#Newarticle: Cea mai bine vândută carte despre îmbogățire și ce înseamnă ea

Secretele minții de milionar de T. Harv Eker prezintă o călătorie uimitoare spre îmbogățire. Fiu de emigranți săraci, Eker își croiește drumul spre succes într-una dintre cele mai competitive piețe economice din lume. El este fondatorul și președintele Peak Potentials Training care a avut cea mai rapidă creștere în America de Nord. În acest Newarticle: Cea mai bine vândută carte despre îmbogățire și ce înseamnă ea, eu vă prezint scurt toate principiile pe care se bazează această călătorie.

Rămâne la latitudinea voastră, dacă merită să cumpărați cartea. Însă, prezentarea vă va scuti de bani dați pe ceva ce nu vă folosește. Autorul începe cartea cu un îndemn important pentru toți:

Să nu credeți niciun cuvânt din ce vă spun.“

(Secretele minții de milionar- T. Harv Eker)

Până la urmă, îmbogățirea nu se rezumă la copierea unor tipare predefinite, ci la un mod nou de a rezolva o problemă veche. Banda de producție din fabrici a marcat o evoluție în producție. Doar că acum oamenii intră într-o eră în care totul poate fi făcut de computere. Cred că de aceea este utilă această carte. Ea îți arată un model de succes din care poți alege ce e bine și ce nu e.

Acum vom începe recenzarea!

secretele succesului

Prima parte a cărții: Succesul este un efect al schimbării

În prima parte a acestei cărți, Eker ne propune să aruncăm o privire înapoi. El ne întoarce în copilărie de unde pornesc majoritatea comportamentelor. Astfel, pentru a putea să te îmbogățești, trebuie să scapi de tiparul de om sărac.

Autorul observă că există trei relații cauzale care te pot duce la succes: Ideea – Sentimentul- Acțiunea. Ele sunt strâns legate. Una fără alta nu pot să se concretizeze. Însă, ca să declanșezi voluntar acest circuit, trebuie să ții cont de:

  • Programarea verbală – ceea ce ați auzit în copilărie
  • Modelul – ceea ce ați văzut în copilărie
  • Incidentele specifice – ceea ce ați experimentat în copilărie

De fapt, copilăria pare a fi cea mai importantă perioadă. De aceea, primii ani sunt deseori definitorii pentru întreaga noastră viață. Însă, Eker ne arată un model pentru a depăși acele minusuri din copilărie. El mizează pe creierul nostru de adult.

Ideea este simplă: Dacă ceva nu te mulțumește-Observi că nu te mulțumește- Înțelegi că nu e bine- Te depărtezi de acea problemă- Recondiționezi viața pe care o duci. Acest tipar nu este util doar în educația financiară, ci și în viață.

Deseori, greșeala oamenilor obișnuiți este că ei ascund sub preș problemele pe care le au. Cu toții facem sau am făcut asta. Însă, dacă în bugetul nostru acest comportament se vede în datoriile acumulate, în viață acesta duce la comportamente distructive.

Ca să vă dau o idee care nu este în carte, vă spun: Dacă țineți un jurnal al cheltuielilor, veți fi șocați la final. Veți vedea câte cheltuieli inutile aveți. Aceste cheltuieli pot să spună ceva despre voi. Un om fericit nu se ascunde în spatele sumelor cheltuite.

schimbarii

Partea a doua: Regulile succesului

În a doua parte, autorul ne prezintă câteva condiții generale ale succesului. Ele apar mai mult ca niște reguli explicate. Practic, citești un ABC al tuturor problemelor pe care ai putea să le eviți. Uneori, aceste reguli enunțate de el sunt deranjante pentru cititori. Noi facem unele dintre greșelile explicate de el.

Însă, distanțându-ne de orgoliu, acest autor are dreptate. Ca o idee generală a acestei părți se poate spune că: Noi suntem răspunzători de norocul(bogăția) sau ghinionul (sărăcia) nostru. Ca să ieșim din impas, trebuie să înfruntăm problemele după modelul primei părți. Numai așa vom merge înainte mai fericiți și mai conștienți de noi.

Acum, ca idee: Mai importantă este prima parte. Cel puțin așa o văd eu. Fără ea a doua parte este inutilă. Mai ales că a doua parte este scrisă într-o manieră mai dură care va nemulțumi oamenii ce nu au parcurs bine prima parte.

Câteva afirmații pe care le-am desprins ar fi:

  • Oamenii bogați sunt de părere ca „ei își creează viața”. Săracii cred că „viata li se întâmplă”.
  • Bogații se asociază cu oameni pozitivi, plini de succes. Săracii se asociază cu oameni fără succes sau cu o atitudine negativă.

Din aceste afirmații rezultă simplu: Tu ești vinovat de viața pe care o duci. Dacă vrei să schimbi ceva, trebuie să depui efort în acel sens.

Concluzie

Această carte prezintă rețeta unei schimbări, nu neapărat a îmbogățirii. Dacă vrei să schimbi ceva, îți vor trebui mai multe lecturi. Pentru Eker îmbogățirea și succesul financiar au fost scopuri. Însă, fericirea merge după aceeași rețetă. De aceea, recomand această lectură tuturor ca o carte de dezvoltare personală, nu un ghid de îmbogățire.

Dacă citiți bine, vedeți că este mai mult o carte de dezvoltare personală. El nu prea dă cifre sau planuri de afaceri care merg. Ei bine, cam acestea sunt concluziile despre îmbogățire și viață pentru azi.

Vă las un articol anterior și vă întreb:

Vreți să fiți bogați sau fericiți?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *