar ai și idei despre cum se scrie corect.

Noi vom actualiza paginile blogului pentru ca experiența ta de scriitor să fie completă.

Postări recente

O scuta lista cu ultimele postati…

 • Introducere lucrare de licență (Sfaturi, Exemple și Aplicații utile)

  Introducerea la lucrarea de licență este cel mai important capitol. Ea trebuie să cuprindă schematic toate Metodele și resursele folosite pentru a scrie restul lucrării. Vrei să știi cum să scrii bine acest capitol? Eu îți voi oferi câteva sfaturi, o să includă exemple și aplicațiile utile folosite de mine când îmi iau scris lucrarea …

  Introducere lucrare de licență (Sfaturi, Exemple și Aplicații utile) Read More »

 • 8 greșeli pe care le fac scriitori amatori de cărți Young Adults de toate felurile

  8 greșeli pe care le fac scriitori amatori de cărți Young Adults de toate felurile sunt reprezentate de mici lipsuri pe care le sesizează bloggerul Reedsy, pe pagina ei. Eu îți voi explica în detaliu cum să eviți aceste greșeli prin sfaturi pentru scris ușor de implementat.

 • Cum se face acordul subiect-predicat?

  Poate ești îngrijorat despre cum se face acordul subiect-predicat. Este o problemă de gramatică destul de frecvent ignorată.

 • Ce spune gramatica: să fi sau să fii?

  Conjunctivul verbelor de conjugarea a 4 a este o problemă dificilă pentru tine? Ei bine, gramatica limbii române este una destul de complicată. Moștenită pe filieră latină, ea se ghidează după anumite reguli flexibile. Rămâi pe pagină pentru a afla cum se comportă la conjunctiv verbele a fi, a deveni, a veni și reprezentanții clasei din care fac parte.

 • Ce spune gramatica despre conjugările 1, 2, 3, 4?

  Conjunctivul verbelor de conjugarea a 4 a este o problemă dificilă pentru tine? Ei bine, gramatica limbii române este una destul de complicată. Moștenită pe filieră latină, ea se ghidează după anumite reguli flexibile. Rămâi pe pagină pentru a afla cum se comportă la conjunctiv verbele a fi, a deveni, a veni și reprezentanții clasei …

  Ce spune gramatica despre conjugările 1, 2, 3, 4? Read More »

 • 3 metode de a construi un mit prezente la scriitori noi

  Scriitorii noi aparțin postmodernismului. Ei se află la granița dintre nou și vechi. Poți și tu scrie cărți în genul Game of Thrones urmând câțiva pași simplii. Cum scriitorii noi propun metode noi, eu ți le explic în acest articol. Metode ca acestea sunt ușor de înțeles. Până la urmă, un mit este o creație …

  3 metode de a construi un mit prezente la scriitori noi Read More »